WRC 2: Νικηφόρο ντεμπούτο για το Hyundai i20N Rally2 στο Ypres Rally Belgium

  • Η Hyundai Motorsport κατέκτησε την κορυφή και στην κατηγορία WRC 2 του Ypres Rally Belgium με το ολοκαίνουριο Hyundai i20 N Rally2 που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του το περασμένο Σαββατοκύριακο
  • Το Φινλανδικό πλήρωμα των Jari Huttunen και Mikko Lukka πήρε τη δεύτερη νίκη της σεζόν στην κατηγορία WRC 2 σε ένα σκληρό ράλι, στο οποίο όλοι οι συμμετέχοντες αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες
  • Οι ηγέτες του WRC 2 Oliver Solberg και Aaron Johnston δεν μπόρεσαν να κάνουν πραγματικότητα την πιθανότητα ενός αποτελέσματος 1-2 της Hyundai, αφού τεχνικά προβλήματα τους εμπόδισαν να ξεκινήσουν την τελευταία μέρα

2021 FIA World Rally Championship
Round 08, Ypres Rally Belgium
13-15 August 2021
Jari Huttunen / Mikko Lukka
Photographer: Jordi Rierola
Worldwide Copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Η Hyundai Motorsport κατέκτησε μια ιστορική νίκη στην κατηγορία WRC 2 του Ypres Rally Belgium με το ολοκαίνουργιο αγωνιστικό της αυτοκίνητο, Hyundai i20 N Rally2 και οδηγό τον Junior Driver της Customer Racing, Jari Huttunen και συνοδηγό τον Mikko Lukka.

Σε ένα εντυπωσιακό Σαββατοκύριακο, γεμάτο δράση και δυσκολίες για όλους τους συμμετέχοντες του WRC 2, το Φινλανδικό ζευγάρι της Hyundai Motorsport αναδείχθηκε θριαμβευτής σημειώνοντας ένα ορόσημο για την ομάδα και τη δεύτερη νίκη του στην κατηγορία για αυτή τη σεζόν μετά το Rally Italia Sardegna.

Οι Oliver Solberg και Aaron Johnston είχαν το προβάδισμα του WRC 2 την Παρασκευή. Το πλήρωμα συνέχισε να είναι επικεφαλής παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισε κάποια τεχνικά προβλήματα, τα οποία δυστυχώς δεν του επέτρεψαν να αγωνισθεί την Κυριακή.

Το Ypres Rally Belgium επρόκειτο να είναι ένα Σαββατοκύριακο γνώσης με τα πληρώματα να στοχεύουν να κατανοήσουν περισσότερα για το νέο Hyundai i20 N Rally2 στους δύσκολους, στενούς, ασφάλτινους δρόμους του αγώνα. Τα πληρώματα κατέγραψαν τις πρώτες τους νίκες, με τον Huttunen στο SS5 (Reninge-Vleteren 2, 15 χιλιόμετρα) και τον Solberg στο SS7 (Kemmelberg 2, 23,62 χιλιόμετρα).

Με ελπιδοφόρες προσδοκίες καθώς τα πληρώματα ετοιμάζονταν να κατευθυνθούν προς την πίστα Spa-Francorchamps νωρίς το πρωί της Κυριακής, μόνο τρεις από τους πέντε υποψήφιους του WRC 2 επρόκειτο να ξεκινήσουν την τελευταία ημέρα. Δυστυχώς, για τους Solberg και Johnston, το αυτοκίνητό τους δεν μπόρεσε να φύγει από το parc fermé λόγω τεχνικού προβλήματος και αναγκάστηκαν να αποσυρθούν. Ο Huttunen ανέλαβε τα ηνία στην κορυφή του WRC 2 και προχώρησε στα τέσσερα τελευταία στάδια, τελειώνοντας ένα δύσκολο αλλά επιτυχημένο ράλι με νίκη στην Power Stage.

Σημειώσεις πληρώματος: Jari Huttunen / Mikko Lukka (#21 Hyundai i20 N Rally2)

  • Οι Φινλανδοί πήραν την πρώτη νίκη τους στην κατηγορία WRC 2 με το νέου Hyundai i20 N Rally2
  • Δεύτερη νίκη στην κατηγορία WRC 2 για το πλήρωμα το 2021 μετά το Rally Italia Sardegna

“Είμαι χαρούμενος που φτάσαμε με ασφάλεια στον τερματισμό του Ypres Rally Belgium και πήραμε την πρώτη νίκη μας με το Hyundai i20 N Rally2. Λένε, «για να τερματίσεις πρώτος, πρέπει πρώτα να ολοκληρώσεις τον αγώνα» και αυτό ήταν το στοίχημα αυτό το Σαββατοκύριακο”, δήλωσε ο Jari Huttunen. “Είμαι στεναχωρημένος για τον Oliver και τον Aaron που δεν μπόρεσαν να ξεκινήσουν την Κυριακή. Δεν ήταν το τέλειο Σαββατοκύριακο για εμάς, αλλά ευτυχώς, τα καταφέραμε. Αυτό είναι ένα σημαντικό αποτέλεσμα για όλους στη Hyundai Motorsport Customer Racing μετά από μια τεράστια προετοιμασία για το ντεμπούτο του αυτοκινήτου. Το σημείο εκκίνησης του νέου αυτοκινήτου σε σύγκριση με το προηγούμενο είναι υψηλό και γνωρίζουμε που ακριβώς πρέπει να κάνουμε κάποιες βελτιώσεις».

Σημειώσεις πληρώματος: Oliver Solberg / Aaron Johnston (#24 Hyundai i20 N Rally2)

  • Το πλήρωμα προηγήθηκε στο WRC 2 παρά τα τεχνικά προβλήματα του Σαββάτου

“Είναι απογοητευτικό που δεν κερδίσαμε τη νίκη στο WRC 2, ειδικά μετά από τόσο μεγάλο προβάδισμα και τις πολύ σκληρές μάχες που δώσαμε. Το αυτοκίνητο δεν βγήκε από το parc fermé την Κυριακή λόγω τεχνικού προβλήματος. Ευτυχώς, ο Jari ήταν στη δεύτερη θέση πίσω μας και μπόρεσε να φέρει τη νίκη στην ομάδα. Όλοι στη Hyundai Motorsport Customer Racing έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά και αξίζαμε τη νίκη”.

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Jari και τον Oliver για τις προσπάθειές τους στο ντεμπούτο του νέου μας Hyundai i20 N Rally2. Ο στόχος για αυτό το ράλι ήταν να μάθουμε και να αποκτήσουμε εμπειρία. Ουσιαστικά είπαμε στα πληρώματα να μην πιέσουν πολύ” δήλωσε ο Team Principal της Hyundai Motorsport Andrea Adamo. «Ακόμα κι έτσι, βρέθηκαν χθες στις 1-2 θέσεις με μεγάλη διαφορά, οπότε δεν υπήρχε ανάγκη να πιέσουμε το αυτοκίνητο για μέγιστη απόδοση. Για να κερδίσουμε το WRC 2, έχουμε μια καλή βάση, αλλά το αυτοκίνητο δεν έχει ανοίξει πλήρως τα φτερά του. Φτάσαμε στη νίκη, έχουμε όμως κάποια περιθώρια βελτίωσης “.

Συνολική Κατάταξη WRC2  –  Ypres Rally Belgium

1 J. Huttunen M. Lukka Hyundai i20 N Rally2 2:51:32.9
2 N. Gryazin K. Aleksandrov Volkswagen Polo GTI + 43:59.3

2021 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι FIA WRC2 _ Κατάταξη Κατασκευαστών

Μετά τον 8ο γύρο

1 Movisport 168
2 M-Sport Ford World Rally Team 131
3 Toksport WRT 125
4 Hyundai Motorsport N 37

2021 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι FIA WRC2 _ Κατάταξη Οδηγών

Μετά τον 8ο γύρο

1 A. Mikkelsen 98
2 M. Østberg 87
3 M. Bulacia 82
4 J. Huttunen 60
5 E. Lappi 59
6 N. Gryazin 51
7 A. Fourmaux 48
8 T. Suninen 41
9 E. Brazzoli 31
10 M. Prokop 28

Όλα τα αποτελέσματα εξακολουθούν να υπόκεινται σε επίσημη επιβεβαίωση της FIA.

2021 FIA World Rally Championship Round 08,
Ypres Rally Belgium 2021, 13-15 August 2021
Jari Huttunen, Mikko Lukka, WRC, Action during Day 2 of Ypres Rally Belgium 2021
Photographer: Romain Thuillier
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH