Υβριδικά κινητήρια σύνολα

Υβριδικά κινητήρια σύνολα.

Λιγότερες εκπομπές ρύπων, μεγαλύτερη ευελιξία.

Τα υβριδικά κινητήρια σύνολα προσφέρουν την απόλαυση της ηλεκτρικής επιτάχυνσης, αυξημένη οικονομία καυσίμου και όλη την ευελιξία ενός βενζινοκίνητου μοντέλου. Τα plug-in υβριδικά έχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα μπαταρίας και προσφέρουν μεγαλύτερη αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Ποιά είναι η διαφορά;

Τα συμβατικά υβριδικά λειτουργούν κυρίως με ορυκτά καύσιμα, αλλά ανακτούν κάποια ηλεκτρική ενέργεια μέσω της αναγεννητικής πέδησης. Τα plug-in υβριδικά έχουν μεγαλύτερη, επαναφορτιζόμενη μπαταρία και προσφέρουν περισσότερη, αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία (ανάλογα με τις συνθήκες).

Υβριδικά κινητήρια σύνολα

Υβριδικά Κινητήρια Σύνολα Hyundai.

Τα μοντέλα HEV (Hybrid Electric Vehicles) συνδυάζουν ένα κινητήρα εσωτερικής καύσης και έναν ηλεκτροκινητήρα. Η μπαταρία δεν φορτίζεται σε πρίζα αλλά μέσω αναγεννητικής πέδησης. Τα HEV είναι μία καλή επιλογή εάν οδηγείτε συχνά στην πόλη και δεν έχετε πολλές επιλογές σε σημεία φόρτισης.

Hybrid

Τεχνολογία Hybrid.

Ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες, τα μοντέλα HEV της Hyundai συνδυάζουν ομαλά τη λειτουργία ενός βενζινοκινητήρα και ενός ηλεκτροκινητήρα. Το σύστημα αναγεννητικής πέδησης φορτίζει την μπαταρία μέσω του ηλεκτροκινητήρα κατά την επιβράδυνση του αυτοκινήτου. Στη συνέχεια, η ενέργεια που είναι αποθηκευμένη στη μπαταρία τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα υποστηρίζοντας την επιτάχυνση, τις αναβάσεις και την οδήγηση με χαμηλές ταχύτητες.

Υβριδικά κινητήρια σύνολα

Εκκίνηση/Χαμηλές Ταχύτητες.

Κατά την εκκίνηση ή όταν το όχημα κινείται με χαμηλή ταχύτητα, η ηλεκτρική ενέργεια που είναι αποθηκευμένη στη μπαταρία τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα για να επιταχύνει.

Φόρτιση κατά τη διάρκεια της οδήγησης: αναγεννητική πέδηση.

Όλα τα υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα φορτίζουν τη μπαταρία ιόντων λιθίου χρησιμοποιώντας τον ηλεκτροκινητήρα ως γεννήτρια όταν το αυτοκίνητο επιβραδύνει. Με τη ρυθμιζόμενη αναγεννητική πέδηση, η διαδικασία ελέγχεται από εσάς.

Υβριδικά κινητήρια σύνολα

Ρυθμιζόμενη αναγεννητική πέδηση.

Το φρενάρισμα βελτιστοποιείται ώστε να αξιοποιείται στο μέγιστο βαθμό το σύστημα αναγεννητικής πέδησης, βοηθώντας το KONA Electric να διατηρεί τη μέγιστη δυνατή στάθμη φόρτισης (SOC). Ο οδηγός μπορεί εύκολα να ρυθμίζει την αναγεννητική πέδηση μέσω των χειριστηρίων (paddle shifters) πίσω από το τιμόνι.

Επίπεδα αναγεννητικής πέδησης.

Επίπεδο 0: Η αναγεννητική πέδηση δεν λειτουργεί και η μπαταρία δε φορτίζεται. Επίπεδο 1 έως 3: Όσο ανεβαίνει το επίπεδο, τόσο περισσότερο το αυτοκίνητο επιβραδύνει χρησιμοποιώντας τον ηλεκτροκινητήρα, και ταυτόχρονα αυξάνοντας την ισχύ φόρτισης. Όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο, τόσο περισσότερο το αυτοκίνητο επιβραδύνει και φορτίζει τη μπαταρία όταν αφήνετε το γκάζι.

Υβριδικά κινητήρια σύνολα
Υβριδικά κινητήρια σύνολα

1-paddle mode.

Επίσης τα χειριστήρια στο τιμόνι (paddle shifters) προσφέρουν τη δυνατότητα ενεργούς πέδησης του οχήματος. Απλά τραβάτε προς το μέρος σας το αριστερό paddle shifter και το κρατάτε. Μπορείτε να επιβραδύνετε το όχημα μέχρι να σταματήσει τελείως με αυτό τον τρόπο χωρίς να πατάτε το κανονικό πεντάλ του φρένου. Επίσης, η ισχύς φόρτισης της μπαταρίας είναι η μέγιστη δυνατή σε αυτή τη λειτουργία.

Έξυπνη αναγεννητική πέδηση.

Το σύστημα έξυπνης αναγεννητικής πέδησης χρησιμοποιεί τον αισθητήρα ραντάρ του οχήματος για να ελέγχει αυτόματα το επίπεδο αναγεννητικής πέδησης ανάλογα με τις συνθήκες κυκλοφορίας έμπροσθεν του οχήματος. Επιπρόσθετα, ανιχνεύει εάν το αυτοκίνητο κινείται σε ανηφορική ή κατηφορική διαδρομή και προσαρμόζεται ανάλογα.

Υβριδικά κινητήρια σύνολα

Υβριδικά κινητήρια σύνολα και μπαταρίες.

Ο βενζινοκινητήρας που χρησιμοποιείται στα υβριδικά και plug-in υβριδικά μοντέλα είναι ίδιος με των συμβατικών αυτοκινήτων που υιοθετούν σύγχρονες τεχνολογίες κινητήρων και κιβωτίων. Ένας ηλεκτροκινητήρας και μπαταρίες ιόντων λιθίου ολοκληρώνουν το υβριδικό σύστημα κίνησης.

Υβριδικά κινητήρια σύνολα

Ηλεκτροκινητήρες.

Ένας ηλεκτροκινητήρας χαρακτηρίζεται από υψηλή ροπή και απόδοση. Επίσης προσφέρει μία εντυπωσιακή ‘ηλεκτρική επιτάχυνση’ στη φάση της εκκίνησης. Στο φρενάρισμα, ο ηλεκτροκινητήρας λειτουργεί ως γεννήτρια για τη φόρτιση της μπαταρίας.

Plug-in

Plug-in υβριδικά οχήματα.

Τα PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicles) φέρουν μεγαλύτερη μπαταρία (αν και όχι τόσο μεγάλη όσο ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος), που επαναφορτίζεται με σύνδεση σε ηλεκτρική παροχή. Και όταν η ηλεκτρική αυτονομία εξαντληθεί, μπορείτε να συνδεθείτε σε σταθμό φόρτισης ή απλά να συνεχίσετε με τον βενζινοκινητήρα. Τότε, το plug-in λειτουργεί όπως ένα απλό υβριδικό σύστημα κίνησης. Συγκριτικά με ένα συμβατικό υβριδικό, τα plug-in υβριδικά παρέχουν μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία, που σημαίνει ότι για μικρότερες διαδρομές, ενδέχεται να μη χρειαστεί να καταναλώσετε καθόλου καύσιμο!

Επιλογές φόρτισης.

Μπορείτε να φορτίζετε το plug-in υβριδικό είτε στο σπίτι, σε επιτοίχιο φορτιστή (wallbox) ή σε απλή πρίζα εναλλασσόμενου ρεύματος (AC).

Οικιακό wall box / σταθμός φόρτισης AC.

Ανάλογα με την παροχή του οικιακού ηλεκτρικού δικτύου σας ή τον τύπο του σταθμού δημόσιας φόρτισης στον οποίο έχετε πρόσβαση, υπάρχουν αρκετές δυνατότητες φόρτισης, όπως για παράδειγμα: ένα οικιακό wallbox ή ένας σταθμός φόρτισης AC.

Καλώδιο ICCB για οικιακές ηλεκτρικές πρίζες.

Μπορείτε να συνδεθείτε σε μία απλή οικιακή ηλεκτρική πρίζα χρησιμοποιώντας το καλώδιο ICCB (In-Cable Control Box). Τα plug-in υβριδικά μοντέλα Hyundai έρχονται εξοπλισμένα με ενσωματωμένο φορτιστή 3.3 kW, που μετατρέπει το εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) του επιτοίχιου φορτιστή σε συνεχές (DC), το οποίο φορτίζει τη μπαταρία του οχήματος.

Καλώδιο φόρτισης για σταθμούς φόρτισης AC.

Ένα καλώδιο φόρτισης συνδέει το Hyundai plug-in υβριδικό όχημα με δημόσια σημεία φόρτισης AC. Αυτό το καλώδιο μπορεί επίσης να χρησιμοποιείται για τη σύνδεση με έναν οικιακό, επιτοίχιο φορτιστή (wallbox).

Υβριδικά Μοντέλα.

Υβριδικός Κινητήρας Συνδυασμός Ιπποδύναμη Ροπή Συνδυαστική Ισχύς Μοντέλα
1.6 GDi Βενζίνη 105 PS 148 Nm

141 PS

265 Nm

IONIQ Plug-in Hybrid / Hybrid, KONA Hybrid
  Ηλεκτροκινητήρας 32 kW | 43.5 PS 169 Nm
1.6 T-GDi Smartstream Βενζίνη 180 PS 265 Nm

230 PS

350 Nm

TUCSON Hybrid, SANTA FE Hybrid
  Ηλεκτροκινητήρας 44.2 kW | 60 PS 265 Nm
1.6 T-GDi Smartstream Βενζίνη 230 PS 265 Nm

265 PS

350 Nm

TUCSON Plug-in Hybrid, SANTA FE Plug-in Hybrid
  Ηλεκτροκινητήρας 66.9 kW | 91 PS 304 Nm