Το Hyundai TUCSON στην κορυφή των SUVs στην Ευρώπη

  • Το Hyundai TUCSON αποτελεί το μοντέλο με τις υψηλότερες πωλήσεις στην κατηγορία των compact SUV στην Ευρώπη
  • Τιμήθηκε με τον τίτλο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022» και στην Ελλάδα

Το δημοφιλέστερο compact SUV Ευρώπη

Η τέταρτη γενιά του Hyundai TUCSON είναι πλέον ηγέτης στην κατηγορία των compact SUV στην Ευρώπη. Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η JATO Dynamics από 27 ευρωπαϊκές χώρες, το TUCSON στο 1ο τρίμηνο του 2022 σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων και αποτελεί αυτή τη στιγμή το compact SUV με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη, έχοντας διαθέσει 15.806 οχήματα.

Το 2021, το best seller της Hyundai Motor ήταν, για άλλη μια φορά, το TUCSON διαθέτοντας 152.257 οχήματα. Μετά το πρώτο του λανσάρισμα το 2004, έχουν διατεθεί συνολικά 1,4 εκατομμύρια οχήματα TUCSON στην ευρωπαϊκή αγορά.

Εξετάζοντας τις παγκόσμιες πωλήσεις, ο αριθμός αυτός ανεβαίνει στα επτά (7) εκατομμύρια οχήματα, γεγονός που καθιστά το TUCSON, παγκόσμιο best-seller SUV της εταιρείας.

«Πετυχαίνοντας ρεκόρ πωλήσεων το 2021, το TUCSON έχει προχωρήσει τώρα ένα βήμα παραπέρα φτάνοντας στην κορυφή της κατηγορίας των compact SUV όσον αφορά στις νέες ταξινομήσεις στην Ευρώπη τους πρώτους τρεις μήνες του 2022», δήλωσε ο κ. Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing & Product της Hyundai Motor Europe. «Με την τολμηρή σχεδίαση, την καινοτόμο τεχνολογία και τα προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας του TUCSON, είμαστε βέβαιοι ότι το best seller μας θα συνεχίσει να είναι σταθερά αγαπημένο όχημα των πελατών στην Ευρώπη».

Η μεγαλύτερη υβριδική / εξηλεκτρισμένη γκάμα στην αγορά

Το TUCSON προσφέρει την ευρύτερη γκάμα εξηλεκτρισμένων κινητήρων στην κατηγορία του με :

  • 48V Hybrid Turbo βενζίνης 1,6lt 150ps και 180ps, σε εξηλεκτρισμένα κιβώτια iMT και αυτόματο 7-DCT με πλήκτρα
  • 48V Hybrid Diesel 1,6lt 136ps ομοίως με iMT και αυτόματο 7-DCT με πλήκτρα
  • Full Hybrid Turbo 1,6lt 230ps αυτόματο
  • Plug-in Hybrid Turbo 1,6lt 265ps αυτόματο

To TUCSON είναι ένα από τα έξι μοντέλα της Hyundai που παράγονται στα ευρωπαϊκά εργοστάσια της εταιρείας. Το 2021, τα οχήματα που παράχθηκαν στην Ευρώπη αποτέλεσαν το 72% των συνολικών πωλήσεων της Hyundai στην Ευρώπη.

Το Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) στο Nošovice της Τσεχίας είναι ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής στην Ευρώπη, αποτελεί το πρώτο εργοστάσιο της εταιρείας που τροφοδοτείται 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και διαθέτει παραγωγική δυνατότητα 350.000 οχημάτων ετησίως. Εκτός από το TUCSON, η HMMC παράγει επίσης τα i30, i30 N και KONA Electric για την ευρωπαϊκή αγορά. Επιπλέον, η HMMC κατασκευάζει σχεδόν κάθε διαθέσιμο τύπο κινητήρων. Με αυτόν τον τρόπο, η Hyundai αυξάνει τη δέσμευσή της και υπογραμμίζει τη σημασία της Ευρώπης στη συνολική επιχειρηματική της στρατηγική.

Πολλαπλές Ευρωπαϊκές διακρίσεις για το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022» για την Ελλάδα

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο το 2021, το TUCSON συγκέντρωσε 18 διακρίσεις σε όλη την Ευρώπη.

Tα περισσότερα βραβεία επαίνεσαν το μοντέλο ως ένα ισχυρό compact SUV και ένα αυτοκίνητο που ανταποκρίνεται στις καθημερινές οικογενειακές ανάγκες, αρκετές βεβαίως από αυτές τις διακρίσεις αφορούσαν στον ιδιαίτερα τιμητικό τίτλο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς».

To TUCSON ανακηρύχθηκε «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022» στην Ελλάδα, καθώς και από το περιοδικό Carbuyer και DieselCar & EcoCar στο Ηνωμένο Βασίλειο έχοντας εισάγει τόσο στη Hyundai όσο και στην κατηγορία του σχεδιαστικές και τεχνολογικές καινοτομίες, συνδεσιμότητας, άνεσης και ασφάλειας.

Η προϊοντική υπεροχή του Hyundai TUCSON επιβεβαιώνεται καθημερινά από τους πελάτες της Hyundai αφού αποτελεί την κορυφαία επιλογή τους.