Κορυφαία Διάκριση για τον Πρόεδρο του Ομίλου Hyundai Motor

  • Ο Πρόεδρος Mong-Koo Chung είναι ο πρώτος Κορεάτης που εντάσσεται στο Automotive Hall of Fame, την κορυφαία διάκριση της αυτοκινητοβιομηχανίας
  • Το Automotive Hall of Fame αποτελείται από επιχειρησιακούς ηγέτες που έχουν συμβάλει με τις ενέργειές τους στην πρόοδο της αυτοκινητοβιομηχανίας
  • Ο κ. Chung αναγνωρίσθηκε ως πρωτοπόρος της αυτοκινητοβιομηχανίας και της κορεατικής οικονομίας

 

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Hyundai Motor κ. Mong-Koo Chung εντάσσεται στο Automotive Hall of Fame, λαμβάνοντας την κορυφαία διάκριση του κλάδου, για το 2020.

Ο κ. Chung είναι ο πρώτος Κορεάτης που βραβεύεται από το Automotive Hall of Fame, το οποίο ιδρύθηκε το 1939 και έχει τιμήσει περίπου 800 επιχειρησιακούς ηγέτες παγκοσμίως.

Η Τελετή Απονομής για το 2020 θα πραγματοποιηθεί στο Detroit στο MGM Grand Ballroom στις 23 Ιουλίου 2020.

Ο οργανισμός τιμά κάθε χρόνο τους ανθρώπους που έχουν σε μεγάλο βαθμό συμβάλει στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας με ένα από τα εξής πέντε βραβεία : το Hall of Fame Induction, το Industry Leader, το Distinguised Service Citation, το Mobility Innovator και το Young Leadership & Excellence Award.

“Η ένταξη στο Automotive Hall of Fame αφορά αποκλειστικά σε άτομα που έχουν δημιουργήσει, διαμορφώσει και αλλάξει την αγορά αυτοκινήτου. Αυτά τα άτομα έχουν ξεπεράσει με ξεχωριστό τρόπο την εποχή τους – είναι υπεύθυνοι για τη βαθμιαία αλλαγή προς την καινοτομία, τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και τον αντίκτυπο στους καταναλωτές και το κοινό” δήλωσε η Πρόεδρος του Hall of Fame, κα Sarah Cook.

Το Hall of Fame Induction αναγνωρίζεται ως το πιο διάσημο και τιμητικό βραβείο στον κλάδο.

Μεταξύ των βραβευμένων κατασκευαστών περιλαμβάνονται: ο ιδρυτής της Ford Motor Company κ. Henry Ford, ο Αμερικανός εφευρέτης κ. Thomas Edison, ο ιδρυτής της Mercedes-Benz κ. Karl Benz, ο ιδρυτής της Honda Motor Company κ. Soichiro Honda και ο ιδρυτής της Toyota Motor Corporation κ. Kiichiro Toyoda.

Ο Πρόεδρος Chung έχει επίσης τιμηθεί στο Automotive Hall of Fame με το Distinguished Service Citation Award για το 2001.

Σύμφωνα με το Automotive Hall of Fame, ο Πρόεδρος Chung έχει πιστωθεί με την επιτυχία του Hyundai Motor Group. Η κληρονομιά του κ. Chung είναι ισοδύναμη με άλλων θρύλων της βιομηχανίας που ίδρυσαν και οδήγησαν εταιρείες αυτοκινήτων στην παγκόσμια ανάπτυξη και φήμη.

Υπό την ηγεσία του Προέδρου Chung, η Hyundai Motor έγινε η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Κορέας και το Hyundai Motor Group η 5η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.

Ως ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματικούς ηγέτες στην Κορέα, ο κ. Chung υπήρξε πρωτοπόρος της ανάπτυξης της αυτοκινητοβιομηχανίας και της οικονομίας της χώρας του.

Το Hyundai Motor Group επεκτάθηκε γρήγορα για να ανταγωνιστεί τους κορυφαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων παγκοσμίως. Οι προσπάθειες του Προέδρου Chung επηρέασαν τις αλλαγές στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία αλλά και στην κορεατική οικονομία.

Ο Πρόεδρος Chung έδωσε μεγάλη έμφαση στη συνεχή βελτίωση της ποιότητας δημιουργώντας ένα τυποποιημένο σύστημα κατασκευής εργοστασίων, το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί γρήγορα οπουδήποτε, ώστε να διασφαλιστεί υψηλή ποιότητα παραγωγής και παράλληλα δημιούργησε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα έρευνας και ανάπτυξης παγκοσμίως για την ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας της εταιρείας.

Η πρωτοποριακή ηγεσία και καινοτόμος επιχειρηματική φιλοσοφία του Προέδρου Chung έχει αναγνωριστεί και τιμηθεί με πολλά βραβεία με την πάροδο των ετών, όπως τα Korea Management Association’s CEO (1996), Business Week’s Auto CEO (2004), Automotive News’ Top Automotive CEO in Asia (2005), Van Fleet Award (2009) και Harvard Business Review’s “The CEO 100”.