Δ.Τ.: Νίκη για τη Hyundai στο Ράλι Κορσικής του WRC 2019

  • Η Hyundai Motorsport πήρε τη νίκη στο Tour de Corse, τον τέταρτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) του 2019, σε ένα δραματικό αγώνα
  • Ο Thierry Neuville αρχικά υποχώρησε στη δεύτερη θέση, αλλά πήρε τη νίκη μετά την Power Stage από τον Elfyn Evans
  • Ο Dani Sordo εξασφάλισε την τέταρτη θέση προσθέτοντας σημαντικούς βαθμούς, καθώς η Hyundai Motorsport επέστρεψε στην κορυφή της κατάταξης των κατασκευαστών

Η Hyundai Motorsport ξεκίνησε νικηφόρα στο Ράλι Κορσικής (Tour de Corse), τον τέταρτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) της FIA του 2019, μετά από μια δραματική Power Stage που έδωσε τη νίκη στους Thierry Neuville και Nicolas Gilsoul.

Έχοντας αρχικά προπορευθεί στο ράλι, οι Βέλγοι υποχώρησαν στη δεύτερη θέση το πρωί της Κυριακής καθώς ο Elfyn Evans δημιούργησε ένα πλεονέκτημα 11 δευτερολέπτων. Ο Neuville είχε εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση ως ότου τα προβλήματα του Evans δώσουν τη νίκη στο πλήρωμα της Hyundai Shell Mobis World Rally Team.

Το αποτέλεσμα σηματοδοτεί την 11η νίκη της Hyundai Motorsport στο WRC, το δεύτερο θρίαμβο της στο Tour de Corse και την πρώτη νίκη της ομάδας τη σεζόν 2019.

Οι Ισπανοί Dani Sordo και Carlos del Barrio ολοκλήρωσαν την 14η stage στην τέταρτη θέση για να προσθέσουν πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα της Hyundai Motorsport. Η ομάδα επέστρεψε στην κορυφή της κατάταξης των κατασκευαστών με 114 βαθμούς, 12 διαφορά από τους πλησιέστερους αντιπάλους της Citroën, ενώ δύο επιπλέον βαθμοί στην Power Stage έδωσαν στο Neuville προβάδισμα δύο βαθμών στο πρωτάθλημα των οδηγών.

Και τα τρία πληρώματα του WRC της Hyundai i20 Coupe ολοκλήρωσαν τον εξαντλητικό αγώνα, με τον Sébastien Loeb να τερματίζει στην όγδοη θέση, έχοντας χάσει δύο λεπτά κατά την εκκίνηση του αγώνα την Παρασκευή.

 

Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul (# 11 Hyundai i20 Coupe WRC)

  • Η πρώτη νίκη του 2019 και η δέκατη Βελγική συνολικά για τη Hyundai Motorsport
  • Ο Neuville κινείται στην κορυφή του πρωταθλήματος οδηγών με 82 βαθμούςΟ Neuville δήλωσε : “Απίστευτο ράλι και φανταστικό αποτέλεσμα! Είμαι πραγματικά απογοητευμένος για τον Elfyn και τον Scott. Ήταν μια μεγάλη μάχη και ήταν αναμφισβήτητα το ταχύτερο πλήρωμα αυτό το Σαββατοκύριακο. Δεν γνωρίζαμε πραγματικά τι είχε συμβεί μέχρι που είδαμε τους μηχανικούς μας στο τέλος. Πίεσα πολύ στην Power Stage και οι βαθμοί που κατακτήσαμε αυτό το Σαββατοκύριακο είναι εξαιρετικά σημαντικοί για το πρωτάθλημα. Είναι η απόδειξη της σκληρής δουλειάς όλων όσων εργάζονται στην Hyundai Motorsport. Μπορεί να μην είχαμε τους ταχύτερους ρυθμούς, αλλά υπήρξε μια σημαντική βελτίωση στην απόδοσή μας στην άσφαλτο και αυτή η νίκη είναι εξαιρετική για όλες τις προσπάθειές μας. Κανένας αγώνας δεν τελειώνει μέχρι τη λήξη του ! “.

 

Dani Sordo / Carlos del Barrio (# 6 Hyundai i20 Coupe WRC)

 

  • Η νίκη στο stage το Σάββατο έδειξε το ρυθμό των Ισπανών
  • Το καλύτερο αποτέλεσμα της σεζόν μέχρι στιγμής στο δεύτερο αγώνα WRC 2019Ο Sordo δήλωσε: «Ήρθαμε στην Κορσική με στόχο να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα για την ομάδα και το πετύχαμε. Δείξαμε θετικό ρυθμό αυτό το Σαββατοκύριακο, κυρίως στη Long Stage του Σαββάτου. Δεν είχαμε τη συνέπεια που χρειαζόμασταν για να πολεμήσουμε για το βάθρο, αλλά η τέταρτη θέση είναι ικανοποιητική. Συγχαρητήρια στον Thierry, τον Nicolas και την ομάδα για τη νίκη. Χαίρομαι που είμαστε και πάλι στην κορυφή της κατάταξης των κατασκευαστών. Ανυπομονώ για το επόμενο ράλι στην Αργεντινή. “

 

Sébastien Loeb / Daniel Elena (# 19 Hyundai i20 Coupe WRC)

 

  • Χωρίς προβλήματα για το πλήρωμα, που δεν κινδύνευσε για να εξασφαλίσει την όγδοη θέση
  • Η απώλεια χρόνου στην πρώτη φάση της Παρασκευής εμπόδισε μια πιο δυναμική παρουσίαΟ Loeb δήλωσε: “Έίναι μεγάλη η σημερινή επιτυχία της ομάδας. Δυστυχώς, ο δικός μας αγώνας ολοκληρώθηκε ουσιαστικά μετά από το πρόβλημα στην εκκίνηση της Παρασκευής. Χάσαμε πολύ χρόνο. Το κίνητρο δεν είναι το ίδιο όταν δεν υπάρχει τίποτα για να πολεμήσεις. Προσπαθήσαμε να εργαστούμε στη ρύθμιση του αυτοκινήτου, κάνοντας προσαρμογές που θα μας ωφελήσουν στο μέλλον. Ήταν ακόμα ένας απολαυστικός αγώνας. Είναι ωραίο να οδηγώ το Hyundai i20 Coupe WRC. Ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσω να βελτιώσω την απόδοσή μου την επόμενη φορά. “

 

Ο Διευθυντής της ομάδας Andrea Adamo τόνισε : “Έχουμε τερματίσει στο Tour de Corse στην πρώτη θέση, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε κερδίσει αυτό το ράλι. Θα είχαμε τερματίσει στη δεύτερη θέση – η οποία θα ήταν ένα ενθαρρυντικό αποτέλεσμα χάρη στις φανταστικές προσπάθειες του Thierry και του Nicolas – αλλά για να κερδίσεις πραγματικά πρέπει να είσαι ο ταχύτερος και αυτή την ευκαιρία δεν είχαμε. Η πρώτη θέση είναι βεβαίως πολύ θετική για την ομάδα μας. Έχουμε δουλέψει σκληρά και αυτό σίγουρα θα λειτουργήσει ως ηθική επιβράβευση, αλλά πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι με τον εαυτό μας, που είμαστε και που πρέπει να είμαστε.”.

Επόμενο Ράλι
• Ο επόμενος αγώνας WRC είναι το Ράλι της Αργεντινής. Το δημοφιλές ράλι των χαλικιών θα πραγματοποιηθεί 25-28 Απριλίου 2019.

 

Συνολική τελική κατάταξη – Tour de Corse

 

1

T. Neuville N. Gilsoul Hyundai i20 Coupe WRC 3:22:59.0
2 S. Ogier J. Ingrassia Citroën C3 WRC +40.3
3 E. Evans S. Martin Ford Fiesta WRC +1:05.6
4 D. Sordo C. del Barrio Hyundai i20 Coupe WRC +1:18.4
5 T. Suninen M. Salminen Ford Fiesta WRC +1:24.6
6 O. Tänak M. Järveoja Toyota Yaris WRC +1:40.0
7 E. Lappi J. Ferm Citroën C3 WRC +2:09.1
8 S. Loeb D. Elena Hyundai i20 Coupe WRC +3:39.2
9 K. Meeke S. Marshall Toyota Yaris WRC +5:06.3
10 J.M Latvala M. Anttila Toyota Yaris WRC +6:44.6

 

2019 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι FIA _ Κατάταξη Οδηγών – Μετά τον 4ο γύρο

 

1 T. Neuville 82
2 S. Ogier 80
3 O. Tanak 77
4 E. Evans 43
5 K. Meeke 42
6 E. Lappi 26
7 S.Loeb 22
8 D. Sordo 16
9 J.M Latvala 15
10 T. Suninen 14
11 A. Mikkelsen 12

 

 2019 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι FIA _ Κατάταξη Κατασκευαστών – Μετά τον 4ο γύρο

 

1 Hyundai Shell Mobis World Rally Team 114
2 Citroën Total World Rally Team 102
3 Toyota Gazoo Racing World Rally Team 98
4 M-Sport Ford World Rally Team 70

(*) Όλα τα αποτελέσματα εξακολουθούν να υπόκεινται σε επίσημη επιβεβαίωση της FIA.