Η Kara Walker στην Tate Modern στα πλαίσια της Hyundai Commission

  • Hyundai Commission : H έκθεση της Kara Walker θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό έως τις 5 Απριλίου 2020

Το Turbine Hall της Tate Modern έχει φιλοξενήσει μερικά από τα πιο αξιομνημόνευτα και αναγνωρισμένα μεγάλα έργα τέχνης παγκοσμίως, που απολαμβάνει πολυπληθές ακροατήριο ανθρώπων κάθε χρόνο. Ο τρόπος με τον οποίο οι καλλιτέχνες ανταποκρίθηκαν σε αυτόν τον τεράστιο, πρώην βιομηχανικό χώρο μετασχημάτισε τις αντιλήψεις της σύγχρονης τέχνης.

Στα πλαίσια της δεκαετούς συνεργασίας της Hyundai Motor με την Tate Modern (Hyundai Commission), την φετινή χρονιά θα δοθεί η δυνατότητα στην Kara Walker να δημιουργήσει νέα έργα για το συγκεκριμένο αυτό περιβάλλον, ακολουθώντας τον Abraham Cruzvillegas το 2015, τον Philippe Parreno το 2016, τον SUPERFLEX το 2017 και την Tania Bruguera το 2018. Η δική της Hyundai Commission, μια νέα δουλειά για το χώρο του Turbine Hall της Tate Modern, θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως τις 5 Απριλίου 2020.

Η καλλιτέχνης Kara Walker που δραστηριοποιείται στη Νέα Υόρκη είναι ίσως η πιο γνωστή καλλιτέχνης για τη χρήση μαύρων μορφών από γυαλιστερό χαρτί, που συχνά αναφερόταν στην ιστορία της δουλείας και του προ-πολεμικού Νότου των ΗΠΑ μέσω προκλητικών και περίπλοκων εκφάνσεων.

“Η Kara Walker αντιμετωπίζει με θάρρος μερικά από τα πιο περίπλοκα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Το έργο της απευθύνεται στην ιστορία και την ταυτότητα με μια ισχυρή αμεσότητα, αλλά και με μεγάλη κατανόηση, απόχρωση και πνεύμα», δήλωσε ο κ. Frances Morris, Διευθυντής της Tate Modern. «Βλέποντας την απάντησή της στη βιομηχανική κλίμακα του Turbine Hall – και το ευρύτερο πλαίσιο του Λονδίνου και της βρετανικής ιστορίας – είναι μια εξαιρετικά συναρπαστική πρόταση».

Hyundai Commission – Ο σημαντικότερος συνεργάτης Marketing στην ιστορία της Tate Modern

Το 2014, η Hyundai Motor υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την Tate Modern, το σημαντικότερο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στον κόσμο. Υπογράφοντας τη μεγαλύτερη περίοδο συνεργασίας στην ιστορία της Tate, η οποία περιλαμβάνει 11 χρόνια αποκλειστικής συνεργασίας, η Hyundai Motor θα παρουσιάσει διάφορες εκθέσεις έως το 2025. Μέσω αυτής της συνεργασίας, η Hyundai Motor θα προχωρήσει ένα βήμα πιο πέρα ​​και θα αναπτύξει διάφορα έργα που θα μας κάνουν να σκεφτούμε τις αξίες που απαιτούνται στη σύγχρονη εποχή και να υποστηρίξουμε μια σειρά έργων στα οποία μπορούν να συμμετάσχουν  περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ.

Στο Turbine Hall στον πρώτο όροφο της Tate Modern ξεκίνησε η Hyundai Commission το 2015 και θα διαρκέσει έως το 2025. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι πρόκειται για ένα χώρο προβολής μεγάλων έργων τέχνης από διάσημους καλλιτέχνες όπως η Louise Bourgeois και η Anish Kapoor, αυτή η έκθεση θα προσφέρει μια ενδιαφέρουσα άποψη για το μέλλον της σύγχρονης τέχνης.

Η Hyundai Motor υποστηρίζει τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες σε παγκόσμιο επίπεδο. Παράλληλα με τη συνεργασία της με την Tate, η εταιρεία έχει μακροχρόνιες συνεργασίες με το Μουσείο Τέχνης του Λος Άντζελες (LACMA) και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Κορέας (MMCA). Τον περασμένο Ιούνιο, η LACMA παρουσίασε την Beyond Line: Η τέχνη της κορεατικής γραφής, η πρώτη μεγάλη κορεατική έκθεση τέχνης, στο πλαίσιο της δεκαετούς συνεργασίας της με τη Hyundai Motor. Η Beyond Line ήταν η πρώτη έκθεση τέτοιου είδους που πραγματοποιήθηκε εκτός Κορέας και αφορούσε στην ιστορία της κορεατικής καλλιγραφίας. Η έκθεση συνοδεύτηκε από έναν πλήρως εικονογραφημένο επιστημονικό κατάλογο που αποτελεί την πρώτη αγγλική γραπτή δημοσίευση για την κορεατική καλλιγραφία.