Χάλυβας Υπέρ-υψηλής Αντοχής

(Advanced High Strength Steel)

Η μεταλλουργική καινοτομία στην υπηρεσία σας

 

Ισχυρό Αμάξωμα


Σε ελεύθερη μετάφραση: απολαυστικότερη, οικονομικότερη και ασφαλέστερη οδήγηση.

Η Hyundai ξεκίνησε ως μεταλλουργία και μέχρι σήμερα συνεχίζει να αποτελεί έναν πολύ σημαντικό πυλώνα της Hyundai Motor Group. Όλη της την εμπειρία την μετέφερε στα αυτοκίνητα και επένδυσε στο να κάνει ένα αμάξωμα στιβαρό, άκαμπτο και δυνατό.

Ένα άκαμπτο αμάξωμα αυτοκινήτου σχετίζεται άμεσα με την άνεση και την ευαισθησία στον χειρισμό του οδηγού. Aκόμη και οι μικρότεροι κραδασμοί και θόρυβοι του αυτοκινήτου, μειώνονται στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο. Ως αποτέλεσμα, το αυτοκίνητο είναι απόλυτα ευαίσθητο σε κάθε χειρισμό του οδηγού. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε επιπροσθέτως, τους ενισχυμένους παράγοντες ασφαλείας σε περίπτωση σύγκρουσης.

Προκειμένου να ενισχυθεί η ακαμψία του αμαξώματος, η Hyundai Motor Company χρησιμοποίησε αποτελεσματικά το AHSS. Ένας προηγμένος χάλυβας υπέρ-υψηλής αντοχής (Advanced High Strength Steel) με ταυτόχρονη εκτεταμένη χρήση ακριβών τεχνολογιών στις συγκολλήσεις - όπως η εποξική κόλλα και το θερμό πρεσσάρισμα (hot stamping), είναι ειδικά επεξεργασμένος να είναι 10% ελαφρύτερος και 200% ισχυρότερος, σε σύγκριση με την κανονική πλάκα χάλυβα.

Όλες οι νέες γενιές των μοντέλων Hyundai ασυνήθιστα υψηλή περιεκτικότητα του αμαξώματος σε AHSS. Ένα πιο άκαμπτο αμάξωμα είναι και ελαφρύτερο και πιο στιβαρό.

Τα αμαξώματα των νέων Hyundai i10, i20, i30, Tucson και Kona είναι ανθεκτικότερα, ελαφρύτερα, και με κορυφαία στρεπτική ακαμψία στις κατηγορίες τους. Για παράδειγμα το i30 έχει 53,5% AHSS. Στην πράξη, αυτό σημαίνει απολαυστικότερη, οικονομικότερη και ταυτόχρονα ασφαλέστερη οδήγηση.