Δ.Τ.: Η Hyundai Motor εγκαινίασε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καινοτομίας CRADLE Berlin

  • Η CRADLE Berlin αποτελεί το τρίτο σημείο της CRADLE παγκοσμίως, μετά τη Silicon Valley των ΗΠΑ και το Τελ Αβίβ του Ισραήλ
  • Ο κ. Edvin Eriksen, επικεφαλής της Hyundai CRADLE Berlin δήλωσε: “Η διεθνής φήμη του Βερολίνου για ψηφιακή καινοτομία δημιουργεί συναρπαστικές ευκαιρίες”
  • Η CRADLE έχει ήδη συνεργαστεί με πολλές Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και πλατφόρμες καινοτομίας με έδρα τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο

 

Η Hyundai Motor Company εγκαινίασε επίσημα τις εγκαταστάσεις της Hyundai CRADLE στο Βερολίνο, δημιουργώντας το τρίτο σημείο της CRADLE παγκοσμίως, μετά τη Silicon Valley (ΗΠΑ) και το Τελ Αβίβ (Ισραήλ).

Η Hyundai CRADLE αποτελεί μια εταιρική επιχειρηματική δραστηριότητα της Hyundai Motor, η οποία συνεργάζεται και επενδύει σε υποσχόμενες start-up επιχειρήσεις παγκοσμίως ώστε να επιταχύνει την ανάπτυξη προηγμένων τεχνολογιών που ευθυγραμμίζονται με τη μακροπρόθεσμη στρατηγική κατεύθυνση της εταιρείας, όπως υπηρεσίες κινητικότητας, έξυπνων πόλεων καθώς και φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών. Η CRADLE Berlin θα εντοπίσει start-up επιχειρήσεις, πανεπιστήμια και στρατηγικούς εταίρους που θα εστιάζουν, μεταξύ άλλων, στην «Διασπαστική Καινοτομία» που αναπτύσσεται στην Ευρώπη.

“Η Γερμανία είναι παραδοσιακά γνωστή για τις κατασκευές, το σχεδιασμό και την άριστη  ποιότητα. Το Βερολίνο είναι ένας δυναμικός κόμβος με διεθνή φήμη στην ψηφιακή καινοτομία και δίνει πρόσθετη αξία σε αυτά τα ιστορικά πλεονεκτήματα», δήλωσε ο κ. Edvin Eriksen, επικεφαλής της Hyundai CRADLE Berlin συνεχίζοντας “Συνολικά δημιουργούνται συναρπαστικές ευκαιρίες για καινοτομία, γι ‘αυτό δημιουργήσαμε τα γραφεία μας εδώ στο Βερολίνο. Δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με διάφορες πόλεις και χώρες σε όλη την Ευρώπη. Ως στρατηγικός επενδυτής, διερευνούμε τις ανατρεπτικές τεχνολογικές και επιχειρηματικές ιδέες και θα στηρίξουμε την ευρωπαϊκή έρευνα και τεχνολογική ανάπτυξη. Σε αυτή την κατεύθυνση, έχουμε ήδη ξεκινήσει μερικές ενδιαφέρουσες συνεργασίες σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις και θα συνεχίσουμε να επεκτεινόμαστε».

“Αποστολή μας είναι να επιταχύνουμε την αναμόρφωση του Hyundai Motor Group σε παγκόσμιο ηγέτη κινητικότητας. Αυτό θα το επιτύχουμε επενδύοντας σε start up επιχειρήσεις και δεσμεύοντας στρατηγικούς εταίρους. Η CRADLE είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο και είναι θαυμάσιο που μας δίνεται η ευκαιρία να συνεργαστούμε με καινοτόμους ιδρυτές τεχνολογίας στην Ευρώπη “, δήλωσε ο κ. John Suh, Vice President και Head της Hyundai CRADLE Silicon Valley.

Μέχρι σήμερα, η CRADLE έχει συνεργαστεί με διάφορες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και πλατφόρμες καινοτομίας όπως οι Εarlybird, WayRay AG, NUMA: Data City, The Intelligent Mobility Accelerator και Startup Autobahn.

Οι εταιρείες του χαρτοφυλακίου της Hyundai CRADLE θα λάβουν χρηματοδοτική στήριξη παράλληλα με την παροχή επιχειρησιακής τεχνολογίας και εμπειρίας της Hyundai για να τους βοηθήσουν στην οικοδόμηση της εμπορικής τους αξίας και στην εκπλήρωση του οράματός τους. Θα έχουν επίσης την ευκαιρία να αξιοποιήσουν το εμπορικό σήμα της Hyundai Motor Group και την ηγετική θέση της στην αγορά.