ΒΑΥΟΝ | Η Hyundai αποκαλύπτει το ολοκαίνουριο μικρομεσαίο SUV

 • Το ολοκαίνουριο μικρομεσαίο SUV BΑΥΟΝ διαθέτει εκλεπτυσμένη και δυναμική εξωτερική σχεδίαση.
 • Το BΑΥΟΝ διαθέτει άνετους χώρους για επιβάτες και αποσκευές, καθώς και μια σειρά από κορυφαία χαρακτηριστικά ασφάλειας και συνδεσιμότητας.
 • Με το νέο BAYON η Hyundai προσφέρει ακόμη περισσότερες επιλογές στους πελάτες της BSUV κατηγορίας, με κινητήρες από 1.2 84ps έως 48V Hybrid 0 Turbo 120ps 7-DCT.

 

Η Hyundai Motor αποκάλυψε στις 2 Μαρτίου 2021 τη σχεδίαση του Hyundai BΑΥΟΝ. Πρόκειται για ένα ολοκαίνουριο μικρομεσαίο SUV σχεδιασμένο ειδικά για την Ευρώπη.

Το ολοκαίνουριο BΑΥΟΝ αποτελεί το νεότερο και πιο μικρό μέλος της δημοφιλούς οικογένειας των SUV της Hyundai. Διαθέτει συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις και ευρύχωρο εσωτερικό.

Μία μεγάλη λίστα έξυπνων, hi-tech συστημάτων ασφάλειας και συνδεσιμότητας, κάνουν το Νέο BΑΥΟΝ να ξεχωρίζει στην κατηγορία του. Τεχνολογίες αιχμής σε ασφάλεια και συνδεσιμότητα εκδημοκρατίζονται και γίνονται προσιτές σε όλους.

Η ονομασία του Νέου BΑΥΟΝ είναι εμπνευσμένη από την όμορφη πόλη Bayonne, την πρωτεύουσα της Γαλλικής Χώρας των Βάσκων που αποτελεί έναν από τους πιο όμορφους προορισμούς στα νοτιοδυτικά της Γαλλίας. Καθώς το Νέο ΒΑΥΟΝ έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής αγοράς, η εταιρεία αποφάσισε να δώσει  ευρωπαϊκό όνομα στο μοντέλο.

Με το Νέο BΑΥΟΝ, η Hyundai συμπληρώνει την παρουσίαση επτά νέων μοντέλων σε μόλις 12 μήνες, προσμετρώντας όλους τους τύπους αμαξωμάτων και κινητήρων καθιστώντας το 2020 ένα έτος ρεκόρ για την διεύρυνση και την ανανέωση της γκάμας της.

 Μια αιχμηρή και εκλεπτυσμένη σχεδίαση 

Το Νέο BΑΥΟΝ αποτελεί την τελευταία σχεδιαστική προσέγγιση της SUV γκάμας της Hyundai και χάρη στις εντυπωσιακές αναλογίες και τα αιχμηρά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του είναι εντυπωσιακό και ξεχωριστό με την πρώτη ματιά. Ενσωματώνει τη σχεδιαστική φιλοσοφία Sensuous Sportiness της Hyundai, συνδυάζοντας την αρμονία μεταξύ των αναλογιών, της σχεδίασης, του στυλ και της τεχνολογίας.

Η μεγάλη εμπρός μάσκα ανοίγει στο κάτω μέρος της, δημιουργώντας μια ιδιαιτέρως επιβλητική εικόνα. Τα κύρια φωτιστικά σώματα που αποτελούνται από τρία στοιχεία σε συνδυασμό με τις εισαγωγές αέρα δημιουργούν μια μοναδική σχεδίαση και εμφάνιση. Η οριζόντια εισαγωγή αέρα και τα DRL δίνουν έμφαση στο πλάτος, ενώ η προστατευτική ποδιά προσδιορίζει την SUV ταυτότητα του μοντέλου.

Στα πλαϊνά του Νέου BAYON οι δυναμικές γραμμές εξασφαλίζουν αιχμηρή εμφάνιση, ενώ η κολώνα C που έχει σχήμα βέλους αποτελεί ένα δυναμικό και ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα φτερά προσδίδουν μοναδικό χαρακτήρα στο αυτοκίνητο.

Τα πίσω φωτιστικά σώματα σε σχήμα βέλους υπογραμμίζουν τη δυναμική του αμαξώματος. Η μεταξύ τους απόσταση δημιουργεί μια ευρύτερη αίσθηση, ενώ η λεπτή οριζόντια γραμμή που συνδέει τα πίσω φώτα τονίζει περαιτέρω το πλάτος του και ενώνει άμεσα το πίσω μέρος με το προφίλ του αυτοκινήτου. Οι γωνίες πάνω από τους πίσω θόλους προσθέτουν όγκο, τονίζοντας την δυναμική εμφάνιση του αυτοκινήτου. Τα ισχυρά σχεδιαστικά στοιχεία στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και το μεγάλο παρμπρίζ δημιουργούν ένα μοναδικό και μοντέρνο σχεδιασμό που ολοκληρώνεται με τα φουλ LED φώτα και τα φλας του αυτοκινήτου.

Το Νέο BAYON διατίθεται με ατσάλινες ζάντες 15 ιντσών ή ζάντες αλουμινίου 16 και 17 ιντσών. Συνολικά είναι διαθέσιμα εννέα χρώματα αμαξώματος, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου χρώματος λανσαρίσματος, του Mangrove Green. Προαιρετικά διαθέσιμη είναι η διχρωμία της οροφής σε μαύρο (Phantom Black) χρώμα, η οποία συνδυάζεται με διάφορα χρώματα αμαξώματος ως εξής :

 • Mangrove Green Pearl [χρώμα λανσαρίσματος] (προαιρετικά Phantom Black οροφή)
 • Phantom Black Pearl
 • Polar White (προαιρετικά Phantom Black οροφή)
 • Sleek Silver Metallic (προαιρετικά Phantom Black οροφή)
 • Elemental Brass Metallic (προαιρετικά Phantom Black οροφή)
 • Dragon Red Pearl  (προαιρετικά Phantom Black οροφή)
 • Aqua Turquoise Metallic  (προαιρετικά Phantom Black οροφή)
 • Aurora Grey Pearl
 • Intense Blue Pearl  (προαιρετικά Phantom Black οροφή)

Σύγχρονο, ψηφιακό εσωτερικό

Το Νέο BAYON διαθέτει ένα κομψό σχεδιαστικά, άνετο και φωτεινό εσωτερικό, στο οποίο έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη μεγιστοποίηση της άνεσης των επιβατών καθώς και στην  αύξηση της χωρητικότητας του πορτμπαγκάζ. Σημαντικό χαρακτηριστικό του η μεγάλη γκάμα εξοπλισμού συνδεσιμότητας, συμπεριλαμβανομένου ενός ψηφιακού πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών και μιας οθόνης AVN 10,25 ιντσών ή μιας 8,0 ιντσών (Display Audio). Οι επιβάτες απολαμβάνουν τον εσωτερικό φωτισμό τεχνολογίας LED που είναι εμφανής στην περιοχή που βρίσκεται στα πόδια του συνοδηγού, στις πόρτες και στις χειρολαβές καθώς και στο χώρο για μικροαντικείμενα κάτω από την κεντρική κονσόλα δίνοντας έναν ξεκούραστο και ποιοτικό χαρακτήρα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Μια προσεκτικά επιλεγμένη γκάμα χρωμάτων και υλικών στο εσωτερικό εξασφαλίζει τη μέγιστη συμβατότητα με τη γκάμα των χρωμάτων του αμαξώματος. Ο διακριτικός συνδυασμός χρωμάτων και επενδύσεων με μικρές, έντονες λεπτομέρειες δημιουργεί μια ατμόσφαιρα γαλήνης, που επιτρέπει στον οδηγό να είναι και να παραμένει συγκεντρωμένος. Το Νέο BΑΥΟΝ διατίθεται στάνταρ με πλήρως μαύρο εσωτερικό με επενδύσεις από ύφασμα, καθώς και με δύο άλλους προαιρετικούς συνδυασμούς χρωμάτων.

 Χρώματα εσωτερικού

 • Full Black
 • Dark Grey + Light Grey
 • Dark Grey + Safari Green ραφές και λεπτομέρειες

 Κορυφαία συνδεσιμότητα και τεχνολογία

Όπως και όλα τα μοντέλα της Hyundai, έτσι και το Νέο BΑΥΟΝ προσφέρει προηγμένη τεχνολογία συνδεσιμότητας που σπάνια συναντούμε στην κατηγορία του. Διαθέτει τα καλύτερα στην κατηγορία ψηφιακά όργανα και κορυφαίες δυνατότητες infotainment.

Οι επιβάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ μιας οθόνης AVN 10,25 ιντσών ή μιας οθόνης 8 ιντσών (Display Audio). Η οθόνη των 8 ιντσών (Display Audio) διατίθεται με ασύρματα Apple CarPlay και Android Auto, καθιστώντας τη Hyundai την πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που διαθέτει στάνταρ ασύρματο mirroring στην κατηγορία.

Οι δύο θύρες USB για τους εμπρός επιβάτες και μία επιπλέον για τους πίσω επιβάτες επιτρέπουν την ταυτόχρονη φόρτιση ως και τριών συσκευών. Μία από τις εμπρός θύρες κάνει επίσης δυνατή τη μεταφορά δεδομένων, επιτρέποντας στους επιβάτες να συνδέουν το τηλέφωνό τους στο σύστημα infotainment του αυτοκινήτου. Ένα premium σύστημα ήχου Bose ολοκληρώνει το πακέτο και υπόσχεται στους επιβάτες μια εμπειρία υψηλής ποιότητας.

 Διαθέσιμος εξοπλισμός συνδεσιμότητας

 • Οθόνη 10,25 ιντσών του συστήματος ήχου, εικόνας και πλοήγησης (AVN)
 • Οθόνη 8 ιντσών ήχου (Display Audio)
 • Ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών
 • Apple CarPlay και Android Auto (με ασύρματη σύνδεση με την οθόνη των 8 ιντσών)
 • Premium ηχοσύστημα Bose
 • Θέση ασύρματης φόρτισης
 • Τρεις θύρες USB

 Hyundai Bluelink

Παράλληλα, το Νέο BAYON είναι εξοπλισμένο με την πιο πρόσφατη αναβάθμιση των υπηρεσιών Hyundai Bluelink, που σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να επωφεληθούν από τις υπερσύγχρονες υπηρεσίες Connected Car. Η τελευταία έκδοση του Bluelink περιλαμβάνει υπηρεσίες όπως το Connected Routing και μια νέα λειτουργία προφίλ χρήστη. Νέο στοιχείο σε αυτήν τη γενιά του Bluelink είναι και το Calendar Integration. Αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός μπορεί να κάνει mirroring το ημερολόγιο Google ή Apple στο σύστημα infotainment του αυτοκινήτου. Εάν το ραντεβού στο ημερολόγιο περιλαμβάνει και διεύθυνση, αυτή μπορεί να εισαχθεί απευθείας στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου.

Επιπλέον, οι πελάτες μπορούν να εντοπίσουν, να κλειδώσουν και να ξεκλειδώσουν το αυτοκίνητό τους από απόσταση χρησιμοποιώντας την εφαρμογή (app) Bluelink, ή να ελέγξουν πληροφορίες σχετικά με το αυτοκίνητο, όπως τις ανάγκες συντήρησης ή το επίπεδο καυσίμου.

 Ευρυχωρία & άνεση

Το Νέο Hyundai BΑΥΟΝ συνδυάζει τους άνετους χώρους ενός πρακτικού SUV με την ευελιξία και την αποδοτικότητα καυσίμου ενός μοντέλου της κατηγορίας B. Το compact αμάξωμα και το εργονομικό εσωτερικό του προσφέρουν όλα όσα μπορεί να ζητήσει μια μικρή οικογένεια. Οι μικρές του διαστάσεις και η εξαιρετική ορατότητά του καθιστούν ευκολότερη την πρόσβαση στο εσωτερικό του, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει την αίσθηση της ασφάλειας και της αντοχής που περιμένουν οι κάτοχοι ενός SUV Hyundai χάρη στις υπερυψωμένες θέσεις του.

Με 411 λίτρα αποσκευών, το Νέο BAYON ξεχωρίζει για τα υψηλά επίπεδα πρακτικότητας που προσφέρει. Ξεχωρίζει παράλληλα για την ευρυχωρία και τη χρηστικότητα του, ενώ το έξυπνο κάλυμμα του πορτμπαγκάζ αποτελεί μία ακόμα πρακτική λύση.

Με μήκος 4.180 mm, πλάτος 1.775 mm και ύψος 1.490 mm (ή 1.500 mm με τροχούς 17 ιντσών), επιτυγχάνεται τέλεια ισορροπία μεταξύ της compact σχεδίασης και των υψηλών επιπέδων άνεσης του νέου μοντέλου. Το μεταξόνιο φθάνει τα 2.580 mm. Τόσο για τους επιβάτες στα εμπρός καθίσματα, όσο και για αυτούς που βρίσκονται στα πίσω καθίσματα έχουν προβλεφθεί όλα τα χαρακτηριστικά για άνετες μετακινήσεις. Συγκεκριμένα, οι εμπρός επιβάτες μπορούν να απολαύσουν χώρο 1.072 mm για τα πόδια τους, ενώ οι πίσω έχουν στη διάθεση τους 882 mm. Ως ένα πραγματικό SUV, το Νέο BΑΥΟΝ προσφέρει απόσταση από το έδαφος έως και 183 mm (σε συνδυασμό με τροχούς 17″), μεγαλύτερη από αυτήν των περισσότερων μοντέλων της κατηγορίας Β.

 Το κορυφαίο πακέτο ασφάλειας της κατηγορίας

To ολοκαίνουριο BΑΥΟΝ διαθέτει το DNA στιβαρότητας και το κορυφαίο πακέτο ασφάλειας που χαρακτηρίζει όλη την SUV γκάμα της Hyundai διαθέτοντας ήδη από τον βασικό εξοπλισμό το κορυφαίο σύστημα Hyundai SmartSense.

Κάποια ημι-αυτόνομα συστήματα υποβοήθησης κάνουν το Νέο BAYON να ξεχωρίζει από τους ανταγωνιστές του. Το σύστημα Lane Follow Assist (LFA) διατηρεί το αυτοκίνητο στο κέντρο της λωρίδας κυκλοφορίας του και το σύστημα Forward Collision-Hindance Assist (FCA) εκπέμπει αρχικά μια ηχητική προειδοποίηση και στη συνέχεια, εάν είναι απαραίτητο, ενεργοποιεί αυτόματα τα φρένα για να αποτρέψει την πιθανότητα σύγκρουσης. Αυτή η δυνατότητα περιλαμβάνει την ανίχνευση οχημάτων, πεζών και ποδηλατών καθώς και τη λειτουργία Junction Turning, η οποία μπορεί να ενεργοποιήσει τα φρένα για να αποτρέψει τη σύγκρουση με ένα επερχόμενο αυτοκίνητο που στρίβει αριστερά σε μια διασταύρωση. Ένα ακόμη προηγμένο χαρακτηριστικό, το Smart Cruise Control (NSCC) χρησιμοποιεί δεδομένα από το σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου για να ρυθμίζει αυτόματα την ταχύτητα στις λεωφόρους ή στους αυτοκινητόδρομους.

Το Νέο BAYON διαθέτει και πολλές ακόμη λειτουργίες υποβοήθησης του οδηγού. Το σύστημα Driver Attention Warning (DAW) αναλύει τα στυλ οδήγησης για την αναγνώριση τυχόν υπνηλίας ή απόσπασης προσοχής. Αυτό το σύστημα λειτουργεί σε συνδυασμό με το Leading Vehicle Departure Alert (LVDA), το οποίο ειδοποιεί τον οδηγό όταν το προπορευόμενο όχημα αρχίσει να κινείται προς τα εμπρός και ο οδηγός δεν έχει αντιδράσει αρκετά γρήγορα. Επιπλέον, το Rear Occupant Alert (ROA) ειδοποιεί τον οδηγό πριν αποβιβαστεί και εφόσον οι αισθητήρες ανιχνεύσουν κίνηση στο πίσω κάθισμα. Όλα τα παραπάνω καθιστούν το Bayon ακόμη πιο ασφαλές για τους πίσω επιβάτες, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών ή των κατοικίδιων, καθιστώντας το νέο μοντέλο της Hyundai μία εξαιρετική επιλογή για οικογένειες.

Υπάρχουν επίσης και αρκετά άλλα χαρακτηριστικά που διασφαλίζουν την ασφάλεια κατά την οδήγηση σε χαμηλές ταχύτητες ή κατά τη στάθμευση. Το σύστημα Parking Collision-Hindance Assist-Reverse (PCA-R) προειδοποιεί και εάν είναι απαραίτητο ενεργοποιεί τα φρένα όταν ανιχνεύεται ένα εμπόδιο κατά την κίνηση προς τα πίσω. Το Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA) βοηθά τους οδηγούς με παρόμοιο τρόπο όταν αποχωρούν από κάποιο χώρο στάθμευσης και ένα άλλο αυτοκίνητο διέρχεται εκείνη την στιγμή. Το Parking Assist (PA) επιτρέπει την ημι-αυτόνομη διαδικασία στάθμευσης με την βοήθεια αισθητήρων και ενός λογισμικού που συνεργάζονται για να βοηθήσουν τους οδηγούς σε περιορισμένους χώρους.

Σε περίπτωση ατυχήματος και εφόσον έχουν ενεργοποιηθεί οι αερόσακοι του αυτοκινήτου, το eCall ειδοποιεί αυτόματα τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Εναλλακτικά, οι επιβάτες μπορούν να ενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία με το πάτημα ενός διακόπτη.

 Διαθέσιμα χαρακτηριστικά ασφαλείας SmartSense:

 • Lane Keeping Assist (LKA)
 • Lane Following Assist (LFA)
 • Navigation-based Smart Cruise Control (NSCC)
 • Intelligent Speed Limit Assist (ISLA)
 • High Beam Assist (HBA)
 • Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) with pedestrian and cyclist detection and Junction Turning
 • Driver Attention Warning (DAW)
 • Leading Vehicle Departure Alert (LVDA)
 • Rear Occupant Alert (ROA)
 • Blind-Spot Collision Warning (BCW)
 • Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA)
 • Parking Collision-Avoidance Assist-Reverse (PCA-R)
 • Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Warning (RCCW)
 • Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA)
 • Parking Assist (PA)

 Συστήματα μετάδοσης

Το ολοκαίνουριο BAYON διαθέτει μια αναβαθμισμένη και αποδοτική γκάμα κινητήρων Kappa με εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές CO2. Ξεκινώντας με τον δημοφιλή κινητήρα 1.2 MPi, 84 PS που συνδυάζεται με 5MT κιβώτιο, περνάμε στον 1.0 T-GDi κινητήρα που αποδίδει 100 PS και μπορεί να συνδυαστεί τόσο με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων (6MT) όσο και με αυτόματο 7DCT. Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται ο 1.0lt T-GDi 48V Hybrid κινητήρας με ισχύ 100 PS ή και 120 PS, o οποίος μπορεί να συνδυαστεί με το έξυπνο 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων (6 iMT) ή με το αυτόματο 7-τάχυτο διπλού συμπλέκτη (7DCT).

Ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης ο κινητήρας 1.0 T-GDi, με ή χωρίς 48V Hybrid σύστημα, συνδυάζεται με τρία προγράμματα κίνησης για τη βελτιστοποίηση της απόκρισης του κινητήρα ανάλογα με τις συνθήκες. Πρόκειται για τα Eco, Normal και Sport.

Ο κινητήρας T-GDi είναι ένας turbo κινητήρας με άμεσο ψεκασμό για βέλτιστη απόδοση. Όταν συνδυάζεται με την εξελιγμένη 48V Hybrid τεχνολογία της Hyundai και το έξυπνο μηχανικό κιβώτιο (iMT) υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση καυσίμου και κορυφαία απόδοση.

Το iMT είναι ένα εξελιγμένο και πλήρως ηλεκτρονικά ελεγχόμενo σύστημα σύμπλεξης που αποσυνδέει τον κινητήρα από το κιβώτιο ταχυτήτων όταν ο οδηγός απελευθερώνει το γκάζι. Αυτό επιτρέπει στο αυτοκίνητο να ρολάρει ελεύθερα μειώνοντας τις εκπομπές και την κατανάλωση καυσίμου. Υπάρχουν δύο διαφορετικές καταστάσεις ρολαρίσματος που συνδυάζονται με το iMT. Το ένα συμβαίνει με τον κινητήρα να μπαίνει στο ρελαντί και το δεύτερο όταν ο κινητήρας είναι πλήρως απενεργοποιημένος. Ο κινητήρας ενεργοποιείται και πάλι μόλις ο οδηγός πιέσει είτε το φρένο είτε το πεντάλ του γκαζιού, και ξεκινά με την ίδια σχέση που ήταν επιλεγμένη όταν απενεργοποιήθηκε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη οικονομία καυσίμου χωρίς συμβιβασμούς στα δυναμικά χαρακτηριστικά.

Το Νέο BAYON διαθέτει επίσης τη μοναδική τεχνολογία CVVD (Continuously Variable Valve Duration) της Hyundai, η οποία ρυθμίζει συνεχώς τη διάρκεια ανοίγματος και κλεισίματος των βαλβίδων ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης. Αυτό βελτιστοποιεί την απόδοση του κινητήρα, ενώ παράλληλα βελτιώνει την οικονομία καυσίμου, με αποτέλεσμα μειωμένες εκπομπές και εξοικονόμηση καυσίμου.

Το νέο BAYON είναι το πρώτο SUV της Hyundai που είναι εξοπλισμένο με λειτουργία Rev Matching, ένα χαρακτηριστικό που συνήθως διαθέτουν τα μοντέλα υψηλών επιδόσεων της Hyundai. Αυτή η λειτουργία συγχρονίζει τις στροφές του κινητήρα με τον άξονα εξόδου, κάνοντας πρακτικά την καθημερινή οδήγηση ακόμη πιο ομαλή στην τελική συμπεριφορά, ακόμη και σε απότομες ή πιο σπορ αλλαγές ταχυτήτων. Το Rev Matching θα είναι διαθέσιμο για τον κινητήρα 1,0 T-GDi όταν συνδυάζεται με το κιβώτιο 7DCT και για όλα τα προγράμματα κίνησης, καθώς και για τον κινητήρα 1.0 T-GDi 48V Hybrid όταν συνδυάζεται με το κιβώτιο 6iMT και τη λειτουργία Sport.

Το ολοκαίνουριο BAYON θα είναι διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά τον Ιούνιο του 2021.

G A L L E R Y