Δ.Τ.: Ηγετική θέση στη Hyundai αναλαμβάνει ο José Muñoz

  • Ο κ. Muñoz θα συμβάλλει στη συνολική ανάπτυξη της μάρκας σε παγκόσμιο επίπεδο
  • Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και της τεχνολογίας
  • Ο κ. Muñoz επικεφαλής και της Hyundai Motor America

Τη θέση του Chief Operating Officer (COO) παγκοσμίως έχει αναθέσει η Hyundai Motor Company στον κ. José Muñoz, ο οποίος θα συμβάλλει στη συνολική ανάπτυξη της μάρκας. Ως κύριο μέλημά του θα έχει την αύξηση της κερδοφορίας καθώς και τη βελτίωση της συνολικής απόδοσης της Hyundai Motor βασιζόμενος στις δεκαετίες εμπειρίας του τόσο στην αυτοκινητοβιομηχανία όσο και στον τομέα της τεχνολογίας.

“Ο José Muñoz έχει μια εντυπωσιακή πορεία και έχει αποδειχθεί ότι είναι οραματιστής και κορυφαίος ηγέτης διαθέτοντας εμπειρία σε όλες τις επιχειρησιακές πτυχές”, δήλωσε ο κ. Wonhee Lee, Πρόεδρος της Hyundai Motor Company. “Οι δεκαετίες εμπειρίας του στην  αυτοκινητοβιομηχανία και στον τομέα της τεχνολογίας τον καθιστούν κατάλληλο για αυτόν το νέο ρόλο καθώς προετοιμάζουμε την εταιρεία για το επόμενο βήμα. Ανυπομονούμε να ενταχθεί ο κ. Muñoz στην ομάδα μας και στηριζόμενοι στις δεξιότητες και το όραμά του να επιτύχουμε μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και εξέλιξη σε Smart Mobility Solutions Provider “.

“Είμαι ενθουσιασμένος που εντάσσομαι στο δυναμικό της Hyundai Motor σε αυτή τη σημαντική στιγμή της ιστορίας της”, δήλωσε ο κ. José Muñoz. «Οι ικανότητές μου για επίτευξη σταθερής κερδοφόρας ανάπτυξης, διαχείρισης της αλυσίδας εφοδιασμού και συνεργασίας με τους συνεργάτες μας ώστε να βρούμε λύσεις win-win ταιριάζουν απόλυτα σε αυτή την ευκαιρία. Είμαι πρόθυμος να εφαρμόσω τις καλύτερες παγκόσμιες πρακτικές από την αυτοκινητοβιομηχανία και την τεχνολογία στον νέο μου ρόλο ως COO της Hyundai Motor Company και αισθάνομαι υπερήφανος που θα είμαι μέλος αυτής της αξιόλογης εταιρείας ».

Ο κ. Muñoz θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του την 1η Μαΐου με έδρα την Fountain Valley, στην Καλιφόρνια. Επιπροσθέτως, ο κ. Muñoz αναλαμβάνει και τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Hyundai Motor North America και της Hyundai Motor America. Θα είναι υπεύθυνος για ολόκληρη την αμερικανική αγορά, συμπεριλαμβανομένης της Hyundai Motor στη Βόρεια, την Κεντρική και την Νότια Αμερική, ως επικεφαλής της Hyundai Motor Americas. Πρόσφατα αποχώρησε από τη θέση του Chief Performance Officer της Nissan Motor Corporation και του προέδρου της Nissan China. Εντάχθηκε στη Nissan το 2004 και κατά την 15χρονη παραμονή του στην αυτοκινητοβιομηχανία οδήγησε σε σημαντική αύξηση και ρεκόρ πωλήσεων τις περιοχές που δραστηριοποιήθηκε.

Ο 53 ετών Ισπανός διαθέτει διδακτορικό στην πυρηνική μηχανική στο Πολυτεχνείο της Μαδρίτης και MBA από το Instituto de Empressa (IE) Business School στη Μαδρίτη. Έχει επίσης ολοκληρώσει προγράμματα διοίκησης και διαχείρισης από το Cranfield School of Management στη Μεγ. Βρετανία και το INSEAD Business School στη Γαλλία. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά, Ισπανικά και Γαλλικά.

<Σύντομο βιογραφικό>

  • 2018 – 2019: Chief Performance Officer και Chairman Nissan China
  • 2016 – 2018: Chief Performance Officer και Chairman Nissan North America
  • 2014 – 2016: EVP, Chairman of Management Committee Nissan North America
  • 2004 – 2014: General Manager Nissan Europe, Managing Director Nissan Motor Iberia, President Nissan Mexico
  • 1999 – 2004: Θέσεις ευθύνης σε After Sales και Dealer Network Development Management στην Toyota Motor Europe
  • 1996 – 1999: Network Development Director στην Daewoo Motor Iberia
  • 1989 – 1996: Dealer, Citroën