Η Hyundai Motor εξασφαλίζει Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας για τις μονάδες παραγωγής της

• Ο Όμιλος Hyundai Motor και η Matrix Renewables υπέγραψαν 15ετή συμφωνία προμήθειας ενέργειας (PPA) για την εξασφάλιση ηλιακής ενέργειας για τα εργοστάσιά τους στις Η.Π.Α.

… Για προμήθεια 147 MW ισχύος παραγωγής μέσω του Stillhouse Solar Project με επικεφαλής την Matrix Renewables (Μαδρίτη, Ισπανία)

… Εξασφαλίσει 378 GWh ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως, αναμένοντας ετήσια μείωση 140.000 τόνων εκπομπών άνθρακα

• Οι θυγατρικές του Ομίλου εντάχθηκαν στη συμφωνία για την ενίσχυση μιας βιώσιμης αλυσίδας εφοδιασμού με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από τα ανταλλακτικά έως τα οχήματα

• Η ηλιακή ενέργεια θα χρησιμοποιηθεί για βιώσιμη παραγωγή στο Hyundai Motor Group Metaplant America και σε άλλες μονάδες παραγωγής στη χώρα


Ο Όμιλος Hyundai Motor (ο Όμιλος) υπέγραψε 15ετή συμφωνία προμήθειας ενέργειας (PPA) με τη Matrix Renewables, εταιρεία ενεργειακής ανάπτυξης με έδρα τη Μαδρίτη της Ισπανίας, για το Hyundai Motor Group Metaplant America (HMGMA) στην Τζόρτζια και άλλες μονάδες παραγωγής  των Η.Π.Α.

Ο Όμιλος θα προμηθευθεί 147 MW ισχύος παραγωγής από το Stillhouse Solar Project της Matrix Renewables στην κομητεία Bell του Τέξας, έχοντας συνολική παραγωγική ικανότητα 210 MW.

Μέσω αυτού του έργου, ο Όμιλος αναμένει να εξασφαλίσει περίπου 378 GWh ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως προβλέποντας ετήσια μείωση 140.000 τόνους εκπομπών άνθρακα. Η πρωτοβουλία αυτή αναδεικνύει τη δέσμευση του Ομίλου να χρησιμοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στις μονάδες παραγωγής του σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η ασφαλής ηλιακή ενέργεια θα υποστηρίξει τη βιώσιμη παραγωγή σε πολλά συνεργαζόμενα με τον Όμιλο εργοστάσια στις ΗΠΑ, όπως το HMGMA, ένα εργοστάσιο αφιερωμένο στα ηλεκτρικά οχήματα (EVs) και άλλα εργοστάσια που προμηθεύουν εξαρτήματα, χαλύβδινες πλάκες και φύλλα χάλυβα για τα ηλεκτρικά οχήματα του Ομίλου.

Οι θυγατρικές εταιρίες του Ομίλου, συμπεριλαμβανομένων των HMGMA, Hyundai Mobis North America Electrified Powertrain LLC, Hyundai Steel Georgia Inc. και Hyundai Transys Georgia Powertrain Inc., εντάχθηκαν στη συμφωνία και θα ενισχύσουν τη βιώσιμη αλυσίδα εφοδιασμού με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Το HMGMA είναι το πρώτο αποκλειστικό εργοστάσιο μαζικής παραγωγής ηλεκτρικών (EV) οχημάτων του Ομίλου Hyundai Motor στην κομητεία Bryan της Τζόρτζια. Το εργοστάσιο θα ξεκινήσει την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων για τις θυγατρικές του, το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.