Η Hyundai αποκαλύπτει το εσωτερικό του IONIQ 5 λίγο πριν την Παγκόσμια Πρεμιέρα του 

  • Οι πρώτες φωτογραφίες από την καμπίνα του IONIQ 5 δόθηκαν στη δημοσιότητα λίγο πριν την Διαδικτυακή Παγκόσμια Πρεμιέρα του που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Φεβρουαρίου
  • Το μοναδικό εσωτερικό του IONIQ 5 αποτελείται από βιώσιμα υλικά και υφάσματα, όπως δέρματα οικολογικής επεξεργασίας, βιολογικά χρώματα, φυσικές και ανακυκλωμένες ίνες
  • Η πλατφόρμα του IONIQ 5 αποκλειστικά κατασκευασμένη για ηλεκτρικά (EV) οχήματα προσφέρει μακρύ μεταξόνιο και επίπεδο δάπεδο, σε σύγκριση με τα μεσαίου μεγέθους CUV με συμβατικούς κινητήρες, προσφέροντας μια καινοτόμο και πρωτοποριακή εσωτερική εμφάνιση
  • Οι σχεδιαστές του IONIQ 5 εμπνευσμένοι από το «Living Space», προσφέρουν μια ξεχωριστή εμπειρία στο εσωτερικό του μοντέλου που δεν ήταν δυνατή στο παρελθόν

Η Hyundai Motor Company αποκάλυψε σήμερα το ευρύχωρο και ευέλικτο εσωτερικό του πολυαναμενόμενου IONIQ 5, λίγο πριν την Διαδικτυακή Παγκόσμια Πρεμιέρα του που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Φεβρουαρίου 2021.

Το IONIQ 5 είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο που χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Electric-Global Modular Platform (E-GMP). Η νέα αυτή πλατφόρμα είναι κατασκευασμένη αποκλειστικά για ηλεκτρικά (EV) οχήματα και διαθέτει επίπεδη μπαταρία επιτρέποντας ένα ευρύχωρο και προσαρμόσιμο εσωτερικό με εξατομικευμένη δυνατότητα κινήσεων και άνεση για τους επιβάτες.

Το νέο μοντέλο διαθέτει κυρίως φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και υφάσματα καθώς ο εσωτερικός σχεδιασμός αντικατοπτρίζει το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον των καταναλωτών για ευημερία, φιλικά προς το περιβάλλον και βιώσιμα προϊόντα.

“Το IONIQ 5 αποτελεί μια αισιόδοξη ματιά στο τι μπορούν να απολαύσουν οι πελάτες στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης”, δήλωσε ο κ. SangYup Lee, Senior Vice President και Head του Hyundai Global Design Center. “Το μακρύ μεταξόνιο προσφέρει νέα διάσταση στο χώρο. Σχεδιάσαμε αυτόν τον ειδικό χώρο ως ένα τέλειο μέρος για να επαναφορτίσετε το σπίτι σας από απόσταση”.

Ο οδηγός και οι επιβάτες του IONIQ 5 μπορούν εύκολα να εισέλθουν και να εξέλθουν από την καμπίνα και από στις δύο πλευρές ακόμη και όταν αυτό είναι σταθμευμένο σε στενό σημείο, δεδομένου ότι το καινοτόμο επίπεδο δάπεδο επιτρέπει στην κεντρική κονσόλα να μετακινείται εμπρός και πίσω. Αυτό αποτελεί μια θεμελιώδη αλλαγή λειτουργίας της συμβατικής κεντρικής κονσόλας προσφέροντας μεγαλύτερη λειτουργικότητα από ένα στατικό κουτί αποθήκευσης. 

Το καινοτόμο “Universal Island” αντικαθιστά την κεντρική κονσόλα και γίνεται επίκεντρο εμπειρίας στην καμπίνα του IONIQ 5.

Μια ακόμη καινοτομία του IONIQ 5 αποτελούν τα ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα καθίσματα στο εμπρός μέρος. Τα καθίσματα στρέφονται στη βέλτιστη γωνία, προσφέροντας μια απίστευτη αίσθηση ευελιξίας στον επιβάτη. Ταυτόχρονα μειώθηκε το πάχος τους κατά περίπου 30%, γεγονός που παρέχει περισσότερο χώρο στους επιβάτες των πίσω καθισμάτων και επιτρέπει σε όλους τους επιβάτες να προσαρμόζουν τον εσωτερικό χώρο σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

Κατά την ανάπτυξη του IONIQ 5, η Hyundai στόχευσε στις ανάγκες των καταναλωτών. Μία από τις πιο σαφείς απαιτήσεις ήταν η ανάγκη για περισσότερες συνειδητά οικολογικές λύσεις με τις λιγότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Οι σχεδιαστές αντιμετώπισαν τις ανησυχίες των καταναλωτών χρησιμοποιώντας στο IONIQ 5 φιλικά προς το περιβάλλον και βιώσιμα υλικά.

Τα καθίσματα είναι επενδυμένα με οικολογικά επεξεργασμένο δέρμα που είναι βαμμένο και επεξεργασμένο με εκχύλιση φυτικού ελαίου από λιναρόσπορο. Άλλες μαλακές επιφάνειες σε όλη την καμπίνα αποτελούνται από υφάσματα που προέρχονται από βιώσιμες ίνες όπως βιολογικό ζαχαροκάλαμο, μαλλί και νήματα πολυπροπυλενίου καθώς και υφάσματα κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο πλαστικό. 

Επιφάνειες όπως το ταμπλό, οι διακόπτες, το τιμόνι και τα πάνελ των θυρών είναι επικαλυμμένα με βιολογική βαφή πολυουρεθάνης από έλαια λουλουδιών και καλαμποκιού.

H Παγκόσμια πρεμιέρα του IONIQ 5

Το ντεμπούτο του IONIQ 5 θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της Διαδικτυακής Παγκόσμιας Πρεμιέρας του στις 23 Φεβρουαρίου 2021. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, η Hyundai θα αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με τις καινοτόμες λειτουργίες του IONIQ 5 καθώς και πώς οι πελάτες μπορούν να επωφεληθούν από αυτό το αποκλειστικά ηλεκτρικό (EV) μοντέλο.