Τα αγωνιστικά χρώματα του Hyundai i20 N Rally2

Η στιγμή της αποκάλυψης, έστω και υπό μορφή virtual reality, του αγωνιστικού χρωματισμού που θα έχει το Hyundai i20 N Rally2 των Μάνου και Κώστα Στεφανή στο Ράλλυ Ακρόπολις, 10ο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC) στις 8-11 Σεπτεμβρίου, έφτασε.

Τη δημιουργία της «πολεμικής ενδυμασίας» του αυτοκινήτου ανέλαβε ο Σωτήρης Κωβός, σχεδιαστής αυτοκινήτων παγκόσμιου βεληνεκούς, ο οποίος μαζί με τον εκλεκτό συνεργάτη του, Γιάννη Μπουτκάρη, τίμησαν τους Μάνο και Κώστα ενόψει της επερχόμενης συμμετοχής τους στον σημαντικότερο ελληνικό αγώνα αυτοκινήτων.

Υπενθυμίζουμε, πως την προετοιμασία και τεχνική υποστήριξη του Hyundai i20 N Rally2, έχει αναλάβει η ιταλική GB Motors.

Χορηγοί της συμμετοχής των Μάνου και Κώστα Στεφανή στο Ράλλυ Ακρόπολις, είναι η Hyundai Hellas και η Coral A.E. – Shell Licensee.

Σημείωση: Ο αριθμός συμμετοχής (30) που επιλέχθηκε είναι τυχαίος και έχει χρησιμοποιηθεί καθαρά για τις ανάγκες ολοκλήρωσης του συνολικού σχεδιασμού της εμφάνισης του αυτοκινήτου.

Ο πραγματικός αριθμός συμμετοχής των Μάνου και Κώστα Στεφανή στο Ράλλυ Ακρόπολις 2022, θα ανακοινωθεί εντός του Αυγούστου από την Οργανωτική Επιτροπή του εθνικού μας αγώνα, σε συνεργασία με την FIA.

Kovos Sotiris

Ο Σωτήρης Κωβός περιγράφει τη διαδικασία δημιουργίας του χρωματισμού στο Hyundai i20 N Rally2:

«Μόλις o Κώστας με πληροφόρησε για τη συμμετοχή με τον Μάνο στο Ράλλυ Ακρόπολις, ακαριαία μου γεννήθηκε η επιθυμία να κάνω αυτή την πρόταση.  Με την αγάπη που έχω στα Ράλλυ, το θεώρησα τιμή και ευκαιρία.

Το πιο σημαντικό πράγμα στα αυτοκίνητα, είναι να έχουν χαρακτήρα. Σαν σχεδιαστής που είμαι, πάντα θέλω να φτιάχνω ένα αυτοκίνητο που θα έχει χαρακτήρα. Επειδή δεν υπάρχει πλέον παρθενογένεση δεν θέλω να πω μοναδικό, αλλά ένα αυτοκίνητο που να ξεχωρίζει και να είναι διαφορετικό από αυτά που έχουμε δει.

Έχοντας στο μυαλό μου ότι και οι δυο χορηγοί, Hyundai Hellas και Coral A.E. – Shell Licensee, έχουν έντονα χρώματα, έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος ώστε αυτά να συνδυαστούν. Γιατί δεν μπορεί να μην έχεις επάνω στο αγωνιστικό το χρώμα-ταυτότητα των αυτοκινήτων επιδόσεων της Hyundai και τα χαρακτηριστικά χρώματα της Coral A.E. – Shell Licensee.

Ένα αυτοκόλλητο μπορεί να μπει σε οποιαδήποτε χρωματική επιφάνεια, αν όμως φροντίσουμε η απόχρωση της επιφάνειας που θα κολλήσει, να το αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο, τότε απογειώνεται.

Κράτησα το χαρακτηριστικό χρώμα της Hyundai στα μοντέλα επιδόσεων Ν, στο εμπρός μέρος και μέχρι τις πόρτες, ώστε να στέλνει ξεκάθαρα το μήνυμα της ταυτότητας του από μακριά, είτε πηγαίνοντας ευθεία είτε με το πλάι!

Στη συνέχεια το χρώμα αλλάζει στο κόκκινο της Coral A.E. – Shell Licensee, κάτι που δημιουργεί την αίσθηση της κίνησης ακόμη και όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε ακινησία, ενώ όλα αυτά έπρεπε να τοποθετηθούν με τάξη, για να υπάρξει ένα όμορφο τελικό αποτέλεσμα.

Για αυτόν το λόγο έβαλα στο καπό την «Τάγια» που συνεχίζει στον ουρανό και φτάνει μέχρι πίσω, ώστε να προσδίδει σχεδιαστικά στο σύνολο.

Τελικά νομίζω πως τα καταφέραμε μαζί με τον εξαιρετικό συνεργάτη μου Γιάννη Μπουτκάρη, ο οποίος συνέβαλε σημαντικά στην εξέλιξη του σχεδίου, λόγω γνώσεων και ταλέντου στα γραφικά και στο κομπιούτερ, αλλά και της αγάπης που έχει τόσο στα αυτοκίνητα όσο και στα αγωνιστικά».

Οι Μάνος και Κώστας Στεφανής, δηλώνουν σχετικά με τον αγωνιστικό σχεδιασμό-χρωματισμό του Hyundai i20 N Rally2.

Manos Stefanis Portrait

Μάνος Στεφανής

«Είναι μεγάλη τιμή για τη συμμετοχή μας και για εμένα προσωπικά, να προετοιμάζομαι για την τρίτη προσωπική και 29η συμμετοχή του Κώστα στο Ράλλυ Ακρόπολις, γνωρίζοντας πως ο αγωνιστικός χρωματισμός του αυτοκινήτου που θα οδηγήσω, έχει δημιουργηθεί από έναν κορυφαίο σχεδιαστή παγκοσμίως, όπως είναι ο Σωτήρης Κωβός.

Προφανώς, να πω ότι το Hyundai i20 N Rally2 είναι πάρα πολύ όμορφο πιθανώς να είναι και περιττό, ωστόσο πραγματικά δυσκολεύομαι να κρύψω τον ενθουσιασμό μου.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Σωτήρη Κωβό και τον συνεργάτη του, Γιάννη Μπουτκάρη, για την εξαιρετική συνεργασία και αυτό το υπέροχο χρωματικό αποτέλεσμα, που θεωρούμε πως θα ενθουσιάσει και όλους τους φίλους του σπορ στις ειδικές διαδρομές».

Kostas Stefanis Portrait

Κώστας Στεφανής

«Όταν είδα τις πρώτες εικόνες που μας έστειλε ο Σωτήρης, πραγματικά πέρασε αρκετή ώρα για να μπορέσω να συνηθίσω την ομορφιά του αποτελέσματος.

Σωτήρη, θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ τόσο σε εσένα όσο και στον πολύτιμο συνεργάτη σου, Γιάννη Μπουτκάρη, για το υπέροχο αποτέλεσμα.

Μαζί με τον Μάνο, σου δίνουμε την υπόσχεση πως θα προσπαθήσουμε σκληρά να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται με το αυτοκίνητο, ώστε να το δει ολόκληρη η Ελλάδα στις ειδικές διαδρομές που θα εξελιχθεί το Ράλλυ Ακρόπολις, με την ευχή να ανέβουμε στη ράμπα τερματισμού με ένα καλό αποτέλεσμα».