Le Fil Rouge

Le Fil Rouge.

2018 Le Fil Rouge Concept.

Με το ‘Le Fil Rouge’, η Hyundai επιχειρεί μία τολμηρή σύνδεση σχεδιαστικών στοιχείων του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος. Το ‘Le Fil Rouge’ είναι μία νέα ερμηνεία του σχεδιαστικού DNA της Hyundai, το οποίο έχει τις βάσεις του στο ιστορικό για την εταιρεία Coupe Concept του 1974 και προτίθεται να συνεχίσει τη μακρά παράδοσή της στη δημιουργία οχημάτων με ξεχωριστό και σπορ χαρακτήρα. Το νέο πρωτότυπο είναι μία εισαγωγή στην τελευταία σχεδιαστική φιλοσοφία της Hyundai, ‘Sensuous Sportiness’, που θα αποτελεί κοινό χαρακτηριστικό όλων των μελλοντικών μοντέλων της μάρκας, από τα sedan μέχρι τα SUV. Στόχος της νέας αυτής φιλοσοφίας είναι να αναδεικνύει αυθόρμητα την ομορφιά, δημιουργώντας συναισθηματική αξία και γοητεία στα οχήματα της Hyundai. Η φιλοσοφία ‘Sensuous Sportiness’ ορίζεται από την αρμονία ανάμεσα σε τέσσερα θεμελιώδη στοιχεία της αυτοκινητιστικής σχεδίασης: αναλογίες, αρχιτεκτονική, στυλ και τεχνολογία.

Sensuous Sportiness.

Το ‘Le Fil Rouge’ ενσαρκώνει έναν αναλογικό χαρακτήρα βασισμένο στη χρυσή τομή, μία κοινή μαθηματική αναλογία που συναντάμε στη φύση, η οποία επέτρεψε στους σχεδιαστές της Hyundai να δημιουργήσουν ένα μοντέλο με ελκυστική αισθητική, φυσική εμφάνιση και χαρισματικό χαρακτήρα. Η μοναδικότητα των αναλογιών ορίζεται από ένα μακρύ μεταξόνιο, μεγάλους τροχούς και κοντούς προβόλους. Η σεβαστού μεγέθους απόσταση από το κέντρο του εμπρός τροχού μέχρι τη βάση του παρμπρίζ προσφέρει μία άνετη θέση οδήγησης, ενώ μία υψηλότερη μεσαία γραμμή ολοκληρώνει τη συνολική εμφάνιση.

Αρχιτεκτονική.

Με το ‘Le Fil Rouge’, η Hyundai ακολούθησε μία νέα προσέγγιση με την ονομασία ‘Light Architecture’, θέλοντας να ενσωματώσει μία προοδευτική ταυτότητα στη σχεδιαστική κληρονομιά της μάρκας. Η λεγόμενη ‘Ελαφριά Αρχιτεκτονική’ δημιουργεί μία δυναμική εμφάνιση και την αίσθηση της προς τα εμπρός κίνησης για το αυτοκίνητο. Οι εμπρός και οι πίσω κολώνες καθώς και η οροφή συγχωνεύονται ομαλά στην αψιδωτή σιλουέτα του αυτοκινήτου, που μοιάζει να έχει σχεδιαστεί με βάση μια ενιαία γραμμή.

Le Fil Rouge

Εξωτερικό.

Το εσωτερικό και το εξωτερικό συγχωνεύονται ομαλά στη λεγόμενη ‘Tube Architecture’, ώστε ο αισθησιακός, σπορ χαρακτήρας της εξωτερικής σχεδίασης να μεταφέρεται με συνέπεια και μέσα στην καμπίνα. Αρχή της Tube Architecture είναι να δημιουργεί την ίδια συναισθηματική αξία μέσα και έξω από το αυτοκίνητο, διαμορφώνοντας ένα οπτικά ανάλαφρο προφίλ.

Le Fil Rouge

Εσωτερικό.

Η σχεδίαση του εσωτερικού διαφοροποιεί τις ανάγκες του οδηγού από αυτές των επιβατών. Το κάθισμα του συνοδηγού μεγιστοποιεί την άνεση ακόμα και σε μακρινά ταξίδια, προσφέροντας άφθονο χώρο για τα πόδια, ενώ το κάθισμα του οδηγού είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να προσθέτει στην οδηγική απόλαυση το στοιχείο της βελτιστοποιημένης εργονομίας. Η αρχιτεκτονική της καμπίνας που αγκαλιάζει τους επιβάτες τονίζει το βάθος, δημιουργώντας ένα ήρεμο, ευρύχωρο και άνετο περιβάλλον ταξιδιού για όλους.

Le Fil Rouge

Στυλ.

Ένας ακόμα στόχος της σχεδιαστικής ομάδας ήταν η δημιουργία ενός οχήματος που θα είναι άμεσα αναγνωρίσιμο ως μοντέλο της Hyundai ακόμα και από μακριά. Αυτό επιτεύχθηκε με τη δημιουργία μιας οπτικής έντασης στο πλάι μέσα από ένα αρμονικό μίγμα πολυεπίπεδων ζωηρών γραμμών και καθαρών όγκων. Κυρτές και κοίλες φόρμες εναρμονίζονται έξυπνα διαμορφώνοντας ένα σέξι χαρακτήρα. Η ξεχωριστή παρουσία του πρωτοτύπου γίνεται επίσης πραγματικότητα χάρη στο φαρδύ, πολυεπίπεδο καπό, που συνδυάζεται με μία αναβαθμισμένη cascading μάσκα (Cascading Grille). Η αναβαθμισμένη έκδοση αυτής της χαρακτηριστικής μάσκας παρουσιάζεται σε τρισδιάστατη μορφή με αντίστοιχα γεωμετρικά σχέδια στο εσωτερικό, χαρίζοντας έτσι στο όχημα μία συνολικά επιβλητική παρουσία.

Le Fil Rouge

Η διαδικασία σχεδίασης.

Αντισυμβατικές δημιουργικές ιδέες, αμφισβήτηση των κανόνων και τεχνολογίες αιχμής.

Η Βάση για το Hyundai TUCSON.

Η σχεδίαση του “Le Fil Rouge” αποτελεί τη βάση για το TUCSON. Αυτό ήταν ορόσημο για τη μάρκα μας, καθώς είναι το πρώτο μοντέλο της Hyundai που ακολουθεί τις αρχές της φιλοσοφίας Sensuous Sportiness. Το “Le Fil Rouge” σηματοδοτεί την κοινή γραμμή που συνδέει το παρελθόν μας με το παρόν και το μέλλον. Για εμάς, η κοινή γραμμή είναι μία τολμηρή, θαρραλέα προσέγγιση που ξεκίνησε από το 1974 Pony Coupe Concept.