Hyundai Smartsense

Η Hyundai εξελίσσει και αναπτύσσει το Hyundai SmartSense, μια δέσμη προηγμένων τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού. Αδιαπραγμάτευτη αξία και προτεραιότητα είναι η ενσωμάτωση των προηγμένων αυτών τεχνολογιών σε όλα τα μοντέλα. Με αυτόν τον τρόπο, η Hyundai κάνει τα έξυπνα συστήματα, που εγγυώνται πως οι μετακινήσεις θα γίνονται πάντα με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια και ηρεμία, προσιτά σε όλους.

Highway Driving Assist (HDA 1.5).

To σύστημα Προηγμένης Υποβοήθησης σε Αυτοκινητόδρομο χρησιμοποιεί δεδομένα κάμερας, ραντάρ και συστήματος πλοήγησης ώστε να διατηρεί μια συγκεκριμένη απόσταση και ταχύτητα από το προπορευόμενο όχημα, φροντίζοντας έτσι ότι το αυτοκίνητο θα παραμένει στο κέντρο της λωρίδας. Το νέο HDA 1.5 προσθέτει αυτοκινητόδρομους στους τύπους δρόμων όπου λειτουργεί.

Forward Collision-Avoidance Assist with Evasive Steering Assist (FCA w/Evasive Steering Assist)

Trailer Stability Assist

Forward Collision-Avoidance Assist 2 - Lane-Change Side (FCA 2 LS).

Forward Collision-Avoidance Assist 2- Lane-Change Oncoming (FCA 2 LO).

Forward Collision-Avoidance Assist 2 - Junction Crossing (FCA 2 JC).

Blind-Spot Collision Avoidance Assist Drive (BCA Drive)

Multi Collision Braking

BCA Park

Όταν βγαίνετε από μία θέση παράλληλης στάθμευσης και υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης με διερχόμενο όχημα από «τυφλή» γωνία, το BCA ενεργοποιεί αυτόματα την πέδηση έκτακτης ανάγκης.

Parking Assist

Rear Seat Alert – Σύστημα Υπενθύμισης Ελέγχου Πίσω Καθισμάτων.

Εάν έχει εντοπιστεί κίνηση στα πίσω καθίσματα, ο οδηγός ειδοποιείται όταν ανοίγει την πόρτα: εμφανίζεται το μήνυμα «ελέγξτε τα πίσω καθίσματα» στο ταμπλό μαζί με ένα ηχητικό μήνυμα.

Forward Collision-Avoidance Assist Ped-Cyc (FCA Ped-Cyc).

Forward Collision-Avoidance Assist City (FCA City).

Parking Distance Warning (PDW) – Προειδοποίηση Απόστασης Στάθμευσης.

Η διαδικασία στάθμευσης έγινε ευκολότερη. Οι αισθητήρες εγγύτητας στους μπροστινούς και πίσω προφυλακτήρες σας προειδοποιούν εάν πλησιάζετε σε εμπόδιο, ώστε να αποφύγετε γρατζουνιές και να παρκάρετε με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Surround View Monitor (SVM) - Σύστημα 4 καμερών περιφερειακής επόπτευσης 360°.

Στενός χώρος στάθμευσης; Κανένα πρόβλημα. Το σύστημα 4 καμερών περιφερειακής επόπτευσης 360° σάς παρέχει μία σαφή εικόνα 3600 της περιοχής, ώστε να κάνετε ελιγμούς σε περιορισμένους χώρους με μεγαλύτερη ασφάλεια και ευκολία.

Rear View Monitor (RVM) – Κάμερα οπισθοπορίας,

Για ασφαλέστερο παρκάρισμα, η εικόνα από το πίσω μέρος του οχήματος εμφανίζεται στην κεντρική οθόνη αφής όταν επιλέξετε R ή πατήσετε το πλήκτρο Parking/View.

Highway Driving Assist (HDA) - Σύστημα Προηγμένης Υποβοήθησης Οδήγησης σε Αυτοκινητόδρομο.

Blind-Spot View Monitor (BVM) – Προβολή τυφλού σημείου στον πίνακα οργάνων.

Safe Exit Assist (SEA) – Σύστημα Υποβοήθησης Αποφυγής Σύγκρουσης κατά το άνοιγμα των Θυρών.

Reverse Parking Collision-Avoidance Assist (PCA Side/FR/R).

Ιδανικό για σταθμούς πάρκινγκ. Εάν ανιχνευτεί ένα εμπόδιο μέσω της κάμερας οπισθοπορείας ή των πίσω αισθητήρων παρκαρίσματος, το PCA θα προβάλλει μία προειδοποίηση και, αν χρειαστεί, θα ενεργοποιήσει τα φρένα.

Remote Smart Parking Assist 2 (RSPA2).

Το Hyundai σας μπορεί να πραγματοποιεί αυτόνομα ελιγμούς στάθμευσης σε διάφορα σενάρια όπως παράλληλο, διαγώνιο και κάθετο παρκάρισμα, καθώς και να εισέρχεται και να εξέρχεται από ένα χώρο στάθμευσης με έλεγχο από απόσταση, χωρίς να βρίσκεστε μέσα στο όχημα.

Αυτόνομη Οδήγηση Επιπέδου 2 (L2)

Το Highway Driving Assist 2ης Γενιάς είναι ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 2, το οποίο ελέγχει την ταχύτητα και την απόσταση και σας βοηθά στην αλλαγή λωρίδων.

Blind-Spot Collision Warning (BCW) –Σύστημα Προειδοποίησης Σύγκρουσης Τυφλού Σημείου.

Χρησιμοποιώντας ραντάρ στο κάτω μέρος του πίσω προφυλακτήρα, το σύστημα σας προειδοποιεί για την κυκλοφορία στην περιοχή του τυφλού σημείου. Εάν ενεργοποιήσετε το φλας σε μια τέτοια περίπτωση, το σύστημα θα εκδώσει ένα ηχητικό σήμα.

Forward Collision-Avoidance Assist with Junction Turning (FCA-JT)

Παρακολουθώντας το δρόμο με ραντάρ και κάμερα, το σύστημα φρενάρει αυτόματα εάν ανιχνεύσει απότομο φρενάρισμα από το προπορευόμενο αυτοκίνητο ή πεζούς και δικυκλιστές στο δρόμο. Στρίβοντας αριστερά σε μία διασταύρωση, φρενάρει εάν υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης με επερχόμενο όχημα.

In Cabin Camera (ICC).

Το σύστημα χρησιμοποιεί μία Camera για την ανάλυση του προσώπου του οδηγού και, εάν διαπιστωθεί ότι είναι απρόσεκτος ή νυσταγμένος, τον προειδοποιεί

Remote Smart Parking Assist (RSPA) - Αυτόματη είσοδος και έξοδος οχήματος από θέση κάθετης στάθμευσης με τηλεχειρισμό.

Το Hyundai σας μπορεί να πραγματοποιεί αυτόνομα ελιγμούς στάθμευσης εμπρός/πίσω με έλεγχο από απόσταση πατώντας ένα πλήκτρο στο smart key.

Parking Collision-Avoidance Assist Reverse (PCA-R) - Αυτόματη πέδηση κατά την όπισθεν σε στάθμευση.

Εάν ανιχνευτεί ένα εμπόδιο μέσω της κάμερας οπισθοπορείας ή των πίσω αισθητήρων παρκαρίσματος, το PCA θα προβάλλει μία προειδοποίηση και, αν χρειαστεί, θα ενεργοποιήσει τα φρένα.

Blind-Spot Collision-Avoidance Assist.

Προειδοποιεί όταν ένα όχημα βρίσκεται στο τυφλό σημείο σας. Εάν επιχειρήσετε να αλλάξετε λωρίδα εκείνη τη στιγμή, εφαρμόζει επιλεκτικό φρενάρισμα για να επαναφέρει το αυτοκίνητο στην αρχική του πορεία.

Forward Collision-Avoidance Assist-Lane-Change Oncoming.

Κατά την προσπέραση σε ένα δρόμο δύο λωρίδων, το FCA ενεργοποιεί αυτόματα διορθωτική παρέμβαση στο τιμόνι, εάν υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης με επερχόμενο όχημα.

Forward Collision-Avoidance Assist-Junction Crossing.

Ανιχνεύει οχήματα που πλησιάζουν από το πλάι σε διασταυρώσεις και κόμβους και εφαρμόζει αυτόματα  φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, εάν διαπιστώσει κίνδυνο σύγκρουσης.

Highway Driving Assist II (HDA II).

Αυτόνομη οδήγηση αιχμής. Τεχνολογία ασφάλειας αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου II, που ελέγχει την ταχύτητα και την απόσταση και σας βοηθά όταν αλλάζετε λωρίδες.

Προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης (FCW).

Η κάμερα πολλαπλών λειτουργιών παρακολουθεί την απόσταση ανάμεσα στο αυτοκίνητό σας και το προπορευόμενο όχημα. Το σύστημα εκδίδει οπτικές και ακουστικές προειδοποιήσεις εάν ανιχνευτεί κίνδυνος σύγκρουσης.

Smart Cruise Control (SCC) – Προσαρμοζόμενος αυτόματος έλεγχος ταχύτητας.

Διατηρήστε μία σταθερή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, καθώς το SCC μειώνει ή αυξάνει αυτόματα την ταχύτητά σας σύμφωνα με ένα προκαθορισμένο επίπεδο.

Rear Cross-Traffic Collision Warning (RCCW) - Σύστημα Προειδοποίησης Σύγκρουσης με Κάθετα Διερχόμενα κατά την Όπισθεν.

Τέλειο για χώρους στάθμευσης: όταν εξέρχεστε με όπισθεν σε περιοχές με χαμηλή ορατότητα, το σύστημα σας προειδοποιεί εάν πλησιάζουν οχήματα από το πλάι ή από πίσω.

Intelligent Speed Limit Assist (ISLA) – Σύστημα Έξυπνης Αναγνώρισης και Προσαρμογής στα Όρια Ταχύτητας.

Ποτέ δεν παραβιάζετε το όριο ταχύτητας. Το σύστημα αναγνωρίζει τις πινακίδες ορίων ταχύτητας, προβάλλει το όριο και μπορεί να μειώνει αυτόματα την ταχύτητα του οχήματος, εάν το ξεπεράσετε.

Rear Occupant Alert (ROA) – Σύστημα Προειδοποίησης Εγκατάλειψης Προσώπου στο Πίσω Κάθισμα.

Με το Σύστημα Προειδοποίησης Πιθανής Εγκατάλειψης Προσώπου στα Πίσω Καθίσματα, το Hyundai σας θυμάται εάν οι πίσω πόρτες άνοιξαν πριν ξεκινήσετε. Όταν φτάσετε στον προορισμό σας, ένα μήνυμα εμφανίζεται στο ταμπλό συνοδεία ηχητικού σήματος ώστε να ελέγξετε το πίσω κάθισμα.

Safe Exit Warning (SEW) –Σύστημα Προειδοποίησης Σύγκρουσης κατά το άνοιγμα των Θυρών.

Αποτρέπει ένα ατύχημα όταν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο, ένα άλλο όχημα πλησιάσει από πίσω στο πλάι, και ένας επιβάτης επιχειρεί να ανοίξει την πόρτα. Μία προειδοποιητική λυχνία εμφανίζεται επίσης στο ταμπλό και ενημερώνει τον οδηγό για το πιθανό κίνδυνο.

Intelligent Speed Limit Warning (ISLW).

Σε συνδυασμό με το εργοστασιακό σύστημα πλοήγησης και τηλεματικής, το Σύστημα Έξυπνης Αναγνώρισης Ορίων Ταχύτητας αναγνωρίζει πινακίδες οδοσήμανσης και απεικονίζει όρια ταχύτητας και απαγορευτικά προσπέρασης σε πραγματικό χρόνο, τόσο στην οθόνη του συστήματος πλοήγησης όσο και στον πίνακα οργάνων και το Head Up display.

Driver Attention Warning (DAW) – Σύστημα Προειδοποίησης Απόσπασης Προσοχής Οδηγού.

Όταν ανιχνευτεί συμπεριφορά κόπωσης ή διάσπασης προσοχής του οδηγού κατά την οδήγηση, το Σύστημα Προειδοποίησης Απόσπασης Προσοχής Οδηγού ειδοποιεί τον οδηγό, προτρέποντάς τον για ένα διάλειμμα.

Lane Keeping Assist (LKA) - Σύστημα Υποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας.

Σε περίπτωση τυχαίας απομάκρυνσης από τη λωρίδα, το LKA προειδοποιεί τον οδηγό και μπορεί να ασκήσει ροπή στο σύστημα διεύθυνσης για να επαναφέρει το όχημα στη λωρίδα του.

Navigation-based Smart Cruise Control (NSCC).

Χρησιμοποιεί πληροφορίες από το σύστημα πλοήγησης για να οδηγείτε με ασφαλή ταχύτητα στον αυτοκινητόδρομο. Επίσης, εάν έχετε ορίσει την ταχύτητα σύμφωνα με το τρέχον όριο ταχύτητας στον αυτοκινητόδρομο εφόσον είναι ενεργοποιημένο το NSCC, η καθορισμένη ταχύτητα αλλάζει αυτόματα όποτε μεταβάλλεται το όριο ταχύτητας.

Leading Vehicle Departure Alert (LVDA) - Σύστημα Προειδοποίησης Εκκίνησης Προπορευόμενου Οχήματος.

Αυτό το έξυπνο χαρακτηριστικό είναι χρήσιμο στην πόλη καθώς ειδοποιεί τον οδηγό όταν το προπορευόμενο όχημα ξεκινά μετά από σύντομη στάση, όπως σε ένα φωτεινό σηματοδότη ή λόγω κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Smart Cruise Control με Stop & Go (SCC με S&G).

Μεγαλύτερη ασφάλεια, λιγότερο στρες. Διατηρεί μία ορισμένη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, μειώνοντας ή αυξάνοντας ταχύτητα μέχρις ενός προκαθορισμένου ορίου. Σε πυκνή κυκλοφορία “stop & go”, διατηρείται η απόσταση που έχει οριστεί.

Blind-spot Collision Warning/Avoidance (BCW/BCA).

Χρησιμοποιώντας δύο αισθητήρες ραντάρ στον πίσω προφυλακτήρα, το σύστημα σας προειδοποιεί για τυχόν κυκλοφορία στο τυφλό σημείο. Εάν ενεργοποιήσετε το φλας σε μία τέτοια περίπτωση, θα ακουστεί ένα προειδοποιητικό σήμα και το όχημα θα φρενάρει για να αποφευχθεί η σύγκρουση.

High Beam Assist (HBA) – Σύστημα Αυτόματης Ρύθμισης Υψηλής Σκάλας Φώτων.

Ανιχνεύει προπορευόμενα οχήματα στην ίδια λωρίδα ή όσα έρχονται από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και αλλάζει αυτόματα σε μεσαία σκάλα. Αφού απομακρυνθούν τα οχήματα, ενεργοποιεί εκ νέου τη μεγάλη σκάλα, μεγιστοποιώντας την εμβέλεια ορατότητας.

Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA) - Σύστημα Αποφυγής Σύγκρουσης με Κάθετα Διερχόμενα κατά την Όπισθεν με Πέδηση.

Όταν εξέρχεστε με όπισθεν από χώρους με μειωμένη ορατότητα, το σύστημα όχι μόνο σας προειδοποιεί εάν κάποιο όχημα ή πεζός πλησιάζει από κάποια πλευρά, αλλά εφαρμόζει αυτόματα και πίεση πέδησης.

Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA) - Σύστημα Αποφυγής Σύγκρουσης Τυφλού Σημείου με Πέδηση.

Χρησιμοποιώντας αισθητήρες ραντάρ στον κάτω πίσω προφυλακτήρα, το σύστημα προειδοποιεί για την κυκλοφορία στην περιοχή του τυφλού σημείου. Εάν ενεργοποιήσετε το φλας σε μία τέτοια περίπτωση, θα ηχήσει μία ειδοποίηση και θα ενεργοποιηθεί το φρένο για να αποφευχθεί η σύγκρουση.

Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) – Σύστημα Αυτόματης Έκτακτης Πέδησης.

Με τη βοήθεια ραντάρ και κάμερας, το σύστημα FCA φρενάρει αυτόματα εάν ανιχνεύσει ξαφνικό φρενάρισμα από το προπορευόμενο όχημα, πεζούς ή ακόμα και ποδήλατα.

Lane Following Assist (LFA) - Σύστημα Οδήγησης στο Mέσον της Λωρίδας.

Όταν το Σύστημα Υποβοήθησης Παραμονής στο Κέντρο της Λωρίδας (LFA) είναι ενεργοποιημένο, διατηρεί το αυτοκίνητο στο κέντρο της λωρίδας σε ταχύτητες μεταξύ 0 και 180 km/h στον αυτοκινητόδρομο και στους δρόμους της πόλης.