Η Hyundai Motor παρουσίασε το μέλλον του υδρογόνου στο H2 Mobility + Energy Show 2020 στην Κορέα

  • Το βαρέως τύπου φορτηγό HDC-6 NEPTUNE Concept της Hyundai, έκανε το ντεμπούτο του στην Κορέα
  • Η Hyundai σχεδιάζει να λανσάρει το HDC-6 NEPTUNE μέσα στην επόμενη 4ετία με πιο εξελιγμένο και ισχυρό σύστημα κυψελών καυσίμου
  • Κινητή γεννήτρια κυψελών καυσίμου με μέγιστη ισχύ 160 kW για νέες πιθανές χρήσεις σε διαφορετικές βιομηχανίες
  • Το NEXO FCEV και ένα μοντέλο κλίμακας του οικοσυστήματος έξυπνης κινητικότητας της Hyundai με UAM, PBV και Hub παρουσιάστηκαν επίσης κατά τη διάρκεια της έκθεσης
  • Η έκθεση επέτρεψε στη Hyundai να δημιουργήσει επιχειρηματικές ευκαιρίες, ενισχύοντας την ηγετική της θέση στα οχήματα υδρογόνου

Η Hyundai Motor Company παρουσίασε λύσεις υδρογόνου και κινητικότητας κατά τη διάρκεια του H2 Mobility + Energy Show 2020 που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα στην Κορέα. Το HDC-6 NEPTUNE Concept, ένα βαρέως τύπου φορτηγό κυψελών καυσίμου με υδρογόνο κλάσης 8 και μια κινητή γεννήτρια κυψελών καυσίμου · καθώς και ένα μοντέλο κλίμακας του οικοσυστήματος έξυπνης κινητικότητας παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Το H2 Mobility + Energy Show παρέχει μια ολοκληρωμένη ματιά στο παγκόσμιο βιομηχανικό οικοσύστημα υδρογόνου, από την παραγωγή και αποθήκευση υδρογόνου έως τη μεταφορά και την κινητικότητα. Η Hyundai Motor σχεδιάζει να δημιουργήσει επιχειρηματικές ευκαιρίες και ζήτηση για συστήματα κυψελών καυσίμου μέσω αλληλεπιδράσεων με κυβερνητικούς αξιωματούχους και εμπειρογνώμονες της βιομηχανίας, ενισχύοντας την ηγετική της θέση στην κινητικότητα με υδρογόνο.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης έκανε την πρεμιέρα του στην Κορέα το HDC-6 NEPTUNE, το ηλεκτρικό φορτηγό της Hyundai κυψελών καυσίμου με υδρογόνου, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στο North American Commercial Vehicle Show τον περασμένο Οκτώβριο. Η Hyundai με το HDC-6 NEPTUNE σκοπεύει να επεκτείνει την ηγετική της θέση στην υδρογονοκίνηση, γεγονός που αναδεικνύει το όραμα της εταιρείας για τη δημιουργία ενός φορτηγού κυψελών υδρογόνου μηδενικών εκπομπών ρύπων και την καινοτομία της για φιλικά προς το περιβάλλον επαγγελματικά οχήματα.

Η Hyundai σχεδιάζει να λανσάρει το HDC-6 NEPTUNE μέσα στα επόμενα τρία έως τέσσερα χρόνια, αναπτύσσοντας ένα βελτιωμένο σύστημα κυψελών καυσίμου υψηλότερης αντοχής και ισχύoς, ενδεδειγμένο για βαρέως τύπου φορτηγά.

Παράλληλα, η Hyundai κατά την διάρκεια της έκθεσης παρουσίασε μια κινητή γεννήτρια κυψελών καυσίμου, υποδηλώνοντας τη δυνατότητα των συστημάτων κυψελών καυσίμου να επεκτείνουν τη χρήση τους και σε διαφορετικές βιομηχανίες. Η κινητή γεννήτρια κυψελών καυσίμου της Hyundai χρησιμοποιεί δύο στοίβες κυψελών καυσίμου, όπως επίσης το NEXO, το πρώτο ηλεκτρικό όχημα κυψελών καυσίμου (FCEV) στον κόσμο, παράγοντας μέγιστη ισχύ 160 kW. Η άφθονη ισχύ επιτρέπει στη γεννήτρια να χρησιμοποιείται σε διάφορες εφαρμογές, όπως φόρτιση δύο EVs ταυτόχρονα ή ηλεκτρικά λεωφορεία και φορτηγά. Η κινητή γεννήτρια κυψελών καυσίμου αναδεικνύεται ως εναλλακτική καθαρή λύση έναντι των γεννητριών ντίζελ.

Την εμφάνισή του, επίσης, έκανε το κορυφαίο στον κλάδο NEXO FCEV με αυτονομία 609 km με μία μόνο φόρτιση. Το NEXO λανσαρίστηκε το 2018 και οι πωλήσεις του 2019 ανήλθαν περίπου στα 5.000 οχήματα κατακτώντας την κορυφή στις πωλήσεις των FCEV παγκοσμίως.

Η εταιρεία, τέλος, παρουσίασε ένα μοντέλο κλίμακας 1:8 του οικοσυστήματος έξυπνης κινητικότητας με Urban Air Mobility (UAM), Purpose Built Vehicles (PBV) και Hub (Mobility Transit Base) που πρωτοεμφανίστηκαν στο CES 2020. Το μοντέλο κλίμακας είναι μινιατούρα που δείχνει το όραμα της Hyundai για ένα μελλοντικό οικοσύστημα κινητικότητας με ενσωματωμένα τα UAM, PBV και Hub.

Η Hyundai Motor σχεδιάζει να ενσωματώσει το σύστημα κυψελών καυσίμου στο οικοσύστημα έξυπνης κινητικότητας, ειδικά για UAM. Η εταιρεία θα εργαστεί σκοπεύοντας στη μείωση του βάρους του συστήματος κυψελών καυσίμου, αυξάνοντας παράλληλα την απόδοση ισχύος που θα χρησιμοποιηθεί στη λύση κινητικότητας. Αυτό θα επιτρέψει επίσης τη χρήση συστημάτων κυψελών καυσίμου σε τρένα και πλοία.

Η Hyundai συνεργάζεται με ένα ευρύ φάσμα οργανισμών εγχώρια και παγκόσμια σε δημόσιους και ιδιωτικούς τομείς για τη δημιουργία και την τόνωση της παγκόσμιας οικονομίας υδρογόνου προμηθεύοντας οχήματα κυψελών καυσίμου, κατασκευάζοντας περισσότερους σταθμούς φόρτισης υδρογόνου και επεκτείνοντας την εφαρμογή συστημάτων κυψελών καυσίμου σε διαφορετικούς βιομηχανικούς τομείς.

Τον Σεπτέμβριο του 2019 η Hyundai ξεκίνησε συνεργασία με την Cummins, κορυφαία εταιρεία  κινητήρων και γεννητριών, για την παροχή συστημάτων κυψελών υδρογόνου στην αγορά επαγγελματικών οχημάτων της Βόρειας Αμερική. Η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με μεγάλες εταιρείες των ΗΠΑ και της Ευρώπη σχετικά με εφαρμογές κυψελών υδρογόνου καθώς σχεδιάζει να επιταχύνει την είσοδό της στην ευρωπαϊκή αγορά βαρέων υδρογονοκίνητων φορτηγών όπως το XCIENT μέσω της κοινοπραξίας της με την ελβετική εταιρεία H2 Energy αργότερα φέτος.

Η Hyundai υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας (MOU) με το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ σχετικά με την καινοτόμο τεχνολογία κυψελών καυσίμου και την επέκταση της εφαρμογής της νωρίτερα αυτό το έτος, δεσμεύοντας να μοιραστεί την τεχνογνωσία της στον τομέα αυτό και να αποδείξει δεδομένα για την ανταγωνιστικότητα της ενέργειας υδρογόνου.