Το ολοκαίνουργιο Hyundai KONA. Με Αυξημένη Αυτονομία και Προηγμένα Χαρακτηριστικά.

  • Το ολοκαίνουριο KONA, με κορυφαίο το KONA Electric, αποτελεί μία από τις πιο ολοκληρωμένες προτάσεις στην κατηγορία των B-SUV
  • Με μπαταρία 65,4 kWh προσφέρει 490 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικής αυτονομίας, βάσει των ευρωπαϊκών προδιαγραφών WLTP
  • Οι ενημερώσεις λογισμικού Over-the-Air (OTA) επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες να εξοικονομούν κόστος και να συντηρούν τα αυτοκίνητά τους με τον πιο άνετο τρόπο
  • Το KONA Electric διαθέτει frunk (μπροστινό πορτ μπαγκάζ), ενεργά πτερύγια αέρα, παροχή ρεύματος εξωτερικού φορτίου (V2L), head-up display, λειτουργία οδήγησης i-PEDAL, έξυπνο σύστημα ανάκτησης ενέργειας, ηλεκτρονικό-ενεργό σχεδιασμό ήχου (e-ASD) και πρόσθετα προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας

Η Hyundai Motor Company πραγματοποίησε σήμερα την Παγκόσμια Διαδικτυακή Πρεμιέρα του ολοκαίνουργιου KONA, του αναβαθμισμένου multiplayer στην κατηγορία των B-SUV, με κορυφαία μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση (EV) που προσφέρει προηγμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας και ανέσης και κορυφαία αυτονομία.

Η δεύτερη γενιά του KONA προσφέρει ένα από τα πιο ολοκληρωμένα σύνολα στην κατηγορία B-SUV, συμπεριλαμβανομένης της μεγάλης γκάμας συστημάτων μετάδοσης κίνησης. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από τις εκδόσεις EV (βασική ή μεγάλης αυτονομίας), τις πλήρως υβριδικές (HEV), αυτές με κινητήρα εσωτερικής καύσης (ICE) καθώς και τις σπορ εκδόσεις N Line.

Σε μια αντισυμβατική κίνηση, η Hyundai Motor εξέλιξε το νέο KONA αρχικά ως ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας τον Μάρτιο του 2022 για επιταχυνόμενη στρατηγική εξηλεκτρισμού που προβλέπει 11 νέα Hyundai EV στην αγορά έως το 2030.

Με την στιβαρή, δυναμική σχεδίαση και τις αναβαθμισμένες διαστάσεις του, το ολοκαίνουριο KONA διατηρεί τον εμβληματικό του χαρακτήρα, υποστηρίζοντας το lifestyle όλων των ηλικιών, ενώ προσφέρει νέες τεχνολογίες και χαρακτηριστικά ευκολίας που παρέχουν μια ασφαλή, συνδεδεμένη και άνετη εμπειρία. Μεταξύ των αναβαθμίσεων είναι η διπλή οθόνη 12,3 ιντσών, ένα Digital Key 2 Touch, πλήρεις ενημερώσεις Over-the-Air (OTA) και το Connected Car Navigation Cockpit (ccNC).

Το νέο KONA Electric προσφέρει κορυφαία αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία (AER) στην κατηγορία των B-SUV (εκτιμώμενη κατά WLTP στα 490 χλμ.). Επίσης, διαθέτει ειδικά σχεδιαστικά EV χαρακτηριστικά, όπως το μπροστινό πορτμπαγκάζ (frunk), ενεργά πτερύγια αέρα, εσωτερικές και εξωτερικές παροχές ρεύματος (Vehicle-to-Load ή V2L), Head-up Display (HUD), λειτουργία οδήγησης i-PEDAL, έξυπνο σύστημα ανάκτησης ενέργειας, ηλεκτρονικό ενεργό σχεδιασμό ήχου (e-ASD) και Eco Package.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά KONA, το νέο μοντέλο έχει μοναδικές αναλογίες με αυξημένες διαστάσεις. Με βάση την έκδοση EV, το μήκος του αμαξώματος πλέον φτάνει τα 4.355 χιλιοστά, 175 χλστ. μεγαλύτερο από την προηγούμενη γενιά του 2017, με μεταξόνιο στα 2.660 χλστ., το οποίο είναι αυξημένο κατά 60 χλστ. Το πλάτος του είναι στα 1.825 χλστ., το οποίο είναι 25 χλστ. μεγαλύτερο και το ύψος κατά 20 χλστ. ψηλότερο φτάνοντας συνολικά τα 1.575 χλστ..

Διαστάσεις

All-new KONA Electric
Μήκος4.355 χλστ. (N Line: 4.385 χλστ.)
Πλάτος1.825 χλστ.
Ύψος1.575 mm (ελαστικά 17/19 ιντσών)
Μεταξόνιο2.660 χλστ.
Χώρος κεφαλιώνΜπροστά1.015 χλστ.
Πίσω972 χιλ.
Χώρος για τα πόδιαΜπροστά1.059 χλστ.
Πίσω925 χιλ.
Χώρος για τους ώμουςΜπροστά1.435 χλστ.
Πίσω1.402 χλστ.

*Οι προδιαγραφές και τα χαρακτηριστικά του οχήματος ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα/περιοχή και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς προειδοποίηση.

Τα αποδοτικά συστήματα μετάδοσης 2WD διασφαλίζουν υψηλές αυτονομίες που φτάνουν έως τα 490 χιλιόμετρα στην έκδοση Long Range με την μπαταρία 65,4 kWh με ηλεκτροκινητήρα 160 kW.

Η βασική έκδοση Standard Range έχει μπαταρία 48,4 kWh με ηλεκτρικό μοτέρ 114,6 kW.

Το ολοκαίνουριο KONA διαθέτει το προηγμένο πακέτο υποβοήθησης του οδηγού SmartSense (ADAS) και τα συστήματα ασφαλείας SmartSense της Hyundai, συμπεριλαμβανομένης της αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 2, της υποβοήθησης αποφυγής εμπρόσθιας σύγκρουσης (FCA), της οθόνης προβολής τυφλού σημείου (BVM), της απομακρυσμένης έξυπνης υποβοήθησης στάθμευσης (RSPA) και της παρακολούθησης κατάστασης οδηγού (DSM). 

Εξωτερική σχεδίαση με δυναμικό στιλ

Για το ολοκαίνουριο KONA, η Hyundai Motor απομακρύνθηκε από τη συμβατική διαδικασία εξέλιξης που έχει ως προτεραιότητα τις εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης (ICE) και ξεκίνησε από το ηλεκτροκίνητο (EV) KONA. Κάτι που έχει ως αποτέλεσμα ένα φουτουριστικό αμάξωμα που τονίζει το καθαρό σχήμα ενός SUV με πιο στιβαρή και δυναμική εμφάνιση. Με συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,27, το νέο KONA υπερέχει στην αεροδυναμική απόδοση και προσδίδει περισσότερο στιλ με το παραμετρικό μοτίβο των φωτιστικών σωμάτων και την πίσω λωρίδα Pixelated Seamless Horizon Lamp.  ι εκδόσεις N Line διαθέτουν μαύρους καθρέπτες, πίσω αεροτομή και προαιρετικά μαύρη οροφή, πιο επιθετικούς σχεδιαστικά προφυλακτήρες, διπλές εξατμίσεις και τονισμένα σπόιλερ.

Ένα πιο ευρύχωρο και ευέλικτο εσωτερικό για σύγχρονο lifestyle

Χάρη στις αναβαθμισμένες διαστάσεις του μοντέλου και τη καινοτόμο αρχιτεκτονική που προέρχεται από το ΚΟΝΑ EV, η Hyundai Motor κατάφερε να σχεδιάσει έναν μεγαλύτερο «χώρο διαβίωσης». Το οδηγοκεντρικό ταμπλό τονίζεται από ένα αιωρούμενο οριζόντιο C-Pad με ενσωματωμένες τις διπλές οθόνες 12,3 ιντσών που τονίζουν τον high-tech χαρακτήρα του νέου KONA. Ως μέρος της νέας διάταξης του νέου ηλεκτροκίνητου KONA, ο επιλογέας ταχυτήτων shift-by-wire έχει μεταφερθεί από την κεντρική κονσόλα στην κολόνα του τιμονιού, γεγονός που επιτρέπει περισσότερο χώρο αποθήκευσης στην κονσόλα. Ο φωτισμός καμπίνας υποστηρίζεται επίσης από ενημερώσεις OTA για συντήρηση και νέες δυνατότητες. Τα μπροστινά καθίσματα παρέχουν βελτιωμένη άνεση στην κατανομή της πίεσης του σώματος βοηθώντας στην ανακούφιση της κόπωσης μετά την οδήγηση. Το Curveless Bench Seat στη πίσω σειρά καθισμάτων μεγιστοποιεί την πρακτικότητα και διαθέτει μοχλό δύο σταδίων για εύκολη ανάκληση.

Ο χώρος αποσκευών προσφέρει έως και 466 λίτρα (με βάση το πρότυπο VDA) με βελτιωμένη ευκολία φόρτωσης. Η φόρτωση, από αποσκευές έως σακούλες με ψώνια, γίνεται ευκολότερη από ποτέ χάρη στη βολική προσαρμόσιμη έξυπνη ηλεκτροκίνητη πόρτα του χώρου αποσκευών.

Ποικιλία χαρακτηριστικών ειδικά για μία εξηλεκτρισμένη εμπειρία

Το KONA Electric προσφέρει ακόμα περισσότερες δυνατότητες για βελτιωμένη εμπειρία πελάτη. Το HUD εμφανίζει απαραίτητες πληροφορίες σε μια περιοχή προβολής 12 ιντσών στο παρμπρίζ. Το e-ASD δημιουργεί έναν εικονικό ήχο που κάνει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ακόμη πιο ελκυστικά για τον οδηγό. Ένας βέλτιστος ήχος προστίθεται στην καμπίνα, λαμβάνοντας υπόψη μεταβλητές, όπως η ταχύτητα οδήγησης, η ροπή, η κατάσταση του κινητήρα και η επιτάχυνση. Οι οδηγοί μπορούν να ελέγξουν και να προσαρμόσουν την ένταση του ήχου.

Ταυτόχρονα, η λειτουργία Vehicle-to-Load (V2L) μπορεί να τροφοδοτήσει οποιαδήποτε συσκευή ή να φορτίσει ηλεκτρικό εξοπλισμό, με εσωτερικές και εξωτερικές πρίζες. Στο εσωτερικό, οι συσκευές μπορούν να συνδεθούν σε μια τυπική πρίζα στην πίσω κεντρική κονσόλα. Εξωτερικά, οι συσκευές και οι οικιακές συσκευές μπορούν να συνδεθούν χρησιμοποιώντας έναν προσαρμογέα V2L.

Το νέο i-PEDAL μέσω της λειτουργίας του επιτρέπει στους οδηγούς να επιταχύνουν ή να επιβραδύνουν χρησιμοποιώντας μόνο το πεντάλ του γκαζιού. Το έξυπνο σύστημα ανάκτησης ενέργειας προσαρμόζει αυτόματα την ένταση πέδησης.

Συνδεσιμότητα με ενημερώσεις Over-the-Air και ένα σύνολο από προηγμένες τεχνολογίες

Το ολοκαίνουργο KONA ανεβάζει τη συνδεσιμότητα σε επόμενο επίπεδο με συνεχείς ενημερώσεις λογισμικού Over-the-Air (OTA), επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων να εξοικονομήσουν κόστος και να συντηρήσουν τα αυτοκίνητά τους με το πιο πρόσφατο λογισμικό.

Το ολοκαίνουριο KONA μπορεί να κλειδωθεί, να ξεκλειδωθεί και να εκκινήσει μέσω του Digital Key 2 Touch, χρησιμοποιώντας επικοινωνία κοντινού πεδίου (NFC) σε έξυπνα τηλέφωνα ή έξυπνα ρολόγια, γεγονός που εξασφαλίζει υψηλό επίπεδο ασφάλειας. Το σύστημα ήχου Bose Premium και το subwoofer οκτώ ηχείων έχει ρυθμιστεί από τους μηχανικούς της Bose για να προσφέρει μια πλούσια και καθηλωτική εμπειρία ψυχαγωγίας. Τόσο ο οδηγός όσο και οι επιβάτες έχουν πρόσβαση σε δύο θύρες USB-C, καθώς και σε ακόμη δύο φορτιστές USB-C στο πίσω μέρος του οχήματος.

Συστήματα υποβοήθησης ADAS

Το KONA δεύτερης γενιάς είναι εξοπλισμένο με το προηγμένο σύνολο συστημάτων υποβοήθησης Hyundai SmartSense ADAS – που δεν είναι διαθέσιμα στα περισσότερα B-SUV της κατηγορίας- εξασφαλίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας και άνεσης.

Το Driver Status Monitor (DSM) χρησιμοποιεί την εσωτερική κάμερα για να αναλύσει το πρόσωπο του οδηγού και, σε περίπτωση υπνηλίας ή απροσεξίας, να τον ειδοποιήσει ή να παρέμβει, εάν είναι απαραίτητο. Το Έξυπνο Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης (RSPA) βοηθά από απόσταση τους οδηγούς να εισέρχονται και να εξέρχονται από τις θέσεις στάθμευσης. Με το πάτημα του κουμπιού smart key το αυτοκίνητο μετακινείται προς τα εμπρός ή προς τα πίσω.

Όταν ο οδηγός αποφασίσει να κάνει μια αλλαγή λωρίδας, το Blind-spot View Monitor (BVM) μπορεί να τον προειδοποιήσει για πιθανό κίνδυνο σύγκρουσης με άλλα οχήματα στην τυφλή γωνία.

Το KONA Electric προσφέρει πρόσθετα χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως το σύστημα υποβοήθησης αποφυγής εμπρόσθιας σύγκρουσης 2.0 (FCA 2.0), υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας (LKA), υποβοήθηση αποφυγής σύγκρουσης τυφλού σημείου (BCA), έξυπνη υποβοήθηση ορίου ταχύτητας (ISLA), προειδοποίηση προσοχής οδηγού (DAW) και υποβοήθηση μεγάλης σκάλας φώτων (HBA) κ.α.

Σε μια εποχή που όλο και περισσότεροι οδηγοί επιλέγουν ένα ηλεκτροκίνητο (EV) όχημα, τα πληθωρικά χαρακτηριστικά του KONA Electric έρχονται να καλύψουν όλες τις απαιτήσεις κινητικότητας και παράλληλα διαφορετικά προφίλ lifestyle.

To ολοκαίνουριο ΚΟΝΑ αναμένεται στην Ελλάδα τον Ιούνιο 2023 και αντίστοιχα το ηλεκτροκίνητο (EV) ΚΟΝΑ τον Οκτώβριο 2023.

All-new KONA Electric – Τεχνικά χαρακτηριστικά

Διαστάσεις
Μεταξόνιο2.660 χλστ.
Μήκος4.355 χλστ.
Πλάτος1.825 χλστ.
Ύψος1.575 χλστ. (με ζάντες 17 ιντσών)
Χώρος κεφαλιών1.015 χλστ. (μπροστά), 972 χλστ. (πίσω)
Χώρος για τα πόδια1.059 χλστ. (μπροστά), 925 χλστ. (πίσω)
Χώρος ώμων1.435 χλστ. (εμπρός), 1.402 χλστ. (πίσω)
Χώρος αποσκευώνΈως 466 λίτρα (σύμφωνα με το  πρότυπο VDA), έως 723 λίτρα (με βάση το πρότυπο SAE)
Μπροστινός χώρος αποσκευών27 λίτρα
Επιδόσεις
Μέγιστη αυτονομία (WLTP)Πάνω από 490 km (έκδοση long range)[1]
Long Range Μπαταρία 65,4 kWh2WDΙσχύς160 kW
Ροπή255 Νμ
Τυπική σειρά Μπαταρία 48,4 kWh2WDΙσχύς114,6 kW
Ροπή255 Νμ
Χαρακτηριστικά
Υποστηριζόμενες υποδομές φόρτισης400 Β
Ταχυφόρτιση10% έως 80% σε 41 λεπτά
V-2-LΜέγιστη ισχύς εξόδου3,13 kVA (Ευρώπη), 1,63 kVA (NA), 3 kVA (Κορέα)
Θέσεις υποδοχώνΣτο εσωτερικό: πίσω κεντρική κονσόλα[2] Εξωτερικά: θύρα φόρτισης οχήματος
Χαρακτηριστικά ασφάλειας και άνεσηςSmartSense Advanced Driver Assistance System (ADAS) Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) Blind-spot View Monitor (BVM) Remote Smart Parking Assist (RSPA) Driver Status Monitor (DSM) Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA) Intelligent Speed Limit Assist (ISLA) Driver Attention Warning (DAW) High Beam Assist (HBA) Lane Keeping Assist (LKA) Lane Following Assist (LFA) Parking Collision-Avoidance Assist (PCA) Highway Driving Assist (HDA) Navigation-based Smart Cruise Control (NSCC) Surround View Monitor (SVM) Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA) Connected Car Navigation Cockpit (ccNC) Digital Key 2 Touch i-PEDAL Smart Regenerative System
Διαθέσιμα Χρώματα
Εξωτερικά: Abyss Black Pearl, Atlas White, Serenity White Pearl, Shimmering Silver Metallic, Cyber Grey Metallic, Ecotronic Grey Pearl, Ecotronic Grey Matte, Engine Red, Ultimate Red Metallic, Soultronic Orange Pearl, Jupiter Orange Metallic, Neoteric Yellow, Mirage Green, Amazon Grey Metallic, Cypress Green Pearl, Meta Blue Pearl, Denim Blue Pearl, Denim Blue Matte and Sailing Blue Pearl (τα τρία τελευταία έχουν προγραμματιστεί για το Νοέμβριο του 2023)   Εσωτερικά: Black Mono, Grey Two-tone, Black and Sage Green, Black and Beige, Black and Red point (N Line variant only), Dark Grey Mono (Eco pack only)

* Τα στοιχεία για την κατανάλωση ενέργειας δεν έχουν οριστικοποιηθεί. Οι προδιαγραφές και τα χαρακτηριστικά του οχήματος ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα/περιοχή και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς προειδοποίηση.

 

G A L L E R Y