Μάρκα N

Πάθος για επιδόσεις από τη Hyundai.

Επιδόσεις που κάνουν την καρδιά του οδηγού να χτυπάει πιο γρήγορα.

Με την Hyundai N, την υπο-μάρκα μοντέλων μας υψηλών επιδόσεων, προσφέρουμε στους πελάτες μας αυτοκίνητα διασκεδαστικά στην οδήγηση με δυναμική συμπεριφορά για καθημερινή χρήση και αγωνιστικές δυνατότητες, που κάνουν την καρδιά του κάθε οδηγού να χτυπάει πιο γρήγορα.

Σχετικά με το ‘N’

‘N’ – Γεννήθηκε στο Namyang και τελειοποιήθηκε στο Nürburgring.

Το ‘N’ συμβολίζει το Namyang, την έδρα του παγκόσμιου κέντρου Έρευνας & Εξέλιξης της Hyundai. Γεννήθηκε στο Namyang και τελειοποιήθηκε στο θρυλικό Nürburgring. Το λογότυπο N συμβολίζει επίσης τη διπλή στροφή-‘σικέιν’ μιας πίστας. Τα αυτοκίνητα Hyundai N είναι σχεδιασμένα για να χαρίζουν επιδόσεις και χαμόγελα. Για να ικανοποιούν οδηγούς που αναζητούν την έκρηξη αδρεναλίνης που κάνει την καρδιά να χτυπά πιο γρήγορα. Με άλλα λόγια, τη γνήσια χαρά της οδήγησης.

Η γενέτειρα των μοντέλων Ν – Namyang R&D Center.

Το Namyang R&D Center στη Ν. Κορέα είναι η καρδιά του παγκοσμίου δικτύου R&D της Hyundai Motor και η γενέτειρα των μοντέλων N. Αποτελείται από πολυάριθμες εγκαταστάσεις και δρόμους δοκιμών που καλύπτουν μία επιφάνεια άνω των 3,3 εκατ. τ.μ. Με παγκοσμίου κλάσης ερευνητές και εγκαταστάσεις, το Namyang λειτουργεί ως η απόλυτη ‘δεξαμενή σκέψης’ για την εξέλιξη των μοντέλων N.

Πράσινη Κόλαση – Ευρωπαϊκό Τεχνικό Κέντρο στο Nürburgring.

Το Nürburgring Nordschleife φιλοξενεί επίσης το Ευρωπαϊκό Τεχνικό Κέντρο της Hyundai Motor όπου διεξάγονται εντατικές δοκιμές αντοχής. Η δημιουργία αυτού του κέντρου δοκιμών εν μέσω ενός πεδίου μάχης όπου δοκιμάζονται οι πιο προηγμένες τεχνολογίες στις πιο σκληρές οδικές συνθήκες, αποτελεί ένδειξη της αδιαπραγμάτευτης αφοσίωσης της Hyundai στην εξέλιξη της τεχνολογίας οχημάτων υψηλών επιδόσεων.

Μάρκα N

Never just drive.

Ανεβάστε την οδήγηση σε άλλο επίπεδο. Απολαύστε το κάθε δευτερόλεπτό της. Μεταμορφώστε την κάθε στιγμή πίσω από το τιμόνι σε ευκαιρία για περισσότερη αδρεναλίνη.

Προσιτό.

Το γράμμα N εμπνέει όλους τους λάτρεις της οδήγησης να μείνουν πιστοί στο πάθος τους. Το N είναι η απάντηση στην επιθυμία σας για πιο προσιτά αυτοκίνητα επιδόσεων.

Μάρκα N
Μάρκα N

Αυθεντικό.

Το N κυριάρχησε στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, πετυχαίνοντας νέες κατακτήσεις στα πρωταθλήματα WRC και TCR. Προϊόν θρυλικών ονομάτων της αυτοκινητοβιομηχανίας, το N ενσαρκώνει μοναδικά την έννοια των γνήσιων επιδόσεων.

Συναρπαστικό.

Το N δεν είναι ποτέ βαρετό, καθώς μεταφράζει την ιπποδύναμη σε αξέχαστες διασκεδαστικές εμπειρίες. Το N κατακλύζει την οδηγική εμπειρία σας με απεριόριστη χαρά που σας ξυπνά την επιθυμία για περισσότερα.

Μάρκα N

Ιστορία

Το ταξίδι μας στον κόσμο του N – με οδηγό τις αγωνιστικές επιτυχίες.

Η Hyundai ανακοίνωσε την επιστροφή της στο WRC το 2012, αποκαλύπτοντας το νέο i20 WRC concept car στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού το Σεπτέμβριο. Και μετά από σχεδόν μία δεκαετία εξέλιξης της ευέλικτης σειράς αυτοκινήτων δρόμου αγωνιστικών προδιαγραφών Ν, επεκτείναμε τη γκάμα μας στην Ευρώπη το 2021 με τα μοντέλα i30 N, i30 Fastback N, i20 N, και KONA N – ενώ ακόμα περισσότερα βρίσκονται σε εξέλιξη.

2012 – Ένας νέος αντίπαλος.

Το 2012, αποκαλύψαμε το i20 WRC concept car στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού και ανακοινώσαμε την επιστροφή μας στο WRC. Και μόλις τρεις μήνες αργότερα, ιδρύθηκε η Hyundai Motorsport στο Alzenau, στη Γερμανία.

Μάρκα N

2013 – Ντεμπούτο σε πλήρη κλίμακα.

Το 2013 σηματοδότησε το ντεμπούτο μας σε πλήρη κλίμακα με την αποκάλυψη του νέου, βελτιωμένου i20 WRC Concept Car στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το Μάρτιο και την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Τεχνικού Κέντρου μας στο Nürburgring.

Μάρκα N

2014 – Κατάκτηση του βάθρου.

Γιορτάσαμε την παρθενική μας νίκη στο Ράλι Γερμανίας το 2014 ενώ ανεβήκαμε τέσσερις φορές στο πόντιουμ και ήρθαμε τέταρτοι στο WRC με το i20 WRC μας. Ο Albert Biermann διορίστηκε Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος το Δεκέμβριο.

Μάρκα N

2015 – Ματιές στο μέλλον.

Βήμα-βήμα, οι μηχανικοί μας δημιούργησαν, δοκίμασαν και εξέλιξαν νέες τεχνολογίες από το 2012. Το φθινόπωρο του 2015, ανακοινώθηκε το πλήρες λανσάρισμα της γκάμας Hyundai N υψηλών επιδόσεων.

Μάρκα N

2016 – Η σειρά N εξελίσσεται.

Η πρώτη επαφή του κοινού με τις επιδόσεις του κινητήρα του i30 N ξεσήκωσε θύελλα ενθουσιασμού και προσμονής. Και ολοκληρώσαμε με επιτυχία τον 24ωρο Αγώνα Αντοχής του Nürburgring με το i30 N Prototype.

Μάρκα N

2017 – Ένα νέο αυτοκίνητο για μία νέα εποχή.

Το 2017, το βραβευμένο i30 N σηματοδότησε την πρεμιέρα της νέας γκάμας υψηλών επιδόσεων Hyundai N και το i30 N TCR κέρδισε τον πρώτο αγώνα στην ιστορία του στο διεθνές σιρκουί Zhejiang στην Κίνα China.

Μάρκα N

2018 – Το νέο ξεκίνημα.

Το 2018 λανσαρίστηκε το Veloster N και το i30 Fastback N και ιδρύθηκε το High-Performance Vehicle & Motorsport Division. Ηγηθήκαμε στο πρωτάθλημα 2018 WTCR με εξαιρετικές επιδόσεις από τους οδηγούς του i30 N TCR.

Μάρκα N

2019 – Πρωταθλητές.

Η Hyundai Motorsport διασφάλισε τον παρθενικό τίτλο της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA (WRC), ολοκληρώνοντας τη σεζόν του 2019 στην κορυφή της κατάταξης των κατασκευαστών – μόλις 5 χρόνια μετά το ντεμπούτο της στο WRC το 2014.

Μάρκα N

2020 – Η επόμενη γενιά.

Λανσάρονται το νέο i30 N και το νέο i30 Fastback N. Χάρη στις εμπειρίες που αποκομίσαμε από το αγωνιστικό πακέτο του i30 N TCR και εμπνευσμένοι από τον εΝθουσιασμό της Ν κοινότητας, οι επιδόσεις μας βελτιώνονται σημαντικά.

Μάρκα N
Μάρκα N

2021 – Ανοίγοντας νέους δρόμους.

Λανσάρονται δύο νέα μοντέλα N: το KONA N και το i20 N, ένα αγωνιστικών προδιαγραφών hot hatch εμπνευσμένο από το i20 WRC rally car. Καταπληκτικός τερματισμός 1-2 στο ‘Nürburgring 24 Hours‘ για το Elantra N TCR και το i30 N TCR.

DNA

Εμπνευσμένο από το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Στη Hyundai N, ανέκαθεν αξιοποιούσαμε τις γνώσεις που αποκομίζαμε από τα πολύ επιτυχημένα αγωνιστικά μας προγράμματα και τις εφαρμόζαμε στα μοντέλα N. Κάθε μοντέλο N ενσωματώνει αγωνιστικές τεχνολογίες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το WRC και το TCR θεωρούνται ότι είναι το ‘λίκνο’ της σειράς N.

Ο απόλυτος δεξιοτέχνης των στροφών.

Τα αυτοκίνητα επιδόσεων N διψάνε για στροφές, όπως κι εσείς. Άριστα ισορροπημένα και με προηγμένες τεχνολογίες, τα μοντέλα N σας βοηθούν να βελτιώνετε τις ικανότητές σας, σε κάθε στροφή.

Μάρκα N
Μάρκα N

Καθημερινό σπορ αυτοκίνητο.

Track day; Ή καθημερινή διαδρομή; Μπορείτε να αλλάξετε τον οδηγικό χαρακτήρα του οχήματος, μεταμορφώνοντάς το από υπολογίσιμη δύναμη στην πίστα σε ένα άνετο αυτοκίνητο καθημερινής χρήσης, ανάλογα με την περίσταση.

Αγωνιστικές ικανότητες.

Τα μοντέλα N είναι άριστα εξοπλισμένα για αγωνιστικές επιδόσεις. Δεν χρειάζονται πρόσθετες βελτιώσεις (tuning). Ακόμα και τα ελαστικά στάνταρ προδιαγραφών ανταποκρίνονται στις ανάγκες των υψηλών επιδόσεων.

Μάρκα N

Άνθρωποι

Με γνώμονα τις επιδόσεις. Η ομάδα πίσω από τη μάρκα.

Η Hyundai θα αναπτύξει την τεχνολογία της με στόχο τη δημιουργία διασκεδαστικών και χαρισματικών μοντέλων που δεν προορίζονται μόνο για μία μικρή ομάδα ατόμων. Θέλουμε να προσελκύσουμε ένα πολύ ευρύτερο κοινό.

Albert Biermann, President

Η Hyundai N θα είναι ο πιο αναγνωρισμένος κατασκευαστής προϊόντων υψηλών επιδόσεων στην κατηγορία της, που κάνει την καρδιά των πελατών να χτυπά με αγωνιστικούς ρυθμούς, προσελκύοντάς τους συνεχώς στους κόλπους της.

Thomas Schemera, Executive VP

Μηχανικοί μοντέλων Ν – πάθος για την υπέρβαση.

Λειτουργώντας με πλήρη ελευθερία, οι άνθρωποι πίσω από τα μοντέλα N δημιουργούν εκπληκτική τεχνολογία και το απολαμβάνουν. Το τμήμα εξέλιξης οχημάτων υψηλών επιδόσεων αποτελείται από μία πολυσυλλεκτική ομάδα ειδικών από διαφορετικά τμήματα, όπως NVH, συστήματα κίνησης, πέδησης, ψύξης και αεροδυναμικής, που εργάζονται όλοι κάτω από την ίδια στέγη. Στον τομέα υψηλών επιδόσεων, συγκεντρώνουμε κάθε είδους ιδέα. Η δομή αυτή διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ διαφορετικών τμημάτων και βοηθά στη διαδικασία εξέλιξης.

Τμήμα κινητήρων.

«Στόχος δεν είναι να δημιουργήσουμε μία μικρή παρτίδα κινητήρων που κοστίζει μια περιουσία και μόνο λίγοι μπορούν να απολαύσουν, αλλά εργαζόμαστε σκληρά στην εξέλιξη κινητήρων υψηλών επιδόσεων που όλοι θα μπορούν να αποκτήσουν.»

Μάρκα N

Σχεδιασμός πλαισίου.

«Με ικανή εμπειρία από τη δημιουργία του WRC Rally car, περάσαμε σε εξέλιξη πλήρους κλίμακας οχημάτων μαζικής παραγωγής, προάγοντας την έννοια της αυτοκίνησης σε άλλο επίπεδο.»

Μάρκα N

Τμήμα οδηγικής άνεσης και οδικής συμπεριφοράς.

«Στο αυτοκίνητο που κατασκευάζουμε τώρα, οι υπεύθυνοι του κέντρου έρευνας & εξέλιξης προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα όχημα που, πέρα από τα βασικά, κάνει και την οδήγηση πιο διασκεδαστική. Κάτι τέτοιο απαιτεί ικανότητες πραγματικού μαέστρου.

Μάρκα N

Τμήμα Μελέτης / Σχεδιασμού Αμαξώματος.

«Σχεδιάζουμε ένα ελαφρύτερο, ισχυρότερο και ασφαλέστερο πλαίσιο.»

Μάρκα N