Prophecy

Prophecy.

Το νέο Concept EV της Hyundai, “Prophecy”.

Το “Prophecy” όπως υποδηλώνει το όνομά του, προφητεύει ένα λαμπρό σχεδιαστικό μέλλον για τη Hyundai και καινοτόμες λύσεις κινητικότητας για τους πελάτες ηλεκτρικών οχημάτων (EV) του αύριο.

Το νέο Concept EV.

Το φουτουριστικό πρωτότυπο εκφράζει ξεκάθαρα την τελευταία σχεδιαστική φιλοσοφία της Hyundai, Sensuous Sportiness, συνεχίζοντας στην κατεύθυνση που έδειξε το “45” concept EV το 2019, όταν εγκαινίασε μία νέα εποχή, καταργώντας την πολυπλοκότητα και υιοθετώντας λιτές γραμμές και μινιμαλιστικές φόρμες.

Prophecy

Το ‘Prophecy’ δεν ακολουθεί τις τάσεις. Δίνει έμφαση στη διαχρονική ομορφιά που αντέχει στη δοκιμασία του χρόνου. Η εμβληματική του σχεδίαση χαράσσει νέους σχεδιαστικούς ορίζοντες για την Hyundai. 

– SangYup Lee | Head of Hyundai Global Design Center –

Το “Prophecy” προβάλλει μία εμβληματική σιλουέτα με τέλειες αναλογίες και αεροδυναμική σχεδίαση. Αξιοποιώντας το εκτεταμένο μεταξόνιο και τον πιο κοντό πρόβολο, οι σχεδιαστές της Hyundai πέτυχαν το απόλυτο σχήμα αυτοκινήτου (Ultimate Automotive Form), χάρη σε μία νέα αρχιτεκτονική EV που ορίζεται από άψογες επιφάνειες και καθαρό όγκο σε συνδυασμό με αισθητική αρμονία και λειτουργικότητα.

Η σχεδιαστική φιλοσοφία Sensuous Sportiness βρίσκει απόλυτη έκφραση στο εξωτερικό του “Prophecy”.

Η σχεδιαστική φιλοσοφία Sensuous Sportiness της Hyundai αποτυπώνεται έντονα στις αισθησιακές αναλογίες του πλαϊνού τμήματος, που παραπέμπει σε τέλειο γλυπτό. Ξεχωρίζει η καθαρή και απλή, έντονα κεκλιμένη γραμμή της οροφής, η οποία επεκτείνεται μέχρι το πίσω τμήμα του οχήματος με λιτό μινιμαλισμό. Το στοιχείο αυτό υπογραμμίζει τη διαχρονικότητα της σχεδίασης. Η δυναμική και κομψή γραμμή του πίσω τμήματος (εμπνευσμένη από τη σχεδίαση σκαφών), που αναδεικνύεται ιδιαίτερα από το πίσω παρμπρίζ, προσδίδει την αίσθηση της κίνησης προς τα εμπρός ακόμα και όταν το αυτοκίνητο είναι ακίνητο.

Ανακαλύψτε το εξωτερικό του Prophecy.


Prophecy

Άψογη αεροδυναμική.

Η σχεδίαση πληροί όλες τις αεροδυναμικές απαιτήσεις, κάτι που είναι απαραίτητο για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το ελικοειδές σχήμα που παρατηρούμε στις ακτίνες των τροχών συνεισφέρει ομοίως στην αεροδυναμική απόδοση, καθώς ωθεί τη ροή του αέρα κάτω από τα πλαϊνά τμήματα του αμαξώματος, θυμίζοντας τη ροή του νερού πάνω σε μία πέτρα. Ένα ακόμα στοιχείο αεροδυναμικού σχεδιασμού, η ενσωματωμένη πίσω αεροτομή, μεγιστοποιεί την κάθετη δύναμη και συμβάλλει στη σταθερότητα του οχήματος σε υψηλότερες ταχύτητες.

Το εσωτερικό του “Prophecy” αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα της EV σχεδίασης.

Το εσωτερικό του “Prophecy” υπογραμμίζει τα πλεονεκτήματα της επιμηκυμένης καμπίνας ενός EV. Αντί για το εσωτερικό ενός συμβατικού αυτοκινήτου, ένας φιλόξενος, άνετος και προηγμένης αισθητικής χώρος υποδέχεται τους επιβάτες.

Το “Prophecy” χρησιμοποιεί επίσης τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Αντί τιμονιού, τα joysticks προσφέρουν μία εντελώς νέα και την ίδια στιγμή μια οικεία και διαισθητική οδηγική εμπειρία. Με δύο joysticks που περιστρέφονται αριστερά και δεξιά, ένα στην κεντρική κονσόλα και ένα ακόμα στην επένδυση των θυρών, οι οδηγοί μπορούν να ελέγχουν το όχημα ενώ κάθονται αναπαυτικά στο κάθισμά τους. Επιπλέον, οι οδηγοί έχουν πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών που επιλέγονται μέσω ενσωματωμένων πλήκτρων στα joysticks. Συνολικά, αυτή η διεπαφή ανθρώπου-μηχανής αυξάνει σημαντικά την ασφάλεια των επιβατών.

Ανακαλύψτε το εσωτερικό του Prophecy.

Prophecy

Ευρύχωρο εσωτερικό.

Οι σχεδιαστικές αλλαγές που επέτρεψε η χρήση των joysticks προσφέρουν μεγαλύτερη οπτική ελευθερία στους επιβάτες. Στο Relax mode, οι επιβάτες έχουν σχεδόν μηδενικά οπτικά εμπόδια. Σε μία άνετη, κεκλιμένη θέση, το μόνο που βλέπουν οι επιβάτες είναι η οριζόντια οθόνη από κολόνα σε κολόνα και το ταμπλό σε σχήμα φτερού. Σε αυτό το mode, το ταμπλό περιστρέφεται, προς όφελος της άνεσης και την ευρυχωρίας των επιβατών, οι οποίοι μπορούν να απολαμβάνουν το περιεχόμενο που προβάλλεται στην οθόνη.