Η Hyundai εγκαινίασε την πρώτη παραγωγική της μονάδα στη Νοτιοανατολική Ασία

  • Η Hyundai Motor εγκαινίασε την πρώτη της παραγωγική μονάδα στην Ινδονησία με ετήσια παραγωγική ικανότητα έως και 250.000 μονάδες
  • Το εργοστάσιο αποτελεί την πρώτη εργοστασιακή μονάδα της Hyundai που παράγει ηλεκτρικά οχήματα (BEV) στη Νοτιοανατολική Ασία
  • Η Hyundai θα παρουσιάσει πολλές πελατοκεντρικές καινοτομίες στην Ινδονησία, συμπεριλαμβανομένης της πλατφόρμας build–to–order, της πλατφόρμας Mobility Membership καθώς και της διαδικτυακής πλατφόρμας λιανικών πωλήσεων

Το Hyundai KONA Electric αυξάνει τη δημοτικότητά του μεταξύ των εταιρικών στόλων σε όλη την Ευρώπη. Περισσότερα από 15.000 οχήματα KONA Electric διατέθηκαν το 2021 σε μεγάλους εταιρικούς στόλους στην Ευρώπη. Tο αμιγώς ηλεκτρικό compact SUV αναδείχθηκε το “Καλύτερο Αυτοκίνητο Μηδενικών Εκπομπών Ρύπων κάτω από 40.000 £” (47.852,80 €) στα Βρετανικά βραβεία Fleet News Awards 2022.

Η Hyundai Motor Company εγκαινίασε το Hyundai Motor Manufacturing Indonesia, το πρώτο της εργοστάσιο στη Νοτιοανατολική Ασία, που βρίσκεται στο βιομηχανικό συγκρότημα Deltamas,  κοντά στην περιοχή του Cikarang της Ινδονησίας, 40 χλμ. ανατολικά της πρωτεύουσας Τζακάρτα.

Μετά την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας (MOU) της Hyundai με την κυβέρνηση της Ινδονησίας, πραγματοποιήθηκε η κατασκευή της εργοστασιακής μονάδας που θα αποτελέσει το κέντρο παραγωγής της Hyundai για τις αγορές της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ινδονησίας κ. Joko Widodo, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Επενδύσεων κ. Luhut Binsar Panjaitan, ο Υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων κ. Airlangga Hartarto, ο Υπουργός Επενδύσεων κ. Bahlil Lahadalia, ο Υπουργός Μεταφορών κ. Budi Karya, ο Υπουργός Κρατικών Επιχειρήσεων κ. Erick Thohir, ο Γεν. Γραμματέας κ. Pratikno, ο Πρέσβης της Κορέας στην Ινδονησία κ. Park Tae-sung και ο Πρόεδρος του Hyundai Motor Group κ. Euisun Chung.

Η αρχική παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου ανέρχεται στις 150.000 μονάδες ετησίως. Η Hyundai σχεδιάζει να προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 1,55 δις δολαρίων ΗΠΑ, με σκοπό η παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου να αυξηθεί άμεσα στις 250.000 μονάδες.

Το Hyundai Motor Manufacturing Indonesia αναδεικνύει τη δέσμευση της εταιρείας για βιώσιμη ανάπτυξη και το όραμα της «Πρόοδος για την Ανθρωπότητα» με τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών, όπως ηλιακοί συλλέκτες που μπορούν να καλύψουν μεγάλο μέρος των ηλεκτρικών αναγκών του εργοστασίου. Επιπλέον, η Hyundai σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει φιλικές προς το περιβάλλον βαφές με βάση το νερό στη διαδικασία βαφής οχημάτων.

«Σήμερα, εγκαινιάζω το εργοστάσιο της Hyundai Motor Manufacturing Indonesia και το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που παράγεται στην Ινδονησία», δήλωσε ο κ. Joko Widodo, Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ινδονησίας. «Ελπίζω ότι αυτό το αυτοκίνητο της Hyundai θα γίνει ένα σημαντικό ορόσημο στην ανάπτυξη του οικοσυστήματος ηλεκτρικών οχημάτων της Ινδονησίας».

«Η Ινδονησία είναι βασικός κόμβος για τη μελλοντική στρατηγική κινητικότητας της Hyundai Motor. Αυτό το εργοστάσιο θα παίξει βασικό ρόλο στην αυτοκινητοβιομηχανία και συγκεκριμένα στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων» δήλωσε ο κ. Chung, Πρόεδρος του Ομίλου Hyundai Motor. Η Hyundai θα συνεχίσει να συμβάλλει στη δημιουργία του οικοσυστήματος των ηλεκτρικών οχημάτων στην Ινδονησία μέσω του εργοστασίου κυψελών μπαταριών που βρίσκεται υπό κατασκευή. Αυτό θα βοηθήσει περαιτέρω στην υποστήριξη της Ινδονησίας ώστε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε παγκόσμιο τοπίο. Ελπίζουμε ότι οι μελλοντικές τεχνολογίες της Hyundai θα αποτελέσουν το θεμέλιο μιας μεγαλύτερης συνεργασίας με την Ινδονησία» πρόσθεσε ο κ. Chung.

Η εταιρεία συνεργάζεται με την LG Energy Solutions για την κατασκευή εργοστασίου κυψελών μπαταριών στο Karawang της Ινδονησίας, με στόχο να ξεκινήσει η παραγωγή του το 2024. Οι μπαταρίες που θα παράγονται θα διατίθενται για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στο εργοστάσιο της Ινδονησίας, ενισχύοντας περαιτέρω την ανταγωνιστικότητα των τιμών των οχημάτων.

Η Hyundai διαθέτει 100 αντιπροσωπείες που βρίσκονται σε 40 πόλεις σε όλη την Ινδονησία και στοχεύει στην ανάπτυξη στρατηγικών μοντέλων που θα καλύπτουν τις ανάγκες των τοπικών αγορών. Η εταιρεία θα ακολουθήσει πελατοκεντρική προσέγγιση όσον αφορά την παραγωγή και τις πωλήσεις. Η διαδικτυακή πλατφόρμα Click-to-Buy της Hyundai δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να πραγματοποιούν όλα τα στάδια της εμπειρίας αγοράς του οχήματος από το σπίτι τους.

Η Hyundai θα αξιοποιήσει τη εξαιρετική δυναμική των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στην Ινδονησία που προήλθε από τα IONIQ Electric και KONA Electric και αντιπροσωπεύει το 87,3% των συνολικών πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στην Ινδονησία το 2021. Ηλεκτρικά οχήματα Hyundai και Genesis G80 Electrified θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια του G20 Bali Summit (Νοε 2022).