Όμιλος Hyundai | Ενισχύει τις επενδύσεις του στις ΗΠΑ καθώς στοχεύει στην κορυφή της καινοτομίας και της κινητικότητας

  • Το HMG θα επενδύσει περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ έως το 2025
  • Επενδύσεις για την στήριξη της παγκόσμιας θέσης του HMG ως πρώτη κινητήρια δύναμη στην καινοτομία και τις λύσεις κινητικότητας επόμενης γενιάς
  • Το HMG ανακοίνωσε την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων κατασκευής EVs & μπαταριών αξίας 5,54 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ στη Georgia, για να πρωτοστατήσει στην εποχή της ηλεκτροκίνησης στις ΗΠΑ
  • Η επένδυση τoυ HMG θα υποστηρίξει την ανάπτυξη βασικών μελλοντικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης, της ρομποτικής, της προηγμένης αεροπορικής κινητικότητας και της αυτόνομης οδήγησης
  • Θα γίνουν επίσης επενδύσεις για να μπορέσει το HMG να εξερευνήσει νέους επιχειρηματικούς τομείς στις ΗΠΑ
  • Το HMG θα συνεχίσει τις επενδύσεις και θα αναβαθμίσει τις δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης στις ΗΠΑ για την ανάπτυξη οχημάτων παγκόσμιας κλάσης

Το Hyundai Motor Group (HMG), ένας παγκόσμιος οργανισμός που έχει δημιουργήσει μια αξιακή αλυσίδα βασισμένη στην κινητικότητα και εργάζεται για να υποστηρίξει ένα καλύτερο μέλλον για την ανθρωπότητα, επιβεβαίωσε τη δέσμευσή του να επεκτείνει τις επενδύσεις του με στόχο να παρέχει βιώσιμες και έξυπνες λύσεις κινητικότητας στις Η.Π.Α.

Τα σχέδια του Ομίλου, τα οποία περιλαμβάνουν επενδύσεις άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, έχουν σκοπό να επιταχύνουν την καινοτομία και την ηλεκτροκίνηση. Η κίνηση αυτή ενισχύει τους στόχους ουδετερότητας του άνθρακα με νέες τεχνολογίες και συμβάλλει στην παραγωγή του Ομίλου στις Η.Π.Α.

Πρόσφατα, το Hyundai Motor Group ανακοίνωσε επένδυση 5,54 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη δημιουργία των πρώτων αποκλειστικών μονάδων κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών στις ΗΠΑ στην Πολιτεία της Τζόρτζια και στην κατασκευή μιας μεγάλης γκάμας νέων και καινοτόμων πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων για τους πελάτες της στις ΗΠΑ.

Η κατασκευή των νέων εγκαταστάσεων θα ξεκινήσει στις αρχές του 2023 σε έκταση 2.923 στρεμμάτων στην κομητεία Bryan της Τζόρτζια και η έναρξη της εμπορικής παραγωγής τους αναμένεται το πρώτο εξάμηνο του 2025 με ετήσια παραγωγική δυνατότητα τις 300.000 μονάδες. Οι νέες εγκαταστάσεις θα ενδυναμώσουν το HMG ώστε να ηγηθεί της μετάβασης της αγοράς στα ηλεκτρικά οχήματα στις ΗΠΑ και τον οδικό χάρτη του Ομίλου να είναι ένας από τους τρεις κορυφαίους παρόχους ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ έως το 2026.

Το νέο εργοστάσιο θα εφαρμόσει πολλές από τις προηγμένες ευφυείς τεχνολογίες κατασκευής του HMG, με ένα εξαιρετικά αυτοματοποιημένο και ευέλικτο σύστημα παραγωγής.

Ως μέρος της δέσμευσης του Ομίλου για βιωσιμότητα, οι μονάδες θα βασίζονται κυρίως σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την τροφοδοσία των εγκαταστάσεων και τη χρήση τεχνολογιών μείωσης των εκπομπών ρύπων για την κάλυψη των απαιτήσεων RE100.

«Έχουμε διανύσει πολύ δρόμο και καταφέραμε σημαντικές επιτυχίες σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά παράλληλα προετοιμαζόμαστε για το μέλλον» δήλωσε ο κ. Euisun Chung, Executive Chair του Ομίλου Hyundai Motor στα πλαίσια συνάντησής του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Joe Biden στη Σεούλ την Κυριακή 20 Μαΐου 2022. «Ο Όμιλος θα ενισχύσει τη συνεργασία του με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς των ΗΠΑ με σκοπό να προσφέρουμε καινοτόμα προϊόντα και λύσεις κινητικότητας στους πελάτες μας στις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας παράλληλα τις παγκόσμιες προσπάθειες για ουδετερότητα του άνθρακα».

Ως ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες καινοτομίας, το HMG έχει διαθέσει μια σειρά πρόσθετων δαπανών για την προώθηση βασικών μελλοντικών τεχνολογιών όπως η ρομποτική, η προηγμένη αεροπορική κινητικότητα (AAM), η αυτόνομη οδήγηση και η τεχνητή νοημοσύνη (AI). Η επένδυση θα επιτρέψει στο HMG να προσφέρει διαφορετικά προϊόντα και υπηρεσίες κινητικότητας με μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση.

Η ρομποτική αποτελεί ουσιαστικό μέρος της μετάβασης του Ομίλου σε πάροχο έξυπνων λύσεων κινητικότητας. Έχοντας αποκτήσει την Boston Dynamics, μια καινοτόμο εταιρεία στον τομέα της, το HMG εστιάζει στην προώθηση της ρομποτικής με στόχο τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων μέσω μιας σειράς λύσεων κινητικότητας. Ο Όμιλος δεσμεύεται στην ανάπτυξη της Boston Dynamics επιταχύνοντας τη μαζική παραγωγή μελλοντικών προϊόντων, ενισχύοντας την υπάρχουσα γκάμα προϊόντων και την ανταγωνιστικότητά τους.

Το HMG παράλληλα πρωτοπορεί στις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης και ανταποκρίνεται στην ταχεία αλλαγή της αυτοκινητοβιομηχανίας σε συνεργασία με την Motional, μια επιχείρηση που ιδρύθηκε στη Βοστώνη από κοινού με την Aptiv, κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας κινητικότητας των ΗΠΑ, το 2020. Η Motional πραγματοποιεί αυτή την περίοδο τις πρώτες δοκιμές της υπηρεσίας Robotaxi σε δημόσιους δρόμους των ΗΠΑ με στόχο να ξεκινήσει την εμπορική τους διάθεση το 2023. Ο Όμιλος θα στηρίξει ενεργά τη Motional με στόχο να καταστήσει την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης (χωρίς οδηγό) πιο ασφαλή, αξιόπιστη και προσβάσιμη στους πελάτες των ΗΠΑ και σε άλλα μέρη του κόσμου.

Για να επεκτείνει τη διάσταση των λύσεων κινητικότητας, το HMG αναπτύσσει επίσης τις τεχνολογίες και τις υποδομές στην προηγμένη αεροπορική κινητικότητα (AAM). Ο Όμιλος ίδρυσε το περασμένο έτος την Supernal με έδρα την Ουάσιγκτον για να ενισχύσει τις δυνατότητες της AAM. Η Supernal εργάζεται για να ενσωματώσει την AAM στα υπάρχοντα δίκτυα συγκοινωνίας και να διαμορφώσει μια νέα εμπειρία για τους επιβάτες. Το όραμα είναι οι επιβάτες να χρησιμοποιούν μια ενιαία εφαρμογή –όπως οι τρέχουσες πλατφόρμες rideshare– για να σχεδιάσουν το ταξίδι τους, το οποίο θα μπορούσε να περιλαμβάνει τη μετάβαση με αυτοκίνητο ή τρένο από το σπίτι σε ένα «vertiport» AAM, οδήγηση με eVTOL στην πόλη και στη συνέχεια χρήση e-scooter για τα τελευταία μέτρα μέχρι τον προορισμό τους. Με στόχο την έναρξη λειτουργίας τους το 2028, η Supernal συνεργάζεται με διάφορες επιχειρήσεις ώστε να ερευνήσει φυσικά και ψηφιακά concepts υποδομών και να εξασφαλίσει το κατάλληλο οικοσύστημα για τη βιομηχανία της AAM.

Το HMG σχεδιάζει να αυξήσει τις επενδύσεις του σε τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, ενώ παράλληλα επιδιώκει ενεργά νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες με τοπικούς συνεργάτες για τη διεύρυνση των επιχειρηματικών υποδομών, την επίτευξη ουδετερότητας του άνθρακα και άλλες ενέργειες. Παράλληλα, θα διατηρήσει σταθερά τα επίπεδα επενδύσεων σε R&D συνεχίζοντας να προσφέρει συναρπαστικά και καινοτόμα οχήματα.