Νέος Διευθύνων Σύμβουλος στο Hyundai Motor Europe Technical Center

O κ. Tyrone Johnson ανέλαβε στις αρχές του έτους τη θέση του Managing Director στο Hyundai Motor Europe Technical Center GmbH (ΗΜΕΤC), το μοναδικό Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης του Hyundai Motor Group στην Ευρώπη.

Ο κ. Johnson εντάχθηκε στο δυναμικό του HMETC τον Αύγουστο του 2018 ως Head of Vehicle Test & Development Department και προήχθη σε Director of Vehicle Development τον Φεβρουάριο του 2021. Πριν ενταχθεί στο δυναμικό του HMETC, ο κ. Johnson εργαζόταν για περισσότερα από 30 χρόνια στη Ford Motor Company σε διάφορες θέσεις ευθύνης αποκτώντας εκτεταμένη εμπειρία στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Στη νέα του θέση ως Διευθύνων Σύμβουλος του HMETC, ο κ. Johnson θα έχει άμεση συνεργασία με τον κ. Seon Pyung Kim, ο οποίος από στις αρχές του 2024 ανέλαβε τη θέση του Vice President του HMETC προερχόμενος από τη θέση του Managing Director της Hyundai Motorsport που κατείχε από τον Απρίλιο του 2022.

Ο κ. Tyrone Johnson δήλωσε: “Αισθάνομαι βαθιά τιμή για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει η εταιρεία. Εντάχθηκα στη Hyundai εντυπωσιασμένος από το πρωτοποριακό της πνεύμα στη διαμόρφωση του μέλλοντος των μεταφορών. Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, έχω γοητευτεί από τις τεράστιες ευκαιρίες και προκλήσεις που παρουσιάζονται στον κλάδο μας. Με τη Hyundai, αυτές οι δυνατότητες δεν είναι απλές φιλοδοξίες αλλά απτή πραγματικότητα. Η ακλόνητη δέσμευσή μου είναι να συμβάλω στη διαμόρφωση αυτού του μέλλοντος και τη συνεχή επιτυχία της Hyundai στην Ευρώπη.”

Ο κ. Seon Pyung Kim δήλωσε: “Είναι πραγματικά μια εξαιρετική ευκαιρία να συνεργαστώ με τους εξαιρετικά ταλαντούχους επαγγελματίες του HMETC. Με βάση τα πρόσφατα αναπτυξιακά ορόσημα, το HMETC κάνει ένα ακόμη άλμα προς τα εμπρός εισερχόμενο σε μια πολλά υποσχόμενη εποχή. Ανυπομονώ για αυτή τη νέα πρόκληση αξιοποιώντας τις προηγούμενες εμπειρίες μου. Είμαι αφοσιωμένος στην πλήρη στήριξη του κ. Tyrone Johnson και της ομάδας μας, προσπαθώντας να εξελίξουμε την εταιρεία μας ως το τεχνολογικό κέντρο της Hyundai στην Ευρώπη και την αιχμή στο παγκόσμιο σύστημα Έρευνας & Ανάπτυξης».

Στο νέο του ρόλο, ο κ. Johnson θα οδηγήσει την εταιρεία σε περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της στην Ευρώπη και θα στηρίξει το Hyundai Motor Group ώστε να γίνει ένας πάροχος έξυπνων λύσεων κινητικότητας προωθώντας την κινητικότητα μηδενικών εκπομπών.

Με την τεχνογνωσία του, ο κ. Johnson θα ενισχύσει τις μελλοντικές δραστηριότητες της εταιρείας και θα αναλάβει στρατηγικό ρόλο ως σύνδεσμος μεταξύ του HMETC και του Hyundai Motor Group στη Νότια Κορέα.