Η Hyundai στον Κόσμο

Η Hyundai στον Κόσμο.

Σχετικά με την Hyundai Motor

Η εταιρεία Hyundai Motor Company ιδρύθηκε το 1967 και ηγείται του Hyundai Motor Group, ενός σύγχρονου βιομηχανικού και τεχνολογικού κολοσσού της Νότιας Κορέας, γνωστού για την καινοτόμο επιχειρηματική δομή του, που επιτρέπει να αναπτύσσει και να χειρίζεται παραγωγικούς πόρους από τη βαριά χαλυβουργία ως το τελικό προϊόν, με το σύνολο της υψηλής τεχνολογίας που αυτό ενσωματώνει.

Η Hyundai Motor έχει οκτώ μονάδες Παραγωγής και επτά κέντρα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας σε όλο τον κόσμο. Το 2021 διέθεσε 3,9 εκατομμύρια οχήματα σε περισσότερες από 200 χώρες, απασχολώντας περισσότερους από 120.000 εργαζομένους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Έχοντας ανακοινώσει την επένδυση 72 δις ευρώ στο διάστημα 2022-2030, η Hyundai Motor Company θέτει ουσιαστικά θεμέλια στην πορεία της να επιτύχει λειτουργία ουδέτερη σε αποτύπωμα άνθρακα έως το 2045.

Σήμερα αναπτύσσει καινοτόμες λύσεις κινητικότητας και ενισχύει το εύρος των μοντέλων της με αυτοκίνητα παγκόσμιας κλάσης, σχεδιασμένα να συνδράμουν στις σύγχρονες προκλήσεις για ένα πιο βιώσιμο μέλλον, αλλά και να προσφέρουν περισσότερο ποιοτικό χρόνο στους πελάτες της, υλοποιώντας το όραμα για Ανθρωποκεντρική Πρόοδο που εκφράζεται με το σύνθημα “Progress for Humanity”. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Hyundai Motor.

Σχετικά με την Hyundai Motor Europe

Η ιστορία της Hyundai στην Ευρώπη ξεκινά από την Ελλάδα, όπου το 1977 εισάγονται τα πρώτα 300 αυτοκίνητα Hyundai επί ευρωπαϊκού εδάφους. Η Hyundai Motor Europe ιδρύεται επίσημα το 2000 με έδρα στο Offenbach (Φρανκφούρτη) της Γερμανίας. Η HME αποτελεί σήμερα περιφερειακή έδρα υπεύθυνη για περισσότερες από 40 ευρωπαϊκές αγορές με περισσότερα από 3.000 σημεία πώλησης, επιτυγχάνοντας πανευρωπαϊκό μερίδιο αγοράς 4,4% το 2021 σύμφωνα με στοιχεία ACEA. Η εκτεταμένη σήμερα ευρωπαϊκή υποδομή της Hyundai περιλαμβάνει Τεχνικό Κέντρο Έρευνας, Ανάπτυξης και Σχεδιασμού στο Rüsselsheim της Γερμανίας, καθώς και ειδικό Κέντρο Δοκιμών Υψηλών Επιδόσεων εντός της θρυλικής αγωνιστικής πίστας Nürburgring.

Το 72% των οχημάτων Hyundai που πωλούνται στην Ευρώπη είναι μοντέλα σχεδιασμένα, κατασκευασμένα, δοκιμασμένα και κατασκευασμένα στην Ευρώπη, προσαρμοσμένα για τις ιδιαίτερες ανάγκες των Ευρωπαίων πελατών.

Με γοργά βήματα η Hyundai εδραιώνει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Το 2020, 1 στα 7 αυτοκίνητα Hyundai που πωλήθηκαν στην Ευρώπη ήταν οχήματα μηδενικών εκπομπών, που συμπεριλαμβάνουν πολυβραβευμένα μοντέλα όπως το αμιγώς ηλεκτρικό SUV KONA Electric, το υδρογονοκίνητο NEXO ήδη στη 2η γενιά του (διάδοχο του ix35 Fuel Cell, του πρώτου παγκοσμίως αυτοκινήτου με κυψέλες καυσίμου που τέθηκε σε μαζική παραγωγή), καθώς και το IONIQ 5 που εγκαινιάζει τη νέα υπογραφή IONIQ στα «καθαρόαιμα» ηλεκτροκίνητα μοντέλα Ηyundai, τα οποία βασίζονται  στην καινοτόμο πλατφόρμα Electric Global Modular Platform (E-GMP). Η Hyundai πλέον καθίσταται ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές όσον αφορά το μερίδιο του στόλου καθώς και τις συνολικές πωλήσεις οχημάτων μηδενικών ρύπων στην Ευρώπη.

Η Hyundai στην Ευρώπη προσφέρει την κορυφαία στην αγορά Πανευρωπαϊκή Πενταετή Εργοστασιακή Εγγύηση Χωρίς Όριο Χιλιομέτρων σε όλα τα νέα αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ευρώπη, παρέχοντας στους πελάτες της επιπρόσθετα πέντε χρόνια εργοστασιακή εγγύηση βαφής, πέντε χρόνια οδική βοήθεια και πέντε χρόνια δωρεάν τεχνικούς ελέγχους καλής λειτουργίας των οχημάτων. Αυτή είναι και η έμπρακτη ξενοιασιά που παρέχει μία από τις πλέον αξιόπιστες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Hyundai Motor Europe.

Η Hyundai Ελλάς ως μέλος του Ομίλου Autohellas.

Η Hyundai Ελλάς είναι σήμερα μέλος του Autohellas Group, που ανήκει στον ευρύτερο Όμιλο Εταιρειών Θ. Βασιλάκη. Η Autohellas δραστηριοποιείται από το 1974 στο χώρο του αυτοκινήτου, ενώ από το 1999 είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. 

Η Autohellas αποτελεί την αρχική εταιρεία και μέλος του ευρύτερου Ομίλου Θ. Βασιλάκη ο οποίος μεταξύ άλλων δραστηριοποιείται και στο χώρο των αερομεταφορών με την επίσης εισηγμένη Aegean. Στα πλαίσια των υπολοίπων δραστηριοτήτων της, η Autohellas αποτελεί το μεγαλύτερο εθνικό franchisee της Hertz παγκοσμίως, ενώ από το 2016 επεκτείνει τη δραστηριότητά της στην εισαγωγή και εμπορία αυτοκινήτων, απορροφώντας τις εταιρείες Βελμάρ και Τεχνοκάρ, καθώς και αποκτώντας το 70% των εταιριών HYUNDAI Ελλάς και KIA Ελλάς. Απασχολεί σήμερα περισσότερους από 1.700 εργαζομένους και είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενοικίασης, εισαγωγής, διανομής και λιανικής πώλησης αυτοκινήτων στην Ελλάδα, βάσει των οικονομικών μεγεθών της και έχοντας τον μεγαλύτερο ιδιόκτητο στόλο οχημάτων με πάνω από 46.000 αυτοκίνητα. Με δραστηριότητα σε 8 χώρες (Ελλάδα, Κύπρο, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Ουκρανία και Κροατία), ο Όμιλος καινοτομεί προσφέροντας διαρκώς νέες ολοκληρωμένες και πρωτοποριακές λύσεις και υπηρεσίες που καλύπτουν τις ανάγκες και επιθυμίες κάθε Πελάτη.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Autohellas.

Η HYUNDAI Ελλάς

Η HYUNDAI Ελλάς ιδρύθηκε στις 2 Αυγούστου 1990 αναλαμβάνοντας την αποκλειστική αντιπροσώπευση των οχημάτων ΗΥUNDAI στην ελληνική αγορά. Τον Οκτώβριο του 1990 πωλείται το πρώτο αυτοκίνητο, ενώ από το πρώτο κιόλας πλήρες έτος λειτουργίας της, καταλαμβάνει μερίδιο αγοράς μεγαλύτερο του 4% και κατατάσσεται στην 9η θέση σε επίπεδο πωλήσεων. 

Έκτοτε συγκαταλέγεται συνεχώς στις δημοφιλέστερες μάρκες αυτοκινήτου στην Ελλάδα, κατακτώντας την 2η θέση το 1998, αλλά και την 1η θέση το 2000 και το 2005. Από το 2019 κατατάσσεται σταθερά στις 2 μεγαλύτερες μάρκες στη λιανική αγορά αυτοκινήτου, καταγράφοντας διαρκή αύξηση μεριδίου αγοράς σε μία εξαιρετική γκάμα που προσφέρει δημοφιλή και ποιοτικά μοντέλα σε κάθε κατηγορία.

Η υψηλή εμπορικότητα των μοντέλων Hyundai στην ελληνική αγορά συνδυάζεται με ένα υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που στοχεύουν στην πλήρη ικανοποίηση του Πελάτη, μέσα από ένα ολοκληρωμένο Δίκτυο Επισήμων Εμπόρων και Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών με εκτεταμένη γεωγραφική κάλυψη που περιλαμβάνει περισσότερα από 42 σημεία σε όλη την Ελλάδα. Με στόχο τόσο την άρτια πιστοποιημένη Τεχνική κατάρτιση, όσο και την ανάπτυξη Ικανοτήτων, η εκπαίδευση των στελεχών του Επισήμου Δικτύου Hyundai είναι διαρκής, ώστε τελικά να μεταφράζεται σε ικανοποίηση του Πελάτη με μακροχρόνια σχέση εμπιστοσύνης. 

Η Hyundai Ελλάς έχει στο ενεργητικό της βραβευθεί από την Hyundai Motor Company ως ο Καλύτερος Εισαγωγέας παγκοσμίως, με πρόσθετες πανευρωπαϊκές διακρίσεις στο χώρο της Εξυπηρέτησης Πελατών αλλά και της Ικανοποίησης Δικτύου, με κορυφαία θέση στην τελευταία μέτρηση του 2020. Η επίσημη Χορηγία των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004 από την Hyundai Ελλάς αναδεικνύει αυτήν την ιδιαίτερη σχέση εκτίμησης και αγάπης στο ελληνικό κοινό.

Όμως αυτή η αγάπη είναι αμοιβαία. 

Το 2021 η Hyundai αναδεικνύεται στον χώρο του αυτοκινήτου «η πιο αγαπημένη μάρκα των Ελλήνων», σύμφωνα με δύο ανεξάρτητες έρευνες που ανιχνεύουν τα εκφρασμένα συναισθήματα στον κόσμο του διαδικτύου. 

Το ίδιο έτος η Hyundai κατακτά και τη μέγιστη διάκριση εκ μέρους του αυτοκινητιστικού τύπου, με το Hyundai TUCSON να αναδεικνύεται «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα το 2022.»