Δ.Τ.: O Simon Loasby Επικεφαλής του Hyundai Styling Group

  • Ο Loasby θα διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην περαιτέρω ανάπτυξη της νέας σχεδιαστικής φιλοσοφίας της Hyundai Motor, “Sensuous Sportiness”
  • Ηγήθηκε στην σχεδιαστική κατεύθυνση της Hyundai στην Κίνα από τα μέσα του 2017
  • Ο Loasby θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Hyundai China Design με την τεχνογνωσία του στην κινεζική αγορά

Η Hyundai Motor Company ανακοίνωσε ότι ο κ. Simon Loasby, Director της Hyundai Design στην Κίνα ανέλαβε επικεφαλής του Hyundai Styling Group στο Hyundai Design Center της Κορέας.

Από την ένταξή του στην Hyundai Motor στα μέσα του 2017, ο κ. Loasby έχει διαδραματίσει αναπόσπαστο ρόλο στον καθορισμό της σχεδιαστικής ταυτότητας της Hyundai στην Κίνα, πρωτοπορώντας στην εισαγωγή νέων μοντέλων με κομψή σχεδίαση.

“Είναι τιμή μου να μπορέσω να συμβάλω στην ενίσχυση της παγκόσμιας σχεδιαστικής φιλοσοφίας της Hyundai”, δήλωσε ο κ. Simon Loasby. “Σε μια εποχή μεγάλων αλλαγών στη βιομηχανία, προσβλέπω σε αυτό το νέο ταξίδι για την ανάπτυξη συναρπαστικών, καινοτόμων ιδεών και μοναδικής αισθητικής για τα οχήματα της Hyundai. ”

Στο νέο του ρόλο, ο κ. Loasby θα ηγηθεί της σχεδιαστικής στρατηγικής για τα μοντέλα της Hyundai παγκοσμίως συνεργαζόμενος στενά με τους κκ. SangYup Lee, Head of the Hyundai Design Center, και Luc Donckerwolke, Chief Design Officer της Hyundai Motor Group.Τη θέση του κ. Loasby ως Διευθυντής της China Design θα αναλάβει ο Vice President Minchul Koo, ο οποίος σήμερα είναι Επικεφαλής του Hyundai Exterior Design Group.

“Είμαι βέβαιος ότι η προσθήκη του Simon στο δυναμικό του Κέντρου Σχεδιασμού στην Κορέα θα ενισχύσει σημαντικά την προσπάθειά μας να διαδώσουμε τη σχεδιαστική μας φιλοσοφία στην επόμενη γενιά των οχημάτων. Με παγκόσμιες συνεργασίες και επικοινωνίες, θα προωθήσουμε την μακρά σχεδιαστική παράδοση της Hyundai για να ανταποκριθούμε στις ταχέως μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών μας σε αυτή τη δυναμική νέα εποχή”, δήλωσε ο Executive Vice President κ. Luc Donckerwolke.

Ο βασικός ρόλος του κ. Loasby θα είναι να διαδώσει τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα «Sensuous Sportiness» της Hyundai Motor. Τα μελλοντικά οχήματα θα αντικατοπτρίζουν τη σχεδιαστική φιλοσοφία της Hyundai με αρμονία στις αναλογίες της αρχιτεκτονικής, του styling και της τεχνολογίας, ενσωματωμένη σε φρέσκια, μοντέρνα απόδοση. Ο κ. Loasby βασιζόμενος στην μεγάλη εμπειρία του στον κλάδο θα προσδώσει διορατικότητα για να δημιουργήσει συναισθηματική αξία και επιθυμία στα οχήματα μέσω του σχεδιασμού τους.

Ο κ. Loasby, 51 ετών, απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στον σχεδιασμό οχημάτων από το παγκοσμίου φήμης Royal College of Art στο Λονδίνο και σπούδασε Μηχανολογία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Πριν την ένταξή του στην Hyundai, ο κ. Loasby αποτέλεσε για 10 χρόνια τον Director of Design του Volkswagen Group China, εργαζόμενος σε πολυάριθμα projects υψηλού προφίλ, ερχόμενος από ηγετικούς ρόλους στις εταιρείες Rolls-Royce και Bentley Motor Cars.

<Σύντομο βιογραφικό>

 

  • 2017 ~ 2019: Director of China Design της Hyundai
  • 2008 ~ 2017: Director of Design του Volkswagen Group China
  • 2001 ~ 2008: Design, Volkswagen Germany
  • 1991 ~ 2001: Design, Bentley και Rolls-Royce Motor Cars, UK
  • 1989 ~ 1991: Master’s Degree in Vehicle Design, Royal College of Art, London