Η Hyundai Motorsport αποκαλύπτει τα πληρώματα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ της FIA του 2023

  • Η Hyundai Motorsport ανακοίνωσε τα τέσσερα πληρώματα των τριών αυτοκινήτων για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ της FIA 2023 (WRC) με οδηγούς τους Thierry Neuville, Esapekka Lappi, Dani Sordo και Craig Breen
  • Οι Neuville και Lappi θα αγωνισθούν σε όλους τους γύρους της σεζόν με το Hyundai i20 N Rally1 και το τρίτο αυτοκίνητο θα μοιραστεί μεταξύ του Dani Sordo και του Craig Breen
  • Η απόφαση να αγωνισθούν τέσσερα πληρώματα αναδεικνύει την πρόθεση της Hyundai Motorsport να διεκδικήσει τη νίκη σε μια πλήρως αγωνιστική χρονιά

Η Hyundai Motorsport ανακοίνωσε τα τέσσερα πληρώματα των τριών αυτοκινήτων για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ της FIA 2023 (WRC), με νέα πρόσωπα να αγωνίζονται στη δέκατη σεζόν της εταιρείας.

Μαζί με τον Thierry Neuville καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν θα αγωνισθεί και ο Φινλανδός οδηγός Esapekka Lappi. Ο νικητής του Ράλλυ Φινλανδίας του 2017 κατέκτησε τρία βάθρα το 2022, τερματίζοντας τρίτος στη χιονισμένη Σουηδία, στη Φινλανδία και στο Ypes.

Ένα τρίτο Hyundai i20 N Rally1 θα μοιραστεί μεταξύ του έμπειρου Ισπανού Dani Sordo και του Ιρλανδού Craig Breen.

Ο Sordo συνεργάζεται με τη Hyundai Motorsport από την πρώτη σεζόν της εταιρείας στο WRC και έχει διαδραματίσει αναπόσπαστο ρόλο στην ανάπτυξη και την εξέλιξή της. Ο Breen, παράλληλα, αγωνίσθηκε με την ομάδα μεταξύ 2019-2021, κατακτώντας τέσσερις θέσεις στο βάθρο.

2022 FIA World Rally Championship Round 13, Rally Japan, 10-13 November 2022 – Dani Sordo – Photographer: Vincent Thuillier Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Ο Πρόεδρος της Hyundai Motorsport κ. Sean Kim δήλωσε: «Η εμπειρία ήταν η νούμερο ένα προτεραιότητα για το WRC 2023. Με τους Thierry, Esapekka, Dani και Craig, έχουμε έναν δυνατό συνδυασμό οδηγών που μπορούν να μας οδηγήσουν σε εξαιρετικά αποτελέσματα τη νέα σεζόν. Τελειώσαμε το πρωτάθλημα του 2022 με αποτέλεσμα 1-2 στο Ράλλυ Ιαπωνίας, αλλά και του χρόνου θα αντιμετωπίσουμε εξίσου σκληρό ανταγωνισμό από τους αντιπάλους μας. Αναμένουμε ότι η εμπειρία και το ταλέντο των πληρωμάτων μας θα μας βοηθήσουν να αποδώσουμε το υψηλότερο επίπεδο σε όλους τους αγώνες.»

Ο κ. Julien Moncet, Deputy Team Director, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τα πληρώματα μας για τη σεζόν του 2023 WRC. Γνωρίζουμε τις δυνατότητες και την όρεξη του Thierry να αγωνιστεί για τον τίτλο των οδηγών. Με τον Esapekka να εντάσσεται στην ομάδα, έχουμε μια γκάμα οδηγών που μπορεί να αγωνιστεί για τις κορυφαίες θέσεις σε όλους τους αγώνες και σε όλα τα εδάφη. Ο Esapekka έχει επίσης την απαιτούμενη εμπειρία για να μας βοηθήσει να αναπτύξουμε το Hyundai i20 N Rally1. Στο τρίτο αυτοκίνητο, έχουμε τον Dani – ο οποίος είναι ο τέλειος ομαδικός παίκτης και ένα αξιόπιστο ζευγάρι χέρια. Έχει ανέβει πέντε φορές στο βάθρο στους τελευταίους έξι αγώνες του, κάτι που λέει πολλά. Παράλληλα, επιστρέφει ο Craig στην ομάδα γεγονός που εξασφαλίζει μια αξιοζήλευτη ταλαντούχα σύνθεση που μπορεί να υποστηρίξει τους Thierry και Esapekka. Με αυτά τα τέσσερα πληρώματα, έχουμε έναν ανταγωνιστικό και έμπειρο συνδυασμό οδηγών, ο οποίος θα υποστηρίξει το ηθικό και την ομαδική δουλεία σε ολόκληρο τον οργανισμό μας».

Esapekka Lappi

Ο Thierry Neuville δήλωσε: «Μπορούμε να κοιτάξουμε τη σεζόν του 2023 με ανεβασμένη διάθεση και με ενισχυμένο κίνητρο, γνωρίζοντας ότι έχουμε μια ισχυρή και έμπειρη σύνθεση πληρωμάτων. Ο Esapekka είναι μια εξαιρετική προσθήκη στην ομάδα μας και είμαι σίγουρος ότι θα φέρει σημαντικά αποτελέσματα. Είναι επίσης ωραίο που ο Craig επέστρεψε και θα μοιράζεται το τρίτο αυτοκίνητο με τον Dani. Είναι ένας καλός συνδυασμός φιλικών προσώπων και νέου αίματος που είμαι σίγουρος ότι θα μας δώσει νέα ώθηση. Το ηθικό της ομάδας είναι μια πραγματικά σημαντική αξία στη Hyundai Motorsport, με όλα τα μέλη της ομάδας να συμβάλλουν στους στόχους μας”.

2022 FIA World Rally Championship Round 07, Rally Estonia 14-17 July 2022 Thierry Neuville Photographer: Austral Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Η Esapekka Lappi δήλωσε : «Η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις! Το να αποκτήσουμε την ευκαιρία να αγωνισθούμε με τη Hyundai Motorsport και να οδηγήσουμε σε όλους τους αγώνες του WRC ήταν κάτι που δεν περιμέναμε. Αυτό είναι πραγματικά ένα όνειρο και μια μοναδική ευκαιρία. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που γίναμε μέλος της οικογένειας της Hyundai Motorsport. Η ομάδα έδειξε κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2022 ότι είναι ικανή να αναπτύξει πολύ το αγωνιστικό της αυτοκίνητο και έχει πιθανότητες να κερδίσει σε κάθε έδαφος. Γνωρίζουμε καλά ότι έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, αλλά με την Janne Ferm, είμαι σίγουρος. Πιστεύω ότι έχουμε πολλά να δώσουμε στην ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τη Hyundai Motorsport που μας έδειξε την εμπιστοσύνη της. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πετύχουμε τους κοινούς μας στόχους».

Ο Dani Sordo δήλωσε: «Η απόφαση να υπογράψω ξανά στη Hyundai Motorsport ήταν ξεκάθαρη και εύκολη για μένα. Πάνω από δέκα χρόνια έχουμε γίνει οικογένεια. Αυτή είναι η ομάδα μου και εκεί ανήκω. Μου έχουν προσφέρει άλλη μια σεζόν στην οποία μπορώ να μοιραστώ το τρίτο αυτοκίνητο με άλλο πλήρωμα, που ταιριάζει στις προσωπικές μου προτιμήσεις. Έχω κίνητρο να υποστηρίξω την ομάδα και τα άλλα πληρώματα όσο μπορώ».

Ο Craig Breen δήλωσε: «Το να συμμετέχω στη Hyundai Motorsport για τη σεζόν του 2023 WRC είναι για μένα σαν μια επιστροφή στο σπίτι. Έχουμε εξασφαλίσει μερικά πολύ αξιομνημόνευτα αποτελέσματα μαζί στο παρελθόν, οπότε ελπίζω ότι θα μπορέσω να κάνω ένα βήμα παραπέρα. Παρακολούθησα με ενδιαφέρον την πρόοδο και την εξέλιξη της ομάδας αυτή τη σεζόν και μπορώ να δω τη δυναμική που έχει χτιστεί. Το να έχουμε την υποστήριξη μιας ομάδας κατασκευαστών όπως η Hyundai είναι ξεχωριστό και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε πολλούς περισσότερους λόγους να γιορτάσουμε την επόμενη σεζόν».

2021 FIA World Rally Championship Round 10, Rally Finland 01-03 October 2021 X – Craig Breen – Photographer: Vincent Thuillier Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH