Το Hyundai KONA αναδείχθηκε “Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024”

  • 27 έγκριτοι δημοσιογράφοι του αυτοκινήτου ανέδειξαν το Hyundai KONA “Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024 για την Ελλάδα”
  • Επικράτησε στην τελική ψηφοφορία του Θεσμού με 391 βαθμούς
  • H τελική ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2023

Το Hyundai ΚΟΝΑ αναδείχθηκε «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024 για την Ελλάδα», κυριαρχώντας στην τελική ψηφοφορία των 27 δημοσιογράφων-μελών του θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 στο Αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων.

Συγκεκριμένα, το νέο Hyundai ΚΟΝΑ έλαβε συνολικά 391 βαθμούς, αποκτώντας ένα σαφές προβάδισμα έναντι των υπολοίπων δέκα μοντέλων που λανσαρίστηκαν φέτος στη χώρα μας και είχαν επιλεγεί στην τελική φάση της διαδικασίας.

Πιο συγκεκριμένα, η κατάταξη της τελικής εντεκάδας είναι η εξής:

Αυτοκίνητο του 2024
ΜοντέλοΒαθμοί
1.Hyundai KONA391
2.Jeep Avenger326
3.MG4305
4.MG ZS252
5.Peugeot 408249
6.Renault Austral222
7.Kia Niro212
8.Nissan X-Trail207
9.Citroen C4 X200
10.Honda Civic e:HEV184
11.Dacia Spring152

Τα μέλη του θεσμού κάθε χρόνο βραβεύουν το αυτοκίνητο το οποίο θεωρούν πως έχει ξεχωρίσει ανάμεσα στα καινούργια που πρωτοκυκλοφόρησαν στην Ελλάδα μέσα στη χρονιά. H επιλογή γίνεται με κριτήρια που αφορούν την τεχνολογία, την ασφάλεια, την ποιότητα κατασκευής, την πληρότητα της γκάμας, το κόστος αγοράς και χρήσης, το σεβασμό στο περιβάλλον, αλλά και σε κάθε άλλο χαρακτηριστικό το οποίο συμβάλλει, ώστε ένα αυτοκίνητο να ταιριάζει στην ελληνική πραγματικότητα και στην αντίληψη των καταναλωτών Ελλήνων οδηγών.

Η δεύτερη γενιά του KONA επεκτείνει σε διαστάσεις την κατηγορία των B-SUV αφού είναι το μεγαλύτερο σε μήκος, πλάτος και ύψος από τα υπόλοιπα μοντέλα της κατηγορίας και προσεγγίζει τα SUV της μεγαλύτερης κατηγορίας.

Πρωτοπορεί στη συνδεσιμότητα αφού για πρώτη φορά ενσωματώνεται η τηλεματική στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων μέσω μιας οθόνης αφής 12,3” που συνοδεύει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων. Η επικοινωνία πλέον του οδηγού με το αυτοκίνητο και με μια σειρά από υπηρεσίες κινητικότητας τοποθετείται σε νέο υψηλότερο επίπεδο ακόμη και μέσω του κινητού τηλεφώνου με την εφαρμογή Bluelink®.

Το νέο Hyundai KONA πρωτοπορεί και στην πληρότητα των διαθέσιμων κινητήρων ιπποδύναμης από 120HP έως 204HP, με 48V υβριδικούς, πλήρως υβριδικούς αλλά και πλήρως ηλεκτρικούς κινητήρες.

Τέλος, η σχεδίασή του είναι εμπνευσμένη από το εξηλεκτρισμένο μέλλον της αυτοκίνησης που σε συνδυασμό με τις κορυφαίες διαστάσεις της κατηγορίας του εξασφαλίζουν μοναδική άνεση και χώρους για τους επιβάτες.

GALLERY