Σημαντικές πρωτοβουλίες από την Hyundai την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών με σημείο εκκίνησης την Ιθάκη

• Η Hyundai Motor αποδεικνύει τη δέσμευσή της στο όραμά της για την πρόοδο της ανθρωπότητας υποστηρίζοντας τις οργανώσεις Healthy Seas και Divers Alert Network (DAN) Europe
• Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός DAN Europe πραγματοποιεί Ευρωπαϊκή Περιοδεία Αειφορίας με KONA Electric που διατέθηκε από τη Hyundai Motor Europe
• Η πρώτη ενέργεια καθαρισμού της Hyundai σε συνεργασία με τον περιβαλλοντικό οργανισμό Healthy Seas πραγματοποιείται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Ιθάκη από 8/6 έως 16/6 με την Hyundai Ελλάς να στηρίζει την ενέργεια παρέχοντας για τις μετακινήσεις των στελεχών οχήματα Kona 48V Hybrid και Tucson 48V Hybrid


Η Hyundai Motor Europe γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών υποστηρίζοντας δύο δραστηριότητες με σκοπό την βιωσιμότητα των θαλασσών και των ωκεανών του κόσμου.

Πρωτίστως υποστηρίζοντας τις ενέργειες καθαρισμού της περιβαλλοντικής οργάνωσης Healthy Seas στη θαλάσσια περιοχή και τις ακτές της Ιθάκης και παράλληλα παρέχοντας στους δύτες του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Divers Alert Network (DAN) ένα όχημα μηδενικών εκπομπών ρύπων, το ΚΟΝΑ Electirc, για την πραγματοποίηση της Ευρωπαϊκής Περιοδείας Αειφορίας που διοργανώνουν, η Hyundai εκπληρώνει τη δέσμευσή της στο όραμά της για την πρόοδο της ανθρωπότητας (Progress for Humanity). Στο Βαθύ της Ιθάκης πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουνίου σχετική εκδήλωση για την έναρξη της ενέργειας με τη συμμετοχή των τοπικών αρχών και πολλών κατοίκων του νησιού.

«Η Hyundai γιορτάζει με χαρά την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών με τους συνεργάτες της Healthy Seas and Divers Alert Network Europe», δήλωσε ο κ. Michael Cole, President και CEO της Hyundai Motor Europe. «Ως οργανισμοί καθοδηγούμενοι από τον σκοπό, κατανοούμε τον ζωτικό ρόλο που διαδραματίζουν οι θάλασσες και οι ωκεανοί στην υγεία και την ευημερία των κοινοτήτων μας. Γι ‘αυτό όλοι εμείς στη Hyundai είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι για τη συνεργασία μας με την Healthy Seas και την DAN Europe έχοντας μοναδικό σκοπό να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τις επόμενες γενιές”.

 

 

Θαλάσσια ρύπανση γύρω από την Ιθάκη

Ένα εγκαταλελειμμένο από το 2012 ιχθυοτροφείο προκαλεί προβλήματα στην περιοχή γύρω από το νησί της Ιθάκης. Τα κλουβιά ιχθυοκαλλιέργειας, τα δίχτυα και άλλος εξοπλισμός έχουν εγκαταλειφθεί, μολύνοντας το φυσικό περιβάλλον. Το Σεπτέμβριο του 2020, μια μεγάλη καταιγίδα με το όνομα ΙΑΝΟΣ μετέφερε στο σημείο τόνους βιομηχανικών υλικών – από πλαστικούς σωλήνες, τσιμεντόλιθους και σκουριασμένα κομμάτια μετάλλου έως δίχτυα ψαρέματος, νάιλον σχοινιά και πλαστικές σημαδούρες. Τα διάφορα είδη απορριμμάτων βρέθηκαν αργότερα να επιπλέουν στην επιφάνεια της θάλασσας ενώ άλλα βρίσκονται στον πυθμένα της θάλασσας ή είναι διάσπαρτα στις παραλίες.

Η ρύπανση από την καταιγίδα είχε τεράστιες επιπτώσεις στο θαλάσσιο οικοσύστημα και την τοπική κοινότητα. Μόλις πληροφορήθηκε για την καταστροφή η οργάνωση Healthy Seas μαζί με άλλους συνεργάτες της, κινητοποιήθηκε άμεσα και περιβαλλοντολόγοι, τοπικές αρχές καθώς και χορηγοί συγκεντρώθηκαν στην Ιθάκη για να αξιολογήσουν την κατάσταση και να πραγματοποιήσουν τον καθαρισμό της θαλάσσιας περιοχής.

Η μεγαλύτερη ενέργεια καθαρισμού της Healthy Seas

Με σκοπό την αποκατάσταση της ομορφιάς της Ιθάκης και την υποστήριξη της τοπικής κοινότητας, η Hyundai στηρίζει την Healthy Seas στη μεγαλύτερη πρωτοβουλία καθαρισμού που έχει πραγματοποιήσει έως σήμερα. Η συνεργασία με την Hyundai επέτρεψε στην Healthy Seas να οργανώσει αυτόν τον ιδιαιτέρως φιλόδοξο καθαρισμό. Λόγω της μεγάλης έκτασης της ρύπανσης, η χειρωνακτική εργασία από μόνη της δεν είναι αρκετή. Γερανοί και διάφορα άλλα βαριά μηχανήματα χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού όγκου ρύπανσης σε συνεργασία με πολλούς δύτες και σκάφη. Η Hyundai Ελλάς στηρίζει την ενέργεια παρέχοντας οχήματα Kona 48V Hybrid και Tucson 48V Hybrid για τις μετακινήσεις των στελεχών καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί της Ιθάκης.

Την προσπάθεια παράλληλα στηρίζουν Έλληνες δύτες καθώς και οι τοπικές επιχειρήσεις Odyssey Outdoor Activities και Aquatic Dive Center. Η συνεργασία ενισχύεται επίσης από το Ολλανδικό Ίδρυμα Ghost Diving με ομάδα εθελοντών δυτών από την Ολλανδία, τη Γερμανία, τον Λίβανο, την Αυστρία και την Κροατία που έφθασαν στην Ιθάκη για να πραγματοποιήσουν τις υποβρύχιες προσπάθειες καθαρισμού.

Παράλληλα, η Healthy Seas σε συνεργασία με την Εναλεία, την πρώτη σχολή επαγγελματικής αλιείας στην Ελλάδα, οργανώνουν καθαρισμούς ακτών, ενώ τα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς υποστηρίζει ολόκληρη την επιχείρηση με απαραίτητα εφοδιαστικά μέσα.

Αυτή η ενέργεια έχει ως στόχο να υποστηρίξει την ανάπτυξη της τοπικής κοινότητας με βιώσιμο τρόπο και με ιδιαίτερη χαρά ενώθηκαν οι δυνάμεις των οργανώσεων με το Δήμο Ιθάκης, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το Υπουργείο Ναυτιλίας καθώς και τα τοπικά σχολεία σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.

Η εταιρία Aquafil θα ανακυκλώσει τους τόνους εγκαταλελειμμένων διχτυών αλιείας που θα συλλεχθούν από την προσπάθεια καθαρισμού. Τα λεγόμενα “δίχτυα φάντασμα” και άλλα απόβλητα νάιλον θα αναγεννηθούν σε νήματα ECONYL®, ένα υλικό που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία νέων βιώσιμων προϊόντων. Στο πλαίσιο του προγράμματος Mediterranean Cleanup της Eναλεία, τα υπόλοιπα θαλάσσια πλαστικά που θα συλλεχθούν θα ενσωματωθούν επίσης στην κυκλική οικονομία.

«Η κοινότητα της Ιθάκης είχε ζητήσει την στήριξή μας από πέρυσι», δήλωσε η κα η κα Veronika Mikos, Διευθύντρια της Healthy Seas. «Αυτή η οικολογική καταστροφή είχε πολύ μεγάλο αντίκτυπο στο περιβάλλον καθώς και στις τοπικές βιομηχανίες, όπως ο τουρισμός. Χάρη στη συνεργασία μας με τη Hyundai, έχουμε πλέον τα οικονομικά μέσα για να τα υποστηρίξουμε την ενέργεια μας. Αυτή είναι μια μεγάλη επιτυχία όχι μόνο για εμάς στη Healthy Seas, αλλά και για τους κατοίκους της Ιθάκης. Οι καθαρισμοί θα διαρκέσουν περίπου μια εβδομάδα με τη συμμετοχή ομάδας 40 ατόμων, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι εθελοντές, συμπεριλαμβανομένων 20 δυτών».

Η Ευρωπαϊκή Περιοδεία Αειφορίας της DAN Europe

Η DAN Europe διοργανώνει Ευρωπαϊκή Περιοδεία Αειφορίας για την προώθηση ενός βιώσιμου τρόπου ζωής και εταιρικής ευθύνης για την προστασία των ωκεανών και των πλωτών οδών σε όλη την Ευρώπη. Οι δραστηριότητές τους υποστηρίζουν καθαρούς και υγιείς ωκεανούς και θάλασσες που εξαρτώνται από αυτές τις παγκόσμιες οικονομίες, την παγκόσμια ανθρώπινη υγεία και τη ζωή στη γη. Η Hyundai υποστηρίζει την DAN Europe στο οδικό τους ταξίδι στην Ευρώπη παρέχοντας KONA Electric μηδενικών εκπομπών ρύπων. Το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με μπαταρία 64 kWh διαθέτοντας αυτονομία 484 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το WLTP. Δύο πρέσβεις της DAN Europe, η Alana Alvarez και ο Manuel Bustelo, θα διανύσουν με το ηλεκτρικό SUV 11.500 χιλιόμετρα.

Η Ευρωπαϊκή Περιοδεία Αειφορίας ξεκινά την Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών από την ιταλική πόλη Roseto degli Abruzzi. Στις 23 Ιουνίου, το ζευγάρι της DAN Europe θα συναντηθεί με τον πρεσβευτή της Hyundai κ. Bertrand Piccard στην Ελβετία στο μη κερδοσκοπικό περιβαλλοντικό Ίδρυμα Solar Impulse. Αργότερα τον Ιούλιο, θα φτάσουν στις εγκαταστάσεις της Healthy Seas στο Άμστερνταμ, όπου θα συμμετάσχουν σε δραστηριότητες καθαρισμού που υποστηρίζονται από την Hyundai Motor Europe. Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε το ταξίδι τους στην ιστοσελίδα της Sustainable Tour και στα social media καθώς και στον λογαριασμό Instagram της Hyundai Europe.

Σχετικά με τη Healthy Seas

Η αποστολή της οργάνωσης «Healthy Seas, a Journey from Waste to Wear» δραστηριοποιείται στην απομάκρυνση των αποβλήτων από τις θάλασσες, ιδίως τα δίχτυα του ψαρέματος, με σκοπό τη δημιουργία καθαρών θαλασσών και την ανακύκλωση θαλάσσιων απορριμμάτων σε κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα. Τα ανακτηθέντα δίχτυα ψαρέματος θα μετατραπούν και θα αναγεννηθούν από την Aquafil σε νήματα ECONYL®, μια πρώτη ύλη υψηλής ποιότητας που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία νέων προϊόντων, όπως κάλτσες, μαγιό, αθλητικά ρούχα ή χαλιά. Από την ίδρυσή της το 2013, η Healthy Seas έχει συλλέξει περισσότερους από 585 τόνους δίχτυα με τη βοήθεια εθελοντών δύτών και ψαράδων. https://www.healthyseas.org/

 

G A L L E R Y

 


Σχετικά με την DAN Europe

Η DAN Europe ιδρύθηκε το 1983 και είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός ιατρικός και ερευνητικός οργανισμός αφιερωμένος στην υγεία και την ασφάλεια των δυτών. Χρησιμεύει ως μια ενιαία πηγή καταδύσεων. Οι προσπάθειες της DAN Europe επιδιώκουν να αποτρέψουν τραυματισμούς και να προωθήσουν τη συνολική ευημερία των δυτών σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας επίσης τις πιο ακριβείς, ενημερωμένες και αμερόληπτες πληροφορίες που διατίθενται σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Διεξάγουν έρευνα υποβρύχιας κατάδυσης και παρέχουν εκπαιδευτικά προγράμματα, για να δημιουργήσουν μια πιο ασφαλή κοινότητα καταδύσεων. https://www.daneurope.org/

Σχετικά με την Hyundai Motor Europe

Η Hyundai Motor Europe HQ ιδρύθηκε το 2000 με κεντρικά γραφεία στο Offenbach της Γερμανίας. Διαθέτει οχήματα σε 40 ευρωπαϊκές χώρες μέσω 3.000 καταστημάτων με μερίδιο αγοράς 3,6% το 2020 (στοιχεία ACEA). Το 75% των οχημάτων Hyundai που πωλούνται στην Ευρώπη είναι μοντέλα σχεδιασμένα, ανεπτυγμένα, δοκιμασμένα και κατασκευασμένα στην Ευρώπη για να καλύψουν τις ανάγκες των Ευρωπαίων πελατών, που εξυπηρετούνται από την εκτεταμένη ευρωπαϊκή υποδομή της εταιρείας. Αυτό περιλαμβάνει δύο εργοστάσια στην Τσεχική Δημοκρατία και την Τουρκία. Μέχρι το τέλος του 2020, η Hyundai θα προσφέρει μια από τις νεότερες σειρές προϊόντων με σχεδόν όλα τα μοντέλα ηλικίας κάτω του 1 ½ έτους. Επίσης μέχρι τότε, πάνω από το 75% της γκάμας της Hyundai στην Ευρώπη θα είναι διαθέσιμο σε ηλεκτρική έκδοση. Από τον Ιανουάριο του 2021, η Hyundai διαθέτει την νεότερη γκάμα προϊόντων, με σχεδόν όλα τα μοντέλα ηλικίας κάτω των 1 ½ ετών. Περισσότερο από το 75% της γκάμας της Hyundai στην Ευρώπη είναι τώρα διαθέσιμη σε ηλεκτρική έκδοση και η εταιρεία σχεδιάζει να εξηλεκτρίσει ολόκληρη την ευρωπαϊκή της γκάμα μέχρι το 2025. Επιπλέον, η Hyundai είναι πρωτοπόρος στην κινητικότητα με μηδενικές εκπομπές ρύπων, συμπεριλαμβανομένων των πλήρως ηλεκτρικού SUV KΟΝΑ Electric, του ηλεκτρικού οχήματος κυψελών καυσίμου 2ης γενιάς NEXO, και του αμιγώς ηλεκτρικού μεγάλου crossover IONIQ 5 που πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα, το πρώτο μοντέλο της νέας μάρκας IONIQ. Η Hyundai προσφέρει το μοναδικό πακέτο πενταετούς απεριόριστης εγγύησης χιλιομέτρων σε όλα τα νέα αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ευρώπη, παρέχοντας στους πελάτες μια πενταετή εγγύηση χωρίς όριο χιλιομέτρων, πέντε χρόνια οδικής βοήθειας και πέντε χρόνια τεχνικών ελέγχων.