Η Hyundai Motorsport στην κορυφή της κατηγορίας ΤCR στον 50o αγώνα Nürburgring 24 Hours

  • Οι οδηγοί TCR της Hyundai Motorsport τερμάτισαν στην 1-2 θέση της κατηγορίας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον 50ο αγώνα “Nürburgring 24 Hours”
  • Στο τέλος ενός συναρπαστικού αγώνα και για τα δύο αυτοκίνητα, το πλήρωμα του Elantra N TCR κατέκτησε την κορυφή της κατηγορίας και εξασφάλισε την 18η θέση συνολικά
  • Το Hyundai Driving Experience-run i30 Fastback N αποδείχθηκε το ταχύτερο αυτοκίνητο στην άκρως ανταγωνιστική κατηγορία VT2 Front αφού κέρδισε την pole position και έκανε τον ταχύτερο γύρο στην κατηγορία

Τα πληρώματα ΤCR της Hyundai Motorsport σημείωσαν ένα απίστευτο αποτέλεσμα 1-2 στην κατηγορία μετά από έναν εντυπωσιακό 24ωρο αγώνα στο Nürburgring.

Τα Elantra N TCR και i30 N TCR συνάντησαν σχεδόν ταυτόχρονα την καρό σημαία της 50ης διοργάνωσης εξασφαλίζοντας το 1-2 αποτέλεσμα στην κατηγορία για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν,  υπερασπιζόμενα με επιτυχία τον τίτλο που κατέκτησαν και το 2021.

Όπως και πέρυσι, το πλήρωμα του Elantra N TCR κατέκτησε την κορυφή της κατηγορίας. Οι οδηγοί της ομάδας Mikel Azcona, Marc Basseng και Manuel Lauck συμπλήρωσαν 145 γύρους, τερματίζοντας τέσσερις γύρους μπροστά από τους δεύτερους στην κατάταξη. Η απόδοσή τους εξασφάλισε – προσωρινά – τη 18η θέση συνολικά, καθιστώντας το αυτοκίνητο της Hyundai Motorsport ως μία από τις καλύτερες συμμετοχές εκτός της κορυφαίας κατηγορίας GT3.

Το αποτέλεσμα δεν ήταν εύκολο, καθώς και τα δύο αυτοκίνητα έπρεπε να ξεπεράσουν αρκετές δυσκολίες κατά τη διάρκεια, αλλά και πριν, την εκκίνηση του αγώνα.

Το Elantra N TCR αναγκάστηκε να ξεκινήσει τελευταίο στην κατηγορία λόγω ποινής και μάλιστα στις πίσω σειρές του δεύτερου από τους τρεις ομίλους του αγώνα. Ο Basseng, ο πρώτος οδηγός κατάφερε να μειώσει τη διαφορά – καλύπτοντας περισσότερες από δέκα θέσεις συνολικά και τρεις στην κατηγορία μόνο στον εναρκτήριο γύρο των 25 χιλιομέτρων και ο Lauck έβαλε το αυτοκίνητο μπροστά για πρώτη φορά παρά το γεγονός ότι χρειάστηκε ένα επιπλέον pitstop, που τους κόστισε περισσότερο χρόνο.

Για αρκετές ώρες τα δύο αυτοκίνητα αντάλλασσαν το προβάδισμα της κατηγορίας TCR αφού το i30 N TCR προπορεύονταν στις περισσότερες από τις πρώτες οκτώ ώρες του αγώνα.

Οι οδηγοί της ομάδας του i30 N TCR – Antti Buri, Moritz Oestreich και Jean-Karl Vernay – αντιμετώπισαν μηχανικό πρόβλημα, όπου μπόρεσαν να διορθώσουν επιτρέποντας στον Φινλανδό Buri να επιστρέψει στη δράση.

Οι ομάδες TCR της Hyundai Motorsport ακολούθησαν εξαιρετικό ρυθμό και μπόρεσαν να πετύχουν ένα πραγματικά απίστευτο αποτέλεσμα.

Στην κατηγορία VT2 Front, αντίστοιχα, το Hyundai Driving Experience-run i30 Fastback N αποδείχθηκε το ταχύτερο στην άκρως ανταγωνιστική κατηγορία του. Παίρνοντας την pole position, πρωτοστάτησε στην κατηγορία και έκανε τον ταχύτερο γύρο της κατηγορίας – 9:50.695 – αναδεικνύοντας τις ικανότητες της μάρκας N στην πίστα και μάλιστα σε μια από τις πιο σκληρές πίστες στον κόσμο. Δυστυχώς, ορισμένα μικροπροβλήματα εμπόδισαν την ομάδα να πάρει το αποτέλεσμα που άξιζε στην απόδοσή της.  

Ο κ. Till Wartenberg Vice President & Head of N Brand Management and Motorsport Sub-Division της Hyundai Motor Company δήλωσε: «O αγώνας Nürburgring 24 Hours είναι ένα από τα πιο δύσκολα αγωνιστικά γεγονότα στον κόσμο και το να κατακτήσεις ένα αποτέλεσμα 1-2 στην κατηγορία TCR είναι κάτι εξαιρετικό. Η ομάδα και ο κατασκευαστής μπορούν να αισθάνονται δικαίως περήφανοι για αυτό. Για τα αυτοκίνητα TCR της Hyundai Motorsport η επίτευξη του αποτελέσματος αυτού για δύο διαδοχικές χρονιές αποτελεί ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα και ένα σαφές σημάδι τόσο της απόδοσης όσο και της αξιοπιστίας των Hyundai Elantra N TCR και Hyundai i30 N TCR. Φέτος, η 50η διοργάνωση του αγώνα ήταν πολύ σημαντική για τη Hyundai, δίνοντας έμφαση στο Driving Experience και στο πρόγραμμα της μάρκας N. Η ομάδα μας έδειξε ότι είχε τον ρυθμό για να κερδίσει την πολύ ανταγωνιστική κατηγορία VT2. Η απόδοσή του Hyundai i30 Fastback N αποτελεί τέλειο μάθημα για τους υποψήφιους οδηγούς αγώνων που θα επιλέξουν το Hyundai Driving Experience για να αγωνιστούν στο Nürburgring Nordschleife.

Ο Team Principal της Hyundai Motorsport, κ. Julien Moncet, δήλωσε: «Μέσα τον 50ο αγώνα  Nürburgring 24 Hours, οι ομάδες της Hyundai Motorsport αντιμετώπισαν μια σειρά από προκλήσεις τερματίζοντας με ένα υπέροχο αποτέλεσμα 1-2 στην κατηγορία TCR. Η επίτευξη του ίδιου αποτελέσματος πέρυσι, αποδεικνύει ότι η απόδοση των αυτοκινήτων TCR που κατασκευάστηκαν από το τμήμα Customer Racing δεν είναι τυχαία, αλλά μια αληθινή αντανάκλαση των δυνατοτήτων των Hyundai Elantra N TCR και Hyundai i30 N TCR ακόμη και κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες που μπορεί κανείς να φανταστεί. Αυτή ήταν μια αληθινά ομαδική προσπάθεια. Ο αγώνας Nürburgring 24 Hours είναι μια μοναδική πρόκληση και σήμερα αποδείχθηκε ότι ανταμείβει τους καλύτερους συνδυασμούς ομάδων, αυτοκινήτων και οδηγών».

2022 Nürburgring 24 Hours – Προσωρινά Αποτελέσματα
#830 – Elantra N TCR – Azcona/Basseng/Lauck – 145 laps                  1st TCR class – 18th overall
#831 – i30 N TCR – Buri/Oestreich/Vernay – 141 laps                          2nd TCR class – 31st overall
#332 – i30 Fastback N – Bohrer/Epp/Holthaus/Willhardt – 89 laps –   5th VT2 Front class–83rd overall

ADAC TOTAL 24h Nürburgring Qualifikationsrennen 2022 Foto: Gruppe C Photography