Δ.Τ.: Η Hyundai CRADLE επενδύει στην Metawave

Η Hyundai CRADLE επενδύει στην Metawave για την ανάπτυξη “έξυπνων” συστημάτων ραντάρ αυτοκινήτων

  • Τα αυτόνομα οχήματα της Hyundai θα είναι εξοπλισμένα με συστήματα ραντάρ επόμενης γενιάς
  • Σύστημα ραντάρ υψηλής απόδοσης, υψηλής ανάλυσης με δυνατότητα 3D απεικόνισης και επικοινωνία οχήματος με όχημα
  • Η εξελιγμένη πλατφόρμα ραντάρ WARLORD της Metawave χρησιμοποιεί μόνο μία αντί για εκατοντάδες κεραίες

Η Hyundai CRADLE, το επιχειρησιακό καινοτόμο εγχείρημα της Hyundai Motor Company, ανακοίνωσε ότι επενδύει στη Metawave Corporation για την κατασκευή “έξυπνων” ραντάρ για αυτόνομα οχήματα. Η Metawave καινοτομεί στον τομέα ανίχνευσης των ραντάρ, αξιοποιώντας προσαρμοσμένα metamaterials (συμβατικά υλικά που χρησιμοποιούν μηχανικές κατασκευές με μοναδικές ηλεκτρομαγνητικές ιδιότητες που δεν βρίσκουμε στη φύση) και τεχνητή νοημοσύνη (AI) για τη δημιουργία έξυπνων ραντάρ.
Η Hyundai παρακολουθεί/αξιολογεί στενά τις νέες τεχνολογίες, όπως το ραντάρ υψηλής απόδοσης Metawave με δυνατότητα 3D απεικόνισης, για μελλοντικές αυτόνομες πλατφόρμες.

“Η τεχνολογία ραντάρ επόμενης γενιάς μπορεί να χρησιμοποιήσει προηγμένους αλγόριθμους για ανίχνευση και ταξινόμηση αντικειμένων”, δήλωσε ο κ. John Suh, Αντιπρόεδρος της Hyundai CRADLE. “Ένα νέο σύστημα ραντάρ που μπορεί να αυξήσει την ανάλυση και την ακρίβεια με έναν κινητήρα AI θα αποτελέσει μια ανατρεπτική τεχνολογία”.

Οι τρεις αισθητήρες είναι σήμερα τα θεμελιώδη στοιχεία του βασικού συστήματος διαχείρισης  για την αυτόνομη οδήγηση αυτοκινήτων: κάμερα, LiDAR και ραντάρ. Η κάμερα είναι αισθητήρας πολύ υψηλής ανάλυσης, αλλά δεν μπορεί να δει αντικείμενα πέραν των 50 μέτρων. Το LiDAR επεκτείνει τη δυνατότητα στα περίπου 150 μέτρα, με δυνατότητες απεικόνισης αρκετά υψηλής ανάλυσης. Τόσο η κάμερα όσο και το LiDAR επηρεάζονται από κακές καιρικές συνθήκες και βρώμικους δρόμους. Το ραντάρ, από τη φύση του, λειτουργεί με χαμηλότερη συχνότητα και “βλέπει” τα αντικείμενα σε μεγάλες αποστάσεις γρηγορότερα και σε όλες τις καιρικές συνθήκες και τις συνθήκες οδήγησης. Το σημερινό ραντάρ δεν μπορεί να καλύψει ευρείες γωνίες σε μεγάλες αποστάσεις και δεν διαθέτει την ανάλυση για να διαφοροποιήσει τα αντικείμενα. Χρειάζεται μεγάλο αριθμό κεραιών και δαπανηρά τσιπ για να τρέξουν τα σύνθετα ψηφιακά σήματα. Αυτός ο τύπος συστήματος απαιτεί χρόνο και ενέργεια, καθιστώντας τον αναποτελεσματικό. Η εξελιγμένη πλατφόρμα ραντάρ της Metawave, η WARLORD, χρησιμοποιεί μόνο μία κεραία και ωθεί την πολυπλοκότητα του αναλογικού χώρου, χρησιμοποιώντας εξαιρετικά γρήγορες και ακριβείς απαντήσεις.

Δημιουργία Αυτόνομων Οχημάτων Hyundai
Τον Ιανουάριο, η Hyundai Motor Company και η Aurora, ηγέτης στην τεχνολογία αυτόνομων οχημάτων, ανακοίνωσαν μια στρατηγική συνεργασία για να διαθέσουν οχήματα αυτόνομης οδήγησης Hyundai στην αγορά μέχρι το 2021. Αυτή η συνεργασία θα ενσωματώσει την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης της Aurora στα οχήματα Hyundai  ξεκινώντας με δοκιμαστικά προγράμματα σε πιλοτικές πόλεις.

Τον Φεβρουάριο, ένας στόλος ηλεκτρικών SUV κυψελών καυσίμου Hyundai NEXO ολοκλήρωσε με επιτυχία ένα ταξίδι αυτόνομης οδήγησης 190 χλμ. από τη Σεούλ προς την Pyeongchang. Τα NEXOs ήταν εξοπλισμένα με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4, όπως ορίζεται από τα διεθνή πρότυπα SAE καθώς και τεχνολογία δικτύου 5G.

Αυτά τα NEXOs ήταν εξοπλισμένα με μια σειρά προηγμένων τεχνολογιών που τους επέτρεψαν να αναγνωρίζουν τα γύρω αυτοκίνητα με μεγαλύτερη ακρίβεια και να κάνουν καλύτερες κρίσεις σε διασταυρώσεις και διακλαδώσεις, να περνούν τις πύλες διοδίων με  ακριβή υπολογισμό του πλάτους και της θέσης τους καθώς και να εντοπίσουν επακριβώς τη θέση του οχήματος στον χάρτη χρησιμοποιώντας εξωτερικούς αισθητήρες τοποθετημένους για περιπτώσεις, κατά τις οποίες διακόπτεται το σήμα GPS, όπως κατά τη διέλευση από μεγάλες υπόγειες σήραγγες.

Τεχνολογία Metawave
Η Metawave κατασκευάζει πλατφόρμες ασύρματης τεχνολογίας νέας γενιάς για την αντιμετώπιση σημαντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι βιομηχανίες ασύρματης ανίχνευσης και επικοινωνιών που λειτουργούν σε συχνότητες mm-wave. Με τη χρήση δομών metamaterial μηχανικής και αλγορίθμων AI, η Metawave κατάφερε να απλοποιήσει την αρχιτεκτονική και να βελτιώσει την απόδοση του συστήματος μειώνοντας παράλληλα το κόστος τόσο για τους παρόχους όσο και για τους καταναλωτές, χρησιμοποιώντας τις τεχνολογίες WARLORD και SABER. Η εταιρεία αρχικά επικεντρώνεται στην κατασκευή των έξυπνων συστημάτων ραντάρ WARLORD για προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού (ADAS) και αυτόνομης οδήγησης.

Παράλληλα, η Metawave κατασκευάζει τις έξυπνες πλατφόρμες κεραιών SABERTM (Έξυπνη κεραία για τη διαμόρφωση ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας) για σταθερότερη ασύρματη και κυψελοειδή υποδομή 5G, μειώνοντας τις παρεμβολές και αυξάνοντας την εμβέλεια κάλυψης. Αντί για τους τεράστιους αριθμούς κεραιών και τη σύνθετη ψηφιακή επεξεργασία που χρησιμοποιείται στα σημερινά 5G, η SABER χρησιμοποιεί μία κεραία ανά θύρα πομποδέκτη, η οποία είναι σε θέση να εστιάσει στο σήμα για να διευρύνει την εμβέλεια και να εξυπηρετήσει τον πολλαπλό αριθμό χρηστών με μικρές παρεμβολές.

 

 

Σχετικά με την Hyundai CRADLE
Η Hyundai CRADLE αποτελεί ένα Κέντρο Ενισχυμένου Ρομποτικού Σχεδιασμού σε εμπειρίες διαβίωσης. Η CRADLE ενδυναμώνει τον πυρήνα της Hyundai Motor Group στην αυτοκινητοβιομηχανία και την επεκτείνει σε νέες και παρακείμενες αγορές, με στόχο την ενίσχυση των μεταφορών εντός και εκτός δρόμου. Η εταιρεία επίσης σχεδιάζει να επεκτείνει το καινοτόμο concept της Hyundai CRADLE παγκοσμίως.

Σχετικά με την Μetawave
Η Metawave Corporation είναι μια εταιρεία ασύρματης τεχνολογίας που επιδιώκει να φέρει επανάσταση στο μέλλον των ασύρματων επικοινωνιών και της ανίχνευσης ραντάρ. Αξιοποιώντας τα προσαρμοσμένα metamaterials και AI, η πρωταρχική εστίαση της Metawave είναι η κατασκευή έξυπνων ραντάρ ακτίνων για αυτόνομη οδήγηση. Αλλαγή του τρόπου με τον οποίο οι αυτοκινητοβιομηχανίες σκέφτονται το ραντάρ, η Metawave κατασκευάζει ραντάρ υψηλών επιδόσεων ικανό για απεικόνιση 4-D cloud point, ανίχνευση αντικειμένων χωρίς ορατότητα και επικοινωνία οχήματος με όχημα, καθιστώντας τα αυτοκίνητα ασφαλέστερα, πιο έξυπνα και πιο συνδεδεμένα. Παράλληλα, η Metawave αναπτύσσει κεραίες έξυπνης δέσμης για σταθερά ασύρματα και 5G κυψελοειδή δίκτυα για την παροχή ταχύτερης υποδομής και άμεσης συνδεσιμότητας για δισεκατομμύρια χρήστες.

Σχετικά με την Hyundai Motor Europe
Το 2017, η Hyundai Motor έφθασε τις 523.258 ταξινομήσεις οχημάτων στην Ευρώπη – μια αύξηση της τάξεως του 3,5% σε σύγκριση με το 2016. Μέχρι τα μέσα του 2018, η Hyundai θα αντικαταστήσει το 90% της γκάμας των μοντέλων με σκοπό να δημιουργήσει τη νεότερη γκάμα αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Το 85% των οχημάτων Hyundai που πωλούνται στην περιοχή έχουν σχεδιαστεί, κατασκευαστεί και δοκιμαστεί, στην Ευρώπη για να καλύπτουν τις ανάγκες των Ευρωπαίων πελατών και διατίθενται από τις παραγωγικές μονάδες της εταιρίας στην Ευρώπη.

Αυτές περιλαμβάνουν δύο εργοστάσια στην Τσεχική Δημοκρατία και την Τουρκία, τα οποία έχουν συνολική ετήσια παραγωγική ικανότητα 600.000 μονάδων. Η Hyundai Motor διαθέτει αυτοκίνητα σε 31 ευρωπαϊκές χώρες μέσω 2.500 σημείων πώλησης.

Η Hyundai προσφέρει, στην Ευρώπη μόνο, το μοναδικό Πενταετές πακέτο Εγγύησης με Απεριόριστα Χιλιόμετρα σε όλα τα νέα αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ευρώπη, παρέχοντας στους πελάτες της εγγύηση πέντε ετών χωρίς όριο χιλιομέτρων, πέντε χρόνια οδικής βοήθειας και πέντε χρόνια τεχνικών ελέγχων των οχημάτων.