Πανέτοιμοι για το Ράλλυ Ακρόπολις 2022

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για το Ράλλυ Ακρόπολις, το οποίο διεξάγεται στις 8-11 Σεπτεμβρίου, οι Μάνος και Κώστας Στεφανής ολοκλήρωσαν μία ημέρα δοκιμών πριν από τον αγώνα (Pre Event Testing) με το Hyundai i20 N Rally2 που θα μοιραστούν στον 10ο φετινό αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Έπειτα από την πρώτη γεύση επί ιταλικού εδάφους, σειρά πήραν τα ελληνικά χώματα, όπου το δίδυμο πραγματοποίησε χρήσιμα χιλιόμετρα εξοικείωσης με το νέο του αγωνιστικό αυτοκίνητο, την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου.

Η διαδρομή μήκους περίπου 3 χιλιομέτρων που επιλέχθηκε, στην περιοχή της Μενδενίτσας Φθιώτιδας, διέθετε καθαρά «Ακροπολικό» χαρακτήρα, γεγονός που κατέστησε τη διαδικασία δοκιμών ακόμη πιο εποικοδομητική.

Οι Μάνος και Κώστας Στεφανής εστίασαν στη βελτίωση της οδηγησιμότητας του αυτοκινήτου και στη δοκιμή ρυθμίσεων σε κάθε επίπεδο, από τον κινητήρα έως τις αναρτήσεις και τα διαφορικά.

Μετά από την ολοκλήρωση των δοκιμών, το ελληνικό πλήρωμα είναι πανέτοιμο ώστε να ξεκινήσει δυναμικά την εβδομάδα του Ράλλυ Ακρόπολις, αρχής γενομένης από το τριήμερο 5-7 Σεπτεμβρίου, όταν και έχουν προγραμματιστεί οι αναγνωρίσεις των ειδικών διαδρομών.

Το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, θα διεξαχθεί στις 8-11 Σεπτεμβρίου, με highlight την υπερειδική διαδρομή του ΟΑΚΑ, το βράδυ της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου.

Συνολικά, το Ράλλυ Ακρόπολις περιλαμβάνει 16 ειδικές διαδρομές, μήκους 303,3 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Την προετοιμασία και τεχνική υποστήριξη του αυτοκινήτου έχει αναλάβει η ιταλική GB Motors.

Χορηγοί της συμμετοχής των Μάνου και Κώστα Στεφανή στο Ράλλυ Ακρόπολις, είναι η Hyundai Hellas και η Coral A.E. – Shell Licensee.

Δηλώσεις πληρώματος

Μάνος Στεφανής: «Ήταν μια εποικοδομητική ημέρα δοκιμών, σε μια διαδρομή που θεωρούμε αντιπροσωπευτική όσων θα συναντήσουμε κατά τη διάρκεια του Ράλλυ Ακρόπολις. Μετά από κάθε πέρασμα αισθανόμουν όλο και καλύτερα με το Hyundai i20 N Rally2, το οποίο είναι ακόμη πιο φιλικό από όσο μου είχε φανεί στις δοκιμές που πραγματοποιήσαμε στην Ιταλία. Η συμπεριφορά του είναι προβλέψιμη, ενώ δοκιμάζοντας διαφορετικές ρυθμίσεις στις αναρτήσεις, καθώς και πτυχές χαρτογράφησης του κινητήρα, αποκτήσαμε σημαντική εξοικείωση, η οποία μας προσφέρει αυτοπεποίθηση ενόψει του αγώνα. Μια απαιτητική εβδομάδα ξεκινά, αρχικά με τρεις ημέρες αναγνωρίσεων και έπειτα με το καθαρά αγωνιστικό μέρος του Ράλλυ Ακρόπολις. Ανυπομονώ για την εκκίνηση του αγώνα».

Κώστας Στεφανής: «Όταν προετοιμάζεσαι για την πρώτη σου συμμετοχή με ένα νέο αυτοκίνητο, ενώ παράλληλα προέρχεσαι και από αγωνιστική αποχή, τότε οι δοκιμές πριν από τον αγώνα έχουν ιδιαίτερη σημασία. Όπως ανέφερε και ο Μάνος, η διαδρομή που επιλέχθηκε ήταν αντιπροσωπευτική της φυσιογνωμίας του Ράλλυ Ακρόπολις. Στόχος μας ήταν να αποκτήσουμε ακόμη καλύτερη εικόνα για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να κινηθούμε, προκειμένου να εκμεταλλευθούμε στο μέγιστο τα προτερήματα του εξαιρετικού, από κάθε άποψη, Hyundai i20 N Rally2. Πράγματι, νιώθουμε σαφώς πιο εξοικειωμένοι με το αυτοκίνητο και έτοιμοι για την πρόκληση που ακολουθεί. Εισερχόμαστε σε εβδομάδα Ράλλυ Ακρόπολις, οπότε είναι προφανές πως είμαστε ενθουσιασμένοι».

Περισσότερες πληροφορίες για τους Μάνο και Κώστα Στεφανή, το Hyundai i20 N Rally2 καθώς και φωτογραφικό υλικό υψηλής ανάλυσης, μπορείτε να βρείτε μέσω του εξειδικευμένου microsite της ομάδας.

Photo Credits: Rallypixels