Η Hyundai ανακοινώνει στο MIF 2019 ανθρωποκεντρική φιλοσοφία για τη μελλοντική κινητικότητα

  • Το Mobility Innovators Forum (MIF) 2019 της Hyundai CRADLE συγκεντρώνει ηγέτες από διάφορους κλάδους για να συζητήσουν μελλοντικές προκλήσεις και ευκαιρίες
  • Ο Executive Vice Chairman κ. Euisun Chung στην κύρια ομιλία του στη MIF 2019, τόνισε τη φιλοσοφία που επικεντρώνεται στον άνθρωπο για τη διαμόρφωση της μελλοντικής κινητικότητας
  • Ο Όμιλος Hyundai Motor μελετά την ποιότητα των πόλεων με βάση το ανθρώπινο δυναμικό τους μέσω συμβουλευτικού συμβουλίου και του Future City Project

 

Ο Όμιλος Hyundai Motor ανακοίνωσε ότι η κατεύθυνσή του για τη μελλοντική κινητικότητα θα διαμορφωθεί μέσω μιας ανθρωποκεντρικής φιλοσοφίας. Στην κεντρική ομιλία του ο Executive Vice Chairman (EVC) κ. Euisun Chung στο Mobility Innovators Forum (MIF) 2019, ανακοίνωσε τη δέσμευση του Ομίλου να υλοποιήσει την καινοτομία για την πρόοδο της ανθρωπότητας.

Το Hyundai Motor Group πιστεύει ότι η τεχνολογία και η καινοτομία θα πρέπει να εστιάζουν στην εξυπηρέτηση των ανθρώπινων αναγκών. Έτσι, το φετινό θέμα, η ανθρωποκεντρική κινητικότητα, επελέγη για να τονίσει τη σημασία του σχεδιασμού νέων μορφών κινητικότητας που υποστηρίζουν την διευκόλυνση των ανθρώπων και των κοινοτήτων τους.

“Οι πόλεις και οι υπηρεσίες κινητικότητας αναπτύχθηκαν εξ’ αρχής για τον άνθρωπο”, δήλωσε ο EVC κ. Chung. “Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο καταβάλλουμε ευρύ φάσμα προσπαθειών, ώστε να μελετήσουμε ένα ανθρωποκεντρικό μέλλον από την ευρύτερη προοπτική των ανθρωπιστικών επιστημών”.

Για το σκοπό αυτό, το Hyundai Motor Group δημιούργησε μια Συμβουλευτική Ανθρωποκεντρική Ομάδα Πόλεων που αποτελείται από εμπειρογνώμονες διαφόρων κλάδων, όπως η τεχνολογία, ο πολεοδομικός σχεδιασμός και η ψυχολογία. Με τη συμβολή της συμβουλευτικής ομάδας, το Hyundai Motor Group αναπτύσσει ένα σχέδιο για τις πόλεις του μέλλοντος από τις αρχές του έτους με στόχο τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της έρευνας το 2020. Το Hyundai Motor Group διεξάγει επίσης το 2050 Future City Project για να κάνει προβλέψεις για τις πόλεις του μέλλοντος, ώστε να χρησιμεύσουν ως κατευθυντήρια γραμμή για τη μελλοντική ανάπτυξη έξυπνων πόλεων.

Το Mobility Innovators Forum (MIF) 2019 διοργανώθηκε από την Hyundai CRADLE και πραγματοποιήθηκε στην Pier 27 στο Σαν Φρανσίσκο. Σκοπός του είναι να συγκεντρώσει ηγέτες από διαφορετικούς κλάδους όπως η τεχνολογία, η ενέργεια, η πολιτική, ο σχεδιασμός και ο ακαδημαϊκός χώρος για να συζητήσουν τις μελλοντικές προκλήσεις και ευκαιρίες.

 

2050 Vision: Το μέλλον του Σαν Φρανσίσκο, όπως απεικονίσθηκε από το Project Future City του 2050 της Hyundai Motor Group

Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν ο αρχιτέκτονας Peter Calthorpe, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της H2Energy κ. Rolf Huber και ο επικεφαλής της Uber Elevate κ. Eric Allison, καθώς και ο ιδρυτής της Rimac Automobili κ. Mate Rimac και ο συνιδρυτής της Grab κ. Hooi Ling Tan.

Η Hyundai CRADLE αποτελεί επιχειρηματική δραστηριότητα της Hyundai Motor, η οποία συνεργάζεται και επενδύει εκτεταμένα σε πρωτοποριακές παγκόσμιες επιχειρήσεις για να επιταχύνει την ανάπτυξη προηγμένων μελλοντικών τεχνολογιών αυτοκίνησης. Η CRADLE εντοπίζει start-up επιχειρήσεις που αναπτύσσουν μια σειρά καινοτομιών, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών κινητικότητας, της τεχνητής νοημοσύνης, της ρομποτικής, της έξυπνης ενέργειας, των έξυπνων πόλεων και της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.