Δ.Τ.: Η Hyundai Motorsport στην Nürburgring Nordschleife

  • Η Hyundai Motorsport ξεκίνησε την προετοιμασία της για τον αγώνα Nürburgring 24 Hours του 2019 με τον 4ωρο αγώνα VLN1 και συνεχίζει στο VLN2 αύριο 13 Απριλίου
  • Παράλληλα με το i30 N TCR, το Veloster N TCR αγωνίσθηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, μετά το ντεμπούτο του στις ΗΠΑ στις αρχές του έτους
  • Στο τιμόνι των αυτοκινήτων βρέθηκαν έμπειροι οδηγοί – οι Hari Proczyk και Peter Terting στο i30 N TCR και οι Manuel Lauck και Marc Basseng για το Veloster N TCR.

 

Η Hyundai Motorsport ξεκίνησε την προετοιμασία της για τον αγώνα Nürburgring Nordschleife 24 Hours του 2019 με τον τετράωρο αγώνα VLN1 και συνεχίζει αυτό το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 με τη συμμετοχή της στον VLN2. Η είσοδος δύο αυτοκινήτων – σε συνεργασία με έμπειρους οδηγούς – σηματοδότησε την έναρξη της προετοιμασίας για τον 24ωρο αγώνα του Nürburgring που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Ιούνιο.

Το i30 N TCR επέστρεψε στην πίστα μετά από μια απίστευτα επιτυχημένη αγωνιστική σεζόν, όπου κατέκτησε τους τίτλους των οδηγών και των ομάδων στο FIA WTCR – World Touring Car Cup.
Εξίσου σημαντικό ήταν το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Veloster N TCR. Το αυτοκίνητο αγωνίστηκε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο με τους Bryan Herta Autosport στο Daytona International Speedway. Κατασκευάστηκε από το τμήμα Customer Racing της Hyundai Motorsport στο Alzenau της Γερμανίας Το Veloster N TCR διαθέτει σε ποσοστό 80% όμοια μέρη με το i30 N TCR, συμπεριλαμβανομένου του υπερ-τροφοδοτούμενου κινητήρα δύο λίτρων και του 6τάχυτου κιβωτίου ταχυτήτων.
Η πρόκληση της πίστας Nordschleife και το γόητρο του Nürburgring 24 Hours είναι ένας τέλειος τρόπος για να αναδειχθεί το αυτοκίνητο για πρώτη φορά μπροστά σε παγκόσμιο ακροατήριο.

Στο τιμόνι των δύο αυτοκινήτων βρέθηκαν τέσσερις οδηγοί που συνδυάζουν την εμπειρία της κατηγορίας TCR και της πίστας Nordschleife του Nürburgring. Το i30 N TCR μοιράσθηκε μεταξύ του πρωταθλητή TCR της Γερμανίας Hari Proczyk και του Peter Terting. Ο Proczyk  αγωνίσθηκε για πρώτη φορά με ένα Hyundai ενώ ο Terting έχει πλούσια εμπειρία του αυτοκινήτου, αφού αγωνίστηκε με την ομάδα της Hyundai Motorsport στο Nurburgring 24 Hours πέρυσι και έχει επίσης οδηγήσει το i30 N TCR στο TCR της Ευρώπης και στο TCR της Κορέας.
Οι Manuel Lauck και Marc Basseng οδήγησαν το Veloster N TCR. Ο Lauck ήταν μέλος της ομάδας Hyundai Motorsport που αγωνίσθηκε πέρυσι στο Nürburgring 24 Hours, ενώ ο Basseng – πρώην νικητής του αγώνα των 24 ωρών – ενσωματώνεται στην ομάδα μετά από μια συμμετοχή του με το i30 N TCR πέρυσι.

Η ομάδα της Hyundai Motorsport μετά από τον αγώνα VLN2 αυτό το Σάββατο 13 Απριλίου 2019, σχεδιάζει στη συνέχεια να δώσει το παρόν στον 6ωρο Nürburgring 24 Hours Qualifying Race (18-19 Μαΐου) πριν τον Nürburgring 24 Hours (20-23 Ιουνίου).

Ο Team Director της Hyundai Motorsport κ. Andrea Adamo δήλωσε: “Το Nürburgring 24 Hours είναι ένα απίστευτο γεγονός. Όλα τα αυτοκίνητα της Hyundai Motorsport Custom Racing κατασκευάζονται στη Γερμανία και η σειρά υψηλών επιδόσεων N αναπτύχθηκε στο Nürburgring, οπότε είναι πάντα ωραίο να βρισκόμαστε σε αυτή την πίστα. Ο αγώνας VLN1 ήταν πολύ σημαντικός για εμάς, καθώς το Veloster N TCR αγωνίστηκε στην Ευρώπη για πρώτη φορά. Εστιάζουμε στην προετοιμασία των ομάδων, των οδηγών και των αυτοκινήτων για τις μεγαλύτερες κούρσες που θα πραγματοποιηθούν αργότερα μέσα στο χρόνο “.