Το Hyundai i20 N πρωταθλητής στην Speed Week του Top Gear

  • Το Hyundai i20 N θριάμβευσε έναντι κορυφαίων σπορ αυτοκινήτων του κόσμου, κερδίζοντας τον τίτλο του πρωταθλητή στο Top Gear’s Speed Week
  • Τα 26 ταχύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο συμμετείχαν στην Speed Week 2021
  • Η εξαιρετική οδική συμπεριφορά και η άνεση στην καθημερινή χρήση του i20 N ξεχώρισαν για την ομάδα του Top Gear

Το Hyundai i20 N ανακηρύχθηκε πρωταθλητής στην Εβδομάδα Ταχύτητας του Top Gear του 2021 (2021 Top Gear’s Speed Week) καταγράφοντας τις καλύτερες επιδόσεις από μια ομάδα 26 μοντέλων υψηλών επιδόσεων. Η Speed Week πραγματοποιήθηκε για αρκετές ημέρες στην πίστα δοκιμών του Top Gear στο Dunsfold, όπου το hot hatch ξεπέρασε τους ανταγωνιστές του σε μια σειρά εξαντλητικών δοκιμών.

Οι συμμετέχοντες στην Speed Week 2021 ήταν σπορ μοντέλα εταιριών απολύτως  προσανατολισμένων στις επιδόσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο διαγωνισμός αφορούσε σε ελαφριά διθέσια σπορ αυτοκίνητα, υβριδικά μοντέλα 1000 hp και πλήρως ηλεκτρικά σπορ κουπέ οχήματα.

Μετά τις προκαταρκτικές αξιολογήσεις, τα πέντε μοντέλα που κρίθηκαν ως τα πιο fun to drive  αγωνίστηκαν στους δρόμους του Εθνικού Πάρκου Exmoor στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τελικά, οι κριτές, συμπεριλαμβανομένης της συντακτικής ομάδας του Top Gear, του Βρετανού δημοσιογράφου αυτοκινήτου κ. Chris Harris και του γνωστού χαρακτήρα «The Stig» του Top Gear, έστεψαν πρωταθλητή το i20 N. Το i20 N ξεχώρισε για τον συναρπαστικό χειρισμό του.

«Η εβδομάδα ταχύτητας είναι πάντα γεμάτη εκπλήξεις. Αυτό που δεν περιμέναμε ήταν το πιο προσιτό αυτοκίνητο να κατακτήσει μια τέτοια νίκη την οποία άξιζε απόλυτα. Υπάρχει, όμως,  ενθουσιασμός για το i20 N, που στηρίζεται στην τεράστια ικανότητα του και τη δυναμική στιλπνότητα που το κάνουν να ξεχωρίζει, όχι μόνο μεταξύ των ομοίων του, αλλά και σε ολόκληρο το φάσμα της Εβδομάδας Ταχύτητας» δήλωσε ο κ. Jack Rix, Editor του Top Gear Magazine.

i20 N | Το μικρότερο αλλά πολύ δυνατό μοντέλο N

Το ολοκαίνουριο i20 N συνδυάζει την επιτυχία του i20 με το σπορ και διασκεδαστικό πνεύμα της Hyundai N. Με σημείο εκκίνησης το μηχανοκίνητο αθλητισμό, το πιο πρόσφατο hot hatch της Hyundai N εμπνέεται και δανείζεται μηχανολογικές αξίες από το multi-Rally-νικητή i20 WRC. Ο χαρακτήρας υψηλών επιδόσεων του i20 N προσφέρει μια εξαιρετική οδηγική εμπειρία τόσο στην πίστα όσο και στους αυτοκινητόδρομους.

Το δεύτερο hot hatch της Hyundai προσφέρει κορυφαία στην κατηγορία αναλογία ισχύος – βάρους 171 ps ανά τόνο για πιο ευέλικτο χειρισμό και καθηλωτική εμπειρία οδήγησης.

Το 5-θυρο hatchback είναι επίσης εξοπλισμένο με προηγμένη τεχνολογία συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας καθώς και προηγμένα συστήματα ασφαλείας.

«Όπως όλα τα Hyundai N μοντέλα μας, κατασκευάσαμε το i20 N για να προσφέρουμε μια συναρπαστική εμπειρία οδήγησης στην πίστα, αξιοπιστία στους αυτοκινητόδρομους και καθημερινή χρηστικότητα. Ήταν πρόκληση, αλλά καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα hatchback υψηλών επιδόσεων σε προσιτή τιμή» δήλωσε κ. ο Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing & Product της Hyundai Motor Europe. «Το i20 N ξεπέρασε τον ανταγωνισμό σε μια από τις πιο απαιτητικές δοκιμές επιδόσεων του κλάδου και στέφθηκε Πρωταθλητής της Speed Week του Top Gear. Είμαστε πολύ περήφανοι βλέποντας τη Hyundai να έχει κερδίσει τη θέση της ανάμεσα στις κορυφαίες μάρκες αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων.”