Διπλό βάθρο για την Hyundai Motorsport στο Ράλλυ Εσθονίας

  • Οι Thierry/Martijn και Esapekka/Janne κατέκτησαν τη δεύτερη και τρίτη θέση
  • Και τα τρία πληρώματα της ομάδας τερμάτισαν στην πρώτη πεντάδα

Η Hyundai Motorsport κατέκτησε ένα φανταστικό διπλό βάθρο στο Ράλλυ Εσθονίας, τον 8ο  γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA 2023.

Και τα τρία πληρώματα της ομάδας τερμάτισαν στην πρώτη πεντάδα. Οι Thierry/Martijn και Esapekka/Janne εξασφάλισαν τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα ενώ οι Teemu/Mikko κέρδισαν την πέμπτη θέση στην πρώτη τους συμμετοχή στο WRC με i20 N Rally1 Hybrid.

«Ήταν σημαντικό να έχουμε ένα δυναμικό Σαββατοκύριακο στην Εσθονία και αυτό ακριβώς έχουμε πετύχει» δήλωσε ο κ. Cyril, Διευθυντής της Ομάδας. «Επενδύσαμε πάνω στην σκληρή δουλειά που έγινε κατά την προετοιμασία του αγώνα. Σίγουρα πετύχαμε ένα δυνατό αποτέλεσμα και δύο θέσεις στο βάθρο».

Το βελγικό πλήρωμα των Thierry/Martijn πήρε το προβάδισμα του ράλλυ αλλά στην συνέχεια έχασε έδαφος κατακτώντας τελικά τη δεύτερη θέση. «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαστε στο βάθρο. Το αποτέλεσμα αυτό αποτελεί μια καλή ώθηση τόσο για την ομάδα όσο και για εμένα» δήλωσε ο Thierry Neuville. «Ποτέ δεν ήμουν τόσο γρήγορος σε ράλλυ. Ανυπομονώντας για τη Φινλανδία, αυτός ο αγώνας ήταν ένα σημαντικό δείγμα, καθώς είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε βελτιώσει το αυτοκίνητο σε αγώνες με χαλίκι”.

Παράλληλα, το φιλανδικό πλήρωμα των Esapekka/Janne έδωσε μια δυναμική μάχη για την τρίτη θέση. Οι Φινλανδοί βρίσκονταν συχνά στο όριο καθώς αντιμετώπισαν με επιτυχία την πρόκληση να φέρουν στην πατρίδα τους τον τέταρτο τερματισμό της σεζόν στο βάθρο. «Έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά στις δοκιμές και τη βελτίωση του αυτοκινήτου. Υπάρχει ακόμα δουλειά να κάνουμε, αλλά βλέπουμε ότι βαδίζουμε προς τη σωστή κατεύθυνση» δήλωσε ο Esapekka Lappi.

To πλήρωμα των Teemu/Mikko εντυπωσίασε στον πρώτο του αγώνα με την ομάδα, επιδεικνύοντας μεγάλες δυνατότητες και συνέπεια σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Πέτυχαν ακριβώς αυτό που περιμέναμε και έφεραν μια σημαντική πέμπτη θέση.

«Είναι πραγματικά ξεχωριστό συναίσθημα να τερματίζεις» δήλωσε ο Teemu. «Είμαι σίγουρος ότι ο Craig παρακολουθούσε το Σαββατοκύριακο μου. Ήμασταν σε θέση να σημειώσουμε μια καλή επίδοση με την εμπειρία μας στο αυτοκίνητο και σταδιακά βελτιώσαμε τους χρόνους μας».

«Οι Teemu και Mikko έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά», πρόσθεσε ο κ. Cyril. «Υπήρχαν πολλά που έπρεπε να μάθει ο Teemu, ιδιαίτερα στο υβριδικό σύστημα και τα πήγε εξαιρετικά. Ανυπομονούμε να δούμε τη συνέχεια στη Φινλανδία».

Το WRC κατευθύνεται βόρεια για τον 9ο γύρο της σεζόν, το Ράλλυ Φινλανδίας που θα πραγματοποιηθεί στις 3-6 Αυγούστου 2023.