Το mini EV “45” της Hyundai Motor βάζει συναίσθημα στην κίνηση

  • Η Hyundai Motor αποκαλύπτει λεπτομέρειες του mini EV που διαθέτει την τεχνολογία Emotion Adaptive Vehicle Control (EAVC)
  • Η τεχνολογία EAVC βασίζεται σε AI και βελτιστοποιεί το περιβάλλον του οχήματος με βάση τη διάθεση του οδηγού
  • Το mini EV υποστηρίζει τη θεραπεία νεαρών ασθενών στο Νοσοκομείο Sant Joan Deu Barcelona μέσω του project «Little Big e-Motion»

Η Hyundai Motor Company αποκάλυψε λεπτομέρειες για το μοναδικό της mini EV που βασίζεται στο concept car “45” με μια ταινία μικρού μήκους διαθέσιμη στο YouTube. Το 6λεπτο βίντεο αναδεικνύει τον τρόπο που το minicar χρησιμοποιεί την τεχνολογία Emotion Adaptive Vehicle Control (EAVC) για να υποστηρίξει νεαρούς ασθενείς στο SJD Barcelona Children’s Hospital στην Ισπανία ως μέρος του project «Little Big e-Motion».

Η EAVC είναι μια τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που βελτιστοποιεί το περιβάλλον του οχήματος βασιζόμενη σε πληροφορίες εντός και εκτός του οχήματος. Το Hyundai Motor Group ηγείται της ανάπτυξης αυτής της τεχνολογίας επόμενης γενιάς, στο πλαίσιο  ακαδημαϊκής ερευνητικής συνεργασίας με το Massachusetts Institute of Technology (MIT) Media Lab.

Η τεχνολογία EAVC παρακολουθεί τις εκφράσεις του προσώπου, τον καρδιακό παλμό και τον αναπνευστικό ρυθμό και συνδυάζει αυτές τις μετρήσεις με πληροφορίες του οχήματος, συμπεριλαμβανομένης της ταχύτητας, της επιτάχυνσης, του θορύβου και των κραδασμών. Στη συνέχεια, η τεχνολογία επεξεργάζεται τα δεδομένα για τη βελτιστοποίηση του περιβάλλοντος του οχήματος και ελέγχει ενεργά τα συστήματά του όπως φωτισμός, clima, μουσική και ψεκασμό αρώματος.

Η EVAC είναι η καρδιά του project «Little Big e-Motion» της Hyundai. Εξοπλισμένο με αυτήν την τεχνολογία, το mini EV και σχεδιασμένο από την ίδια ομάδα που επέβλεψε το concept “45” – θα χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη θεραπείας νεαρών ασθενών στα νοσοκομεία.

Η Hyundai δώρισε αυτό το μοναδικό EV στο νοσοκομείο SJD της Βαρκελώνης, όπου θα χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη μετακίνησης νεαρών ασθενών από το νοσοκομειακό κρεβάτι στο δωμάτιο θεραπείας, το οποίο θεωρείται ένα από τα πιο αγχωτικά ταξίδια για τα παιδιά.

Θέλουμε η τεχνολογία μας να συμβάλει στη βελτίωση της ζωής των πελατών μας σε διάφορους χώρους κινητικότητας εκτός από τους δρόμους

…δήλωσε ο κ. Jinmo Lee, Senior Research Engineer της Hyundai Motor που ηγήθηκε του project. «Ελπίζουμε ότι η τεχνολογία EAVC στο minicar θα προσφέρει μια διασκεδαστική, ασφαλή εμπειρία κινητικότητας για τους νεαρούς ασθενείς και θα συμβάλει στη βελτίωση της υγείας τους».

Το βίντεο που δημιούργησε η Hyundai Motor ακολουθεί μια ημέρα θεραπείας μίας νεαρής ασθενούς στο νοσοκομείο SJD. Ανησυχεί αρχικά για τη θεραπεία, αλλά ο νέος της φίλος, το mini EV, σύντομα αποκαλύπτει τη μαγεία του δίνοντάς της θάρρος και κάνοντάς τη να νιώσει πιο έτοιμη για τη θεραπεία της.

Το mini EV αλληλεπιδρά με το νεαρό «οδηγό» του μέσω πέντε βασικών τεχνολογιών: Facial Emotion Recognition System, Breathing Exercise Belt, Heart Rate Monitoring Sensor, Emotion Adaptive Lighting και Emotion Adaptive Scent Dispenser.

Το Facial Emotion Recognition System χρησιμοποιεί μια κάμερα μπροστά από το κάθισμα για να αναγνωρίσει τα συναισθήματα του παιδιού σε πραγματικό χρόνο. Η Breathing Exercise Belt τυλίγεται γύρω από το σώμα και ασκεί ήπια πίεση, βοηθώντας στην αντιμετώπιση του άγχους και επιτρέποντας πιο σταθερή αναπνοή, ενώ ο αισθητήρας παρακολούθησης καρδιακού παλμού, μετρά τον καρδιακό παλμό και τον ρυθμό αναπνοής.

Το Emotion Adaptive Lighting εμφανίζει πράσινο, κίτρινο ή κόκκινο χρώμα για να δείξει τη συναισθηματική κατάσταση του παιδιού σε χρώματα. Το Emotion Adaptive Scent Dispenser ψεκάζει άρωμα σύμφωνα με τον ρυθμό αναπνοής για να βοηθήσει να εμφανιστεί ένα χαμόγελο στα πρόσωπα των νεαρών ασθενών. Το όχημα φυσά επίσης φυσαλίδες για να γιορτάσει την πρόοδο του παιδιού στη θεραπεία.

Εκτός από την παροχή συναισθηματικής υποστήριξης στους νεαρούς ασθενείς, η EAVC βοηθά επίσης το έργο του ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο ενημερώνοντάς τους για τη συναισθηματική κατάσταση των παιδιών χωρίς προσωπική αλληλεπίδραση, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στην εποχή του COVID- 19 που διανύουμε.

«Όλοι στο νοσοκομείο είναι πολύ ενθουσιασμένοι που διαθέτουν μια τέτοια τεχνολογία για τα παιδιά»

δήλωσε η κα Joan Sanchez de Toledo, Head of Pediatric Cardiology Department στο νοσοκομείο SJD.

«Αυτό θα αλλάξει δραματικά τον τρόπο με τον οποίο οι νεαροί ασθενείς θα αντιμετωπίσουν τη θεραπεία τους.»

Η Hyundai Motor σχεδιάζει να συνεχίσει την υποστήριξη θεραπείας νεαρών ασθενών στο νοσοκομείο SJD μέσω του project «Little Big e-Motion», ενώ παράλληλα βελτιώνει την τεχνολογία EAVC μέσω αυτής της εφαρμογής. Η εταιρεία ελπίζει να επεκτείνει τη χρήση αυτής της τεχνολογίας επόμενης γενιάς σε συσκευές κινητικότητας στο μέλλον για να βελτιώσει την ασφάλεια και την ευημερία των οδηγών.

Παρακολουθήσετε το σχετικό βίντεο:

 

* Σημείωση: Το βίντεο γυρίστηκε σε ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον σύμφωνα με τις απαραίτητες οδηγίες ασφαλείας.