Δ.Τ.: Συνεργασία Hyundai Motor και Audi στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου

Συνεργασία Hyundai Motor και Audi στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου

  • Η Hyundai Motor Group και η AUDI AG υπέγραψαν σύμβαση πολλαπλής αδειοδότησης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στην τεχνολογία ηλεκτρικών οχημάτων κυψελών καυσίμου FCEV
  • Η συμφωνία καλύπτει τα υπάρχοντα διπλώματα ευρεσιτεχνίας καθώς και αυτά που θα κατατεθούν τα επόμενα χρόνια
  • Η Hyundai Motor Group αναζητά νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες στον κλάδο των εξαρτημάτων FCEV

Ο Όμιλος Hyundai Motor και η AUDI AG ανακοίνωσαν την σύναψη πολυετούς σύμβασης πολλαπλής αδειοδότησης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα κατασκευαστικών στοιχείων και τεχνολογιών ηλεκτρικών οχημάτων καυσίμου (FCEV). Στο πλαίσιο της νέας εταιρικής σχέσης, η πέμπτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο και ο Γερμανός κατασκευαστής αυτοκινήτων θα καταβάλουν κοινές προσπάθειες για την ανάπτυξη των FCEV, για να οδηγήσουν την αυτοκινητοβιομηχανία σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Η σύμβαση πολλαπλής αδειοδότησης έχει υπογραφεί μεταξύ της Hyundai Motor Company και της Audi, αλλά καλύπτει και ωφελεί και τις δύο θυγατρικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Kia Motors Corporation και η μητρική εταιρεία της Audi, Volkswagen AG. Η Hyundai και η Audi, καθώς και οι θυγατρικές τους, θα μοιράζονται εξίσου τις άδειες διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για τα επόμενα χρόνια. Η διάρκεια της συμφωνίας δεν έχει ανακοινωθεί.

Η συνεργασία μεταξύ του Hyundai Motor Group και της Audi θα αξιοποιήσει τις συλλογικές δυνατότητες Έρευνας & Τεχνολογίας στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου για να αυξήσει την παρουσία τους στην αγορά των FCEV. Ως εκ τούτου, η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης την αμοιβαία πρόσβαση στα στοιχεία της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου. Ως πρώτο βήμα, η Hyundai Motor Group θα παράσχει την δυνατότητα πρόσβασης σε εξαρτήματα που βασίζονται στην τεχνογνωσία της Hyundai από την ανάπτυξη του ix35 κυψελών καυσίμου καθώς και του NEXO.

Η Audi, ως υπεύθυνη για την ανάπτυξη τεχνολογιών κυψελών καυσίμου του Ομίλου Volkswagen, θα μπορέσει επίσης να εκμεταλλευτεί πλήρως την αλυσίδα εφοδιασμού ανταλλακτικών FCEV της Hyundai. Η Hyundai Motor Company, η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία μαζικής παραγωγής αυτοκινήτων κυψελών καυσίμου παγκοσμίως, προσφέρει από το 2013 οχήματα SUV FCEV και τα διαθέτει σήμερα σε 18 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η Hyundai Motor Group και η Audi συμφώνησαν επίσης να διερευνήσουν ευκαιρίες για να ενισχύσουν περαιτέρω τη συνεργασία τους. Στόχος θα είναι να ηγηθούν των δεδομένων της βιομηχανίας στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου επιταχύνοντας την ανάπτυξη των FCEV καθώς και την προώθηση καινοτομιών σε αυτήν την τεχνολογία, προσφέροντας πιο προηγμένες επιλογές μετακίνησης στους πελάτες.

Η Alliance ανοίγει νέες πόρτες στην συνεργασία των Ομίλων για εξαρτήματα κυψελών καυσίμου
Η Hyundai Motor Group σχεδιάζει επιπροσθέτως να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της στη βιομηχανία εξαρτημάτων κυψελών καυσίμου, συμμετέχοντας σε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες που δημιουργούνται από τη νέα αυτή εταιρική σχέση. Η Hyundai Mobis, ο κορυφαίος κατασκευαστής εξαρτημάτων FCEV, αναμένεται να επεκτείνει συνεχώς το ρόλο της στην ανάπτυξη και την προμήθεια ιδιόκτητων βασικών εξαρτημάτων για τα Hyundai και Kia FCEVs οχήματα.

Το 2017, η Mobis έγινε η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως που δημιούργησε ένα ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής βασικών εξαρτημάτων των FCEVs. Το εργοστάσιο της εταιρείας στο Chungju, της Νότιας Κορέας, έχει σήμερα παραγωγική δυναμικότητα 3.000 κινητήρων καυσίμου (PFC) ανά έτος. Οι μονάδες PFC αποτελούνται από κινητήρες κίνησης, ηλεκτρονικά εξαρτήματα και μονάδες παροχής υδρογόνου. Η Mobis θα αυξήσει τη δυνατότητα παραγωγής του εργοστασίου σε δεκάδες χιλιάδες μονάδες PFC, ανάλογα με τη ζήτηση της αγοράς.

Η μεγάλη αυτονομία και ο σύντομος χρόνος ανεφοδιασμού καθιστούν το υδρογόνο ελκυστική μελλοντική πηγή ενέργειας για την ηλεκτρική μετακίνηση. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα μεγαλύτερα αυτοκίνητα, όπου το πλεονέκτημα βάρους του οχήματος κυψελών καυσίμου είναι ιδιαίτερα έντονο. Βασικές πτυχές για τη μελλοντική επιτυχία τους στην αγορά περιλαμβάνουν την αναγεννητική παραγωγή υδρογόνου και τη δημιουργία επαρκούς υποδομής.

Η Hyundai Motor Group, πρωτοπορεί στην ανάπτυξη των οχημάτων FCEV και επιδιώκει να αναπτύξει την τεχνολογία των FCEV που υπερβαίνουν τις προσδοκίες των οχημάτων παραδοσιακής ισχύος, από άποψη ασφάλειας, αξιοπιστίας, αυτονομίας και προδιαγραφών. Ο Όμιλος ενισχύει περαιτέρω την παγκόσμια πρωτοπορία του με ένα ολοκαίνουριο SUV με υδρογόνο, Το NEXO, με βελτιωμένη διάρκεια αυτονομίας και απόδοση καυσίμου. Το NEXO διατίθεται με ισχύ κινητήρα 120kW *, βελτιωμένο κατά 20% από το προηγούμενο Tucson Fuel Cell (γνωστό ως ix35 Fuel Cell). Το NEXO είναι χτισμένο επάνω σε μια νέα ειδική πλατφόρμα κυψελών καυσίμου, η οποία του δίνει μεγαλύτερη ισχύ και καλύτερη οδηγική δυναμική σε σχέση με προηγούμενες γενιές οχημάτων FCEV.

* Βασίζεται σε πιστοποιήσεις σε ΗΠΑ / Ευρώπη

 

Σχετικά με την Hyundai Motor Group
Η Hyundai Motor Group είναι μια παγκόσμια εταιρία που δημιούργησε μια αξιακή αλυσίδα βασισμένη σε αυτοκίνητα, χάλυβα και κατασκευές και περιλαμβάνει την εφοδιαστική, τη οικονομική, την πληροφορική και τις υπηρεσίες. Με περίπου 250.000 υπαλλήλους παγκοσμίως, τα εμπορικά σήματα αυτοκινήτων του Ομίλου περιλαμβάνουν την Hyundai Motor Co. και την Kia Motors Corp. Εξοπλισμένοι με δημιουργική σκέψη, συνεργατική επικοινωνία και θέληση να αντιμετωπίσουν όλες τις προκλήσεις, εργάζονται για να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Σχετικά με την Hyundai Motor Europe
Το 2017, η Hyundai Motor έφθασε τις 523.258 ταξινομήσεις οχημάτων στην Ευρώπη – μια αύξηση της τάξεως του 3,5% σε σύγκριση με το 2016. Μέχρι τα μέσα του 2018, η Hyundai θα αντικαταστήσει το 90% της γκάμας των μοντέλων με σκοπό να δημιουργήσει τη νεότερη γκάμα αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Το 85% των οχημάτων Hyundai που πωλούνται στην περιοχή έχουν σχεδιαστεί, κατασκευαστεί και δοκιμαστεί, στην Ευρώπη για να καλύπτουν τις ανάγκες των Ευρωπαίων πελατών και διατίθενται από τις παραγωγικές μονάδες της εταιρίας στην Ευρώπη.

Αυτές περιλαμβάνουν δύο εργοστάσια στην Τσεχική Δημοκρατία και την Τουρκία, τα οποία έχουν συνολική ετήσια παραγωγική ικανότητα 600.000 μονάδων. Η Hyundai Motor πωλεί αυτοκίνητα σε 31 ευρωπαϊκές χώρες μέσω 2.500 σημείων πώλησης.

Η Hyundai προσφέρει, στην Ευρώπη μόνο, το μοναδικό Πενταετές πακέτο Εγγύησης με Απεριόριστα Χιλιόμετρα σε όλα τα νέα αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ευρώπη, παρέχοντας στους πελάτες της εγγύηση πέντε ετών χωρίς όριο χιλιομέτρων, πέντε χρόνια οδικής βοήθειας και πέντε χρόνια τεχνικών ελέγχων των οχημάτων.