Hyundai KONA Electric: Κορυφαία επιλογή για εταιρικούς στόλους σε όλη την Ευρώπη

  • Το KONA Electric επιλέγουν περισσότεροι από 110 εταιρικοί πελάτες
  • Στα βραβεία Fleet News Awards 2022, το αμιγώς ηλεκτρικό compact SUV αναδείχθηκε το καλύτερο αυτοκίνητο μηδενικών ρύπων κάτω από 40.000 £ (στην Ελλάδα διατίθεται από 25.588 €)

Το Hyundai KONA Electric αυξάνει τη δημοτικότητά του μεταξύ των εταιρικών στόλων σε όλη την Ευρώπη. Περισσότερα από 15.000 οχήματα KONA Electric διατέθηκαν το 2021 σε μεγάλους εταιρικούς στόλους στην Ευρώπη. Tο αμιγώς ηλεκτρικό compact SUV αναδείχθηκε το “Καλύτερο Αυτοκίνητο Μηδενικών Εκπομπών Ρύπων κάτω από 40.000 £” (47.852,80 €) στα Βρετανικά βραβεία Fleet News Awards 2022.

Στην Ελλάδα η διάθεση των εκδόσεων του KONA Electric ξεκινούν από 25.588€ (https://www.hyundai.gr/wp-content/uploads/2022/03/timokatalogos_kona_ev.pdf)

Στις χώρες Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία, περισσότερα από 11.000 οχήματα αντιπροσωπεύουν το 4,2% της κατηγορίας “ηλεκτρικό όχημα με μπαταρία (BEV)” των εταιρικών στόλων. Το KONA Electric τον περασμένο Σεπτέμβριο έφτασε το σημείο αναφοράς των 100.000 πωλήσεων στην Ευρώπη.

Η Hyundai προχώρησε σε πέντε μεγάλες συνεργασίες με τις μεγαλύτερες εταιρείες leasing. Μέσω αυτών των εταιρειών χρηματοδοτικής μίσθωσης, η Hyundai έχει ξεκινήσει συνεργασία με περισσότερους από 116 ενεργούς πελάτες, τουλάχιστον σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Μεταξύ των εταιρειών που έχουν ήδη συμπεριλάβει το KONA Electric στον εταιρικό τους στόλο είναι η Coca-Cola και η Uber.

Μέσω των συνεργασιών της Hyundai, 15.000 οχήματα KONA Electric μισθώθηκαν το 2021 σε όλη την Ευρώπη. Ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους το KONA Electric είναι τόσο δημοφιλές στους πελάτες Fleet είναι οι δύο επιλογές μπαταριών και οι μηδενικές εκπομπές ρύπων. Το Kona Electric διατίθεται σε δύο ηλεκτρικά συστήματα κίνησης – μπαταρία 39 kWh και 136 ίππους ή 64 kWh και 204 ίππους – που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των πελατών, είτε πρόκειται για χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα με σκοπό την επίτευξη νέων εταιρικών στόχων βιωσιμότητας ή αυτονομία οδήγησης για μεγάλες μετακινήσεις. Σύμφωνα με το WLTP, η μπαταρία 64 kWh προσφέρει εντυπωσιακή αυτονομία 484 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση σε μικτό κύκλο ή 660 χλμ. σε αστικό κύκλο. Ωστόσο, η πραγματική αυτονομία μπορεί να διαφέρει. Το ΚΟΝΑ Electirc έχει αποδεδειγμένα διανύσει έως και 1.026 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση.

Με το KONA Electric, η Hyundai προσφέρει επίσης στις ευρωπαϊκές εταιρείες ένα άνετο και ευέλικτο αυτοκίνητο στόλου. Το compact SUV είναι αρκετά μικρό για να ταξιδεύει χωρίς προβλήματα σε στενούς ευρωπαϊκούς δρόμους, αλλά εξακολουθεί να είναι αρκετά ευρύχωρο ώστε να επιτρέπει στους επιβάτες να ταξιδεύουν με άνεση. Με τα καθίσματα σε κανονική θέση, οι επιβάτες μπορούν να επωφεληθούν από τα 332 λίτρα χώρου φόρτωσης, χώρος που διπλασιάζεται για τις αποδράσεις ελεύθερου χρόνου χάρη στη σπάνια ικανότητα του ηλεκτρικού ΚΟΝΑ να μεταφέρει φορτίο οροφής 80 kg με μπαγκαζιέρα.

Οι πελάτες του KONA Electric μπορούν επίσης να απολαύσουν την ασφάλεια που παρέχουν τα συστήματα ασφαλείας τους οχήματος. Η τεχνολογία Smart Sense της Hyundai περιλαμβάνει μια σειρά καινοτόμων χαρακτηριστικών ασφαλείας, όπου διατηρούν τους επιβάτες πιο ασφαλείς και επιτρέπουν μια πιο προσεκτική και άνετη οδήγηση.

Οι εταιρικοί πελάτες μπορούν να επωφεληθούν πολύ από τη χρήση ενός πλήρως εξηλεκτρισμένου στόλου. Το πιο προφανές όφελος είναι ότι τα ηλεκτρικά οχήματα (BEV) είναι ένας πιο βιώσιμος τρόπος μεταφοράς. Αυτά τα πράσινα οχήματα παράγουν λιγότερο θόρυβο και λιγότερες εκπομπές ρύπων, μειώνοντας την ατμοσφαιρική ρύπανση στο εσωτερικό της πόλης. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες προσφέρουν κίνητρα στους ιδιοκτήτες οικολογικών οχημάτων με τη μορφή χαμηλότερων τελών κυκλοφορίας, υψηλότερης φορολογικής έκπτωσης και επιδοτήσεων αγοράς. Αυτά τα οφέλη συμβάλλουν στην αντιστάθμιση του κόστους επένδυσης των ηλεκτρικών οχημάτων (BEV). Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, τα πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα διαθέτουν ακόμη μεγαλύτερη αυτονομία οδήγησης και ακόμη πιο γρήγορους χρόνους φόρτισης. Ένα εκτεταμένο δίκτυο φόρτισης στην Ευρώπη, σε συνδυασμό με έναν αυξανόμενο αριθμό σημείων φόρτισης, καθιστά τα φιλικά προς το περιβάλλον αυτοκίνητα βιώσιμα για τους εταιρικούς στόλους.

Η Hyundai έχει καθιερωθεί ως πάροχος λύσεων Smart Mobility με φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις για κάθε τύπο μετακίνησης. Είναι η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο σήμερα που παράγει σε μαζική κλίμακα όλες τις τεχνολογίες εξηλεκτρισμού : 48V Hybrid, Full Hybrid, Plug-in Hybrid και υδρογονοκίνηση Fuel Cell.

Όλοι οι πελάτες της Hyundai καλύπτονται από την 5-ετή εγγύηση της Hyundai Motor ακόμη και για εκατομμύρια χιλιόμετρα. Οι μπαταρίες BEV υψηλής τάσης της Hyundai διασφαλίζονται με εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χιλιομέτρων.